Home Kinderen 5x Date night gewoon bij je thuis

5x Date night gewoon bij je thuis

door Lizette

Regelmatig hoor en lees ik dat het best ingewikkeld kan zijn om voldoende tijd met je partner door te brengen zonder de kinderen. En ik ervaar dat zelf ook zo. Een grootouder of buurvrouw die kan oppassen maakt het makkelijker om een date te plannen. Of je huurt een oppas in. Maar als dat vangnet er niet is en de oppas een keer niet kan, schiet je date er al snel bij in. En dat is jammer, want ik vind het belangrijk voor de onderlinge verbinding. Een date thuis terwijl de kinderen boven liggen te slapen kan een geweldige manier zijn om de romantiek en intimiteit in je relatie dan te behouden. Ik geef je vijf ideëen voor een date night gewoon bij je thuis.

Date night gewoon bij je thuis

Een date thuis kan net zo romantisch en leuk zijn als een date buitenshuis. Met de juiste planning en sfeer kan je een geweldige avond hebben zonder het huis te verlaten. Zo zal de date pas kunnen “beginnen” als de kinderen op bed liggen. En ik vind het handig een dag te kiezen waarop je niet bij voorbaat al super moe bent. Want dan ben je misschien sneller genegen om de date af te blazen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

#1 Thuis uit eten

Wanneer wij buitenshuis een date hebben, gaan we eigenlijk altijd uit eten. Wij houden toevallig gewoon van lekker eten. Waarom zou je dat dan niet ook thuis kunnen doen. Remco kan ik bijvoorbeeld blij verrassen met spareribs bestellen, want daar is hij dol op. Wordt het weer wat beter, dan kun je BBQ vlees bestellen bij INAMOOD. Hoe gezellig is het om samen onder het genot van een drankje op een zomeravond buiten te grillen. Ik heb er nu al zin in!

#2 Spelletjesavond

Een spelletjesavond staat gegarandeerd voor lachen en samen plezier maken. Haal een paar favoriete spellen van de zolder, zoals Monopoly, Scrabble of de Kolonisten van Kartan, en speel samen een paar rondes. Vergeet niet om wat lekkere hapjes en drankjes klaar te zetten om het extra gezellig te maken.

#3 Proeverij

Kom ik weer aan met eten, maar dat vind ik gewoon erg gezellig voor een date night thuis. Boek een proeverij of maak er zelf eentje. Bijvoorbeeld met wijn of bier, als je dat drinkt. Ik zou alleen niet teveel drinken; de kinderen liggen immers wel boven te slapen. Maar een proeverij kan ook met bijvoorbeeld kaas. Jammie!

#4 Thuisbioscoop

Maak van je woonkamer een thuisbioscoop. En dan dus niet gewoon de TV op Netflix slingeren, maar echt alles zoals je ook in de bios zou doen. Haal wat popcorn en frisdrank in huis en kies samen een film uit die jullie allebei leuk vinden. Dim de lichten en geniet samen op de date night thuis van de film. Maak er een gezellige avond van met bijvoorbeeld cocktails en samen liggen in een hangmat met standaard. Of kies een knus avondje samen onder een deken. Je kan een romantische komedie kiezen om het extra gezellig te maken of juist een hele spannende om nog meer tegen elkaar aan te kruipen.

#5 Creatief aan de gang

Wat je date night thuis echt eens anders maakt dan anders, is door er iets creatiefs van te maken. Haal bijvoorbeeld teken- of schildermateriaal in huis en maak een portret van elkaar of een gezamenlijk schilderij. Je kunt ook samen een scrapbook maken met herinneringen aan jullie relatie en gezin. Als jullie het allebei leuk vinden om te schrijven, kun je samen een kort verhaal schrijven of elkaar liefdesbrieven schrijven. Ik vind het altijd wel leuk om met elkaar stil te staan bij onze relatie voor de tropenjaren met kinderen onze aandacht vroegen. Het kan een leuke manier zijn om samen iets nieuws te creëren en om jullie creativiteit te stimuleren. En anders is het sowieso lachen geblazen met elkaar!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je daar meer over weten, lees dan verder op samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.