Home Kinderen Playmobil huizen | Spelen, creëren, verwerken

Playmobil huizen | Spelen, creëren, verwerken

door Lizette

Spelen met poppen, huizen en andere attributen is voor kinderen geweldig. Zelf eraan kunnen bouwen, maakt het creatieve feestje dan helemaal af. Met de Playmobil huizen krijgt een kind dan ook veel meer dan alleen maar speelplezier. En er zijn ontzettend veel soorten en uitvoeringen Playmobil huizen te krijgen, waardoor een kind allerhande verhalen en scenario’s kan verzinnen, en na kan spelen.

Playmobil huizen | Spelen, creëren, verwerken

De Playmobil huizen zijn voor kinderen een geweldige uitlaatklep waarmee ze situaties die ze in het dagelijkse leven meemaken beter leren begrijpen, bijzondere gebeurtenissen makkelijker kunnen verwerken en een plekje kunnen geven, om probleemoplossend te leren denken, om het empathisch vermogen mee te stimuleren en om sociaal wenselijk gedrag verder te ontwikkelen. Kinderen doen graag alles na, verzinnen zelf de meest creatieve verhalen en proberen, met die combinatie, de grote wereld wat beter te begrijpen en kunnen er makkelijker en beter door communiceren. En natuurlijk is het ook gewoon ontzettend leuk en degelijk speelgoed dat garant staat voor jarenlang speelplezier. Bij Speelgoedadviseur vind je een ruime selectie Playmobil, waaronder ook de Playmobil huizen.  

De speelhuizen van Playmobil 

Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is een Playmobil gebouw of huis van. In verschillende thema’s, van bekende tekenfilmfiguren, in de stad, aan het strand, of op het platteland. Er is dus voor ieder kind wel een Playmobil huis te vinden. Een bungalow met zwembad, een strandhotel, een boerderij, de brandweerkazerne of het kinderziekenhuis. Er zijn gewone huisjes, luxe villa’s en voor bijna alles zijn uitbreidingsets te krijgen en vaak zijn verschillende gebouwen ook nog met elkaar te combineren.  

De interesse van een kind 

Wanneer je kijkt voor een Playmobil huis, dan zoek je in eerste instantie waarschijnlijk iets waar het kindje ook interesse in heeft. Zo heeft Playmobil een hele uitgebreide collectie geschiedenis (Playmobil History) met niet alleen heel veel poppetjes en accessoires, maar ook met verschillende huizen. Staat er bijvoorbeeld een verhuizing op de planning en wil jij dit makkelijker maken, dan kan een Playmobil Dollhouse daarbij helpen. Er is zelfs een Playmobil poppenhuis dat meegenomen kan worden.  

Playmobil huizen uitbreidingen 

Sommige huizen komen al met een interieur en bij andere Playmobil huizen dien je die apart aan te schaffen. Er zijn allerhande uitbreidingsets te krijgen. Van een wenteltrap tot een boomschommel en van de inrichtingen voor een kantoor tot een barbecue tuinset. Met alles er tussenin en er omheen. Sommige huizen hebben ook licht, een werkende deurbel of een toilet dat doorspoelt en daarvoor zijn dan batterijen nodig. Ook de Playmobil poppetjes komen in alle mogelijke uitvoeringen, die dan weer perfect bij de huizen of gebouwen passen. Denk dan aan gezinnen en dieren, maar ook aan de bakker, een dokter of de postbode.  

Wanneer je op zoek bent naar Playmobil huizen, dan zal je versteld staan over de mogelijkheden. Er is gewoon zoveel te krijgen! Houd voor jezelf een budget in het oog, denk goed na over wat het kindje interessant en leuk zal vinden om mee te spelen, en denk na over de eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Het zal je niet veel moeite kosten om het perfecte Playmobil huis te vinden, waarmee jouw kindje nog jarenlang speelplezier zal hebben.  

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.