Home Kinderen COBLO bouwblokken: kleurrijk, magnetisch en het leukste constructiespeelgoed van het moment!

COBLO bouwblokken: kleurrijk, magnetisch en het leukste constructiespeelgoed van het moment!

door Lizette

Als mama van twee jongens weet ik maar wat goed hoe leuk constructie speelgoed is. Van blokken stapelen tot autowegen aanleggen; er wordt bij ons thuis heel wat gebouwd. Sinds kort hebben we COBLO constructiespeelgoed ontdekt. Dit is magnetisch speelgoed met bouwblokken in allerlei vrolijke kleuren. En het is zo leuk! Niet alleen onze kinderen vinden het leuk om hiermee de mooiste creaties te maken.

COBLO bouwblokken: het leukste magnetische constructiespeelgoed

Dat we COBLO nog niet zo lang kennen, kan wel kloppen. Het is pas dit jaar door Elzemiek opgericht in Nederland. In de jaren dat zij en haar gezin met 3 jonge kinderen in Amerika woonden, zag ze hoeveel plezier haar kinderen beleefden met magnetische bouwblokken. Zij besloot haar eigen kleurrijke versie van veilige en stevige magnetische bouwblokken te ontwikkelen. Zo ontstond COBLO: COnstructie BLOkken. Het mag dan wel nieuw zijn in Nederland, het kan niet anders dan dat dit speelgoed menig kinderhart sneller doet kloppen. Mijn jongens zijn razend enthousiast.

Wat COBLO constructiespeelgoed zo leuk maakt

Op het eerste oog vallen meteen de vrolijke kleuren van de COBLO bouwstenen op. Ze zijn er in de basiskleuren geel, oranje, rood, paars, blauw en groen. De figuren zijn er in vierkanten, driehoeken en grote driehoeken en ze voelen heel stevig aan. Dat zijn ze ook zeker. Hoe vaak ze ook op de grond vallen als er een bouwwerk weer wordt afgebroken, de bouwstenen vangen de stoten moeiteloos op. Ook blijven ze goed schoon en is er na al dat bouwen geen krasje op het ABS plastic te bekennen.

Dat zijn de praktische punten. Wat maakt de COBLO constructiespeelgoed nou zo ontzettend leuk? Bouwen met COBLO bouwblokken kent eindeloos veel mogelijkheden! Met de magneten in ieder stukje pas je het ene stukje moeiteloos op het andere. Dit maakt het constructiespeelgoed geschikt voor zelfs jonge kinderen die pas net een beetje beginnen te stapelen. (Formeel is het speelgoed niet geschikt voor onder de drie jaar, vanwege de kleine onderdelen zoals de magneten die in het speelgoed verwerkt zitten.) Het speelgoed spreekt enorm tot de verbeelding van de kinderen. Je kunt tweedimensionaal plat op de grond mooie figuren maken. Ook kun je er letters of cijfers mee leggen. Mijn peuter vindt het het allerleukste om driedimensionaal te bouwen. Bijvoorbeeld een heuze boot of zelfs een kasteel. Doordat de creaties steeds ingewikkelder kunnen worden, is het COBLO constructiespeelgoed ook nog steeds leuk voor oudere kinderen. Het groeit als het ware met ze mee. En hoewel bouwen vaak met jongens geassocieerd wordt, is dit COBLO speelgoed net zo leuk voor meisjes.

De educatieve waarde van de magnetische bouwblokken

COBLO valt onder de categorie “open ended speelgoed”. Dat is speelgoed zonder voorgeschreven spel of vorm. Kinderen kunnen er helemaal op los fantaseren en alles maken dat ze maar willen. Daardoor stimuleert het speelgoed de creativiteit van kinderen enorm. COBLO is ook STEAM speelgoed. (Science (wetenschap), Technology (techniek), Engineering (bouwkunde) en Mathematics (wiskunde).) Spelenderwijs maken kinderen kennis met leerzame onderwerpen. Zoals het leren van kleuren en van vormen. Het spelen met constructie speelgoed draagt ook bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Daarnaast vergroot het ook het ruimtelijk inzicht van kinderen. Dit zijn allemaal ontzettend mooie educatieve voordelen van COBLO.

Er zijn verschillende sets met COBLO bouwblokken te koop. Je hebt al een basis pakket met 8 stukken. Hoewel je dan misschien niet enorm veel kunt bouwen, is het met de bijbehorende prijs wel leuk om bijvoorbeeld op een verlanglijstje te zetten voor een verjaardag. Ook kun je een kadobon kopen vanaf € 10,-. Met een basispakket van 20 stukken kun je al een hele hoge toren of kasteel maken. Je kunt verder kiezen voor een pakket van 30 of 55 stukken of zelfs 100. En natuurlijk kun je alle COBLO bouwblokken met elkaar combineren. Vanaf 20 stuks krijg je er ook een inspiratieboekje en tasje bij om alle stukjes handig bij elkaar op te bergen. COBLO is te koop via de eigen webshop en bij bol.com. Vanaf 2022 zal het ook in fysieke winkels te koop zijn.

In het boekje vind je ter inspiratie vormen die je met COBLO kunt maken. Het allerleukste is natuurlijk kinderen lekker vrij met dit toffe speelgoed aan de gang te laten gaan. En wanneer ze dan heel trots zijn op wat ze gemaakt hebben, kun je de mooiste creaties op Instagram delen met #coblo-blocks.

Ken jij de magnetische bouwblokken van het constructiespeelgoed COBLO al?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

4 reacties

Cheryl 29 november 2021 - 22:19

Wat ziet dit er tof uit! Ik kende het helemaal niet. Zal het onthouden

Antwoord
Lizette 3 december 2021 - 12:54

Ja tof he? Dikke hit bij ons thuis!

Antwoord
Anouk 27 december 2021 - 10:05

Weet je toevallig of deze ook te combineren zijn met Magnatiles? 🙂 Is echt leuk ja!

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:18

Oeh dat weet ik niet, die heb ik helaas zelf niet.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.