Home Ondernemen Met Blog Brains geld verdienen met je blog

Met Blog Brains geld verdienen met je blog

door Lizette

Heb je een blog en wil je er (extra) geld mee verdienen? Dan is het aansluiten bij een bloggersplatform een goed idee. Eén ervan is Blog Brains. Dit Brabantse bedrijf brengt vraag en aanbod in blogs en linkbuilding op een makkelijke manier bij elkaar. Zodat jij je vooral kunt richten op het schrijven van je blogartikelen en je (bijna) geen aquisitie hoeft te doen. Handig toch!

Geld verdienen met je blog via Blog Brains

Als eerste is natuurlijk de vraag: waarom zouden bedrijven jou überhaupt willen betalen voor het schrijven van een blog op jouw website? Het antwoord daarop is tweeledig. Het doel kan zijn dat jij hun merk of product promoot onder jouw lezers. En daarmee vergroot je de naamsbekendheid en inspireer je mensen om het product ook te gaan kopen of gebruiken. Een andere mogelijkheid is dat het bedrijf als doel heeft de online vindbaarheid verbeteren. Een combinatie van deze twee is uiteraard ook mogelijk als wens.

Het verbeteren van de online vindbaarheid van een website is niet makkelijk. Linkbuilding is daarvoor essentieel en je komt niet zomaar aan goede links naar een website. De steun van een linkbuilding specialist is daarom wenselijk voor een bedrijf, zodat een expert meehelpt.

Hoe werkt linkbuilding?

Om te begrijpen waarom een bedrijf met je wil samenwerken en hoe jij als blogger kunt helpen bij de linkbuilding is het belangrijk te begrijpen hoe linkbuilding werkt. Door een link van jouw website naar een andere website te plaatsen, geeft jouw website een seintje op internet “He, deze website is waardevol”. En daarmee geef je een stukje waarde aan die website mee. Hoe groter de waarde van jouw website, des te waardevoller is de link. De waarde kun je meten met je unieke bezoekersaantallen per maand en cijfers zoals Domain Authority en Trust Flow. Even googlen en je vind bijvoorbeeld via Moz mogelijkheden om dit van jouw website te bekijken. Om zelf een waardevolle website op te bouwen heb je ook zelf linkbuilding nodig. Links kun je krijgen door bijvoorbeeld gastblogs te schrijven op websites die aansluiten op jouw ‘niche’, oftewel de onderwerpen op jouw blog.

Ook de linktekst is belangrijk. Dat is de tekst waar de link precies in staat en wordt ook wel anchor genoemd. In dit voorbeeld is de anchor bijvoorbeeld “SEO“, want als als je op SEO klikt, kom je op een andere blog terecht die gaat over SEO. Deze link heeft naast het gekozen woord nog meer waarde. Want ook de inhoud van de blog over SEO heeft met elkaar te maken. SEO is namelijk naast linkbuilding belangrijk om op internet gevonden te worden. Zou ik als voorbeeld de anchor “badkamer inrichten” kiezen, dan kan ik er wel een blog aan koppelen zoals je ziet. Maar de link is minder waardevol, omdat badkamers en linkbuilding niets met elkaar van doen hebben.

Hoe werkt Blog Brains?

Ok, terug naar wat Blog Brains vervolgens voor jou als blogger kan betekenen om geld te verdienen met je website. Allereerst meld je je aan via dit formulier op de website van Blog Brains. Op basis van de door jou gegeven informatie word je op basis van meer dan 20 verschillende criteria ingedeeld in een level.

  • Newbie – startende blogger : je bent net gestart en helaas nog niet zo interessant voor opdrachtgevers van Blog Brains. Zodra je meer unieke bezoekers krijgt en de waarde van je website stijgt, kun je doorgroeien naar het volgende level.
  • Talent – junior blogger : je hebt al behoorlijk wat geschreven blogs en leuke interactie met je volgers. En je bent al interessant voor opdrachtgevers.
  • Wizard – medior blogger : je bent een ervaren blogger en dagelijks weten veel bezoekers jouw website te vinden. Waarschijnlijk werk je al eens met opdrachtgevers of sta je ingeschreven als bedrijf.
  • Genius – senior blogger : je bent een echte genie in bloggen en jarenlang werk je dagelijks als bedrijf aan mooie artikelen.
  • Elite – professioneel blogger : deze bloggers ken jij! Het zijn bekende bloggers met enorm veel bezoekers op de website en veel volgers.

Per level geeft Blog Brains een vast tarief per opdracht. Ik vind dit erg prettig. Je weet altijd precies waar je aan toe bent en je hoeft dus nooit te onderhandelen over de prijs. Het tarief is lager dan ik gemiddeld zelf afstem met opdrachtgevers. Ik vind dat niet erg, want voor de opdrachten via Blog Brains hoef ik nauwelijks aquisitie te doen. Dus “onder aan de streep” is het tarief omgerekend vergelijkbaar met mijn normale tarief en de tijd die ik daarvoor aan een opdracht besteed.

Opdrachten ontvangen en pitchen

Wanneer Blog Brains een nieuwe opdracht heeft die mogelijk bij je past, ontvang je daarover een mail met een beschrijving. Je mag zelf kiezen of je op de opdracht reageert. Dat kun je doen door een pitch te sturen via een vast online formulier. Daarin geef je je motivatie voor de opdracht aan. Ook is het handig te vertellen wat de insteek van je blog wordt. Op basis daarvan wordt – samen met de opdrachtgever – besloten met welke bloggers de samenwerking aangegaan wordt.

Het kan dus zo zijn dat je niet (meteen) gekozen wordt. Hoe dan ook krijg je ongeveer binnen een week een mailtje met de uitkomst. En wanneer je wel aan de slag mag voor de opdracht, vind je in de mail precies de wensen voor de blog. Dus de links en de anchors. Je hebt altijd 14 dagen de tijd om je concept naar Blog Brains te mailen. Na akkoord – of eventueel na verzoek van enkele aanpassingen – mag je de blog online plaatsen. Zodra je artikel online staat, mag je een factuur of kwitantie insturen. En dan krijg je dus betaald voor je blog!

Mijn ervaring met Blog Brains

Ik werk graag samen met Blog Brains. En niet alleen omdat ik deze blog schrijf 😉 Want zoals je weet, deel ik altijd mijn eerlijke mening. Zoals ik al eerder aangaf, het tarief via Blog Brains is lager dan wat ik normaliter hanteer, maar dat kan ik wegstrepen tegen dat ik minder tijd nodig heb voor zo’n opdracht. En dat ligt aan de aquisitie, die Blog Brains grotendeels doet. Je moet wel pitchen, maar dat vind ik ook logisch. Je moet immers wel een passende insteek voor je blog kunnen bedenken.

Soms word ik niet gekozen voor een opdracht via Blog Brains. Dat vind ik dan natuurlijk wel eens jammer, zeker als ik een leuk idee voor de blog had. Regelmatig ontvang ik later alsnog een mail dat ik alsnog geselecteerd ben. En dat is dan weer super leuk om te horen. Er zijn een aantal opdrachtgevers waarvoor vaker opdrachten voorbij komen. Je mag per website maar één keer voor een opdrachtgever schrijven. Dat kan dus een nadeel zijn wanneer je één blog hebt. Maar er komen vaak genoeg nieuwe opdrachten voorbij vind ik. Hoeveel opdrachten je per jaar kunt doen via Blog Brains is niet vooraf te zeggen. Dat is natuurlijk afhankelijk van de waarde van je website en de onderwerpen waar je over schrijft.

Je krijgt per opdracht 14 dagen om je blogpost te plaatsen, wat volgens mij een hele redelijke termijn is. En ook als je geen bedrijf / ZZP-er bent, kun je geld verdienen met je blog via Blog Brains. Je mag namelijk een factuur sturen of een kwitantie. Dus zo kun je makkelijk een centje bijverdienen zonder je bij de Kamer van Koophandel in te hoeven schrijven. Wat ik ook een dik pluspunt vind, is het fijne contact met de mensen achter Blog Brains. Het contact is altijd informeel en vriendelijk. Per concept dat je indient krijg je ook duidelijke feedback terug.

En andere bloggersplatformen en netwerken?

Wanneer ik Blog Brains met andere platformen en netwerken voor bloggers vergelijk, komen de positieve punten nog meer naar voren. Via andere platformen moet je vaak zelf onderhandelen over de tarieven. Dat kan goed uitpakken, maar mijn ervaring op enkele platformen is dat de tarieven vaak lager uitpakken. Ook heb je regelmatig rechtstreeks online contact met opdrachtgevers. Zoveel mensen, zoveel wensen. Je bent dan gewoon meer tijd met een opdracht kwijt voor afstemming van de voorwaarden en wensen voor de blog dan via Blog Brains, waar het concept gewoon super duidelijk en transparant is.

Naast werken via zo’n platform zijn er nog veel meer manieren om geld te verdienen met je blog. In deze blog vind je maar liefst 100 tips voor startende en gevordere bloggers.

Sta jij al met je blog ingeschreven bij Blog Brains voor geld verdienen met je blog?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama. 

Misschien ook leuk

2 reacties

Fenne 6 oktober 2021 - 16:33

Hoorde er nog niet eerder iets van, zal eens gaan kijken 🙂

Antwoord
Lizette 7 oktober 2021 - 11:04

Ik kan het je van harte aanbevelen. Regelmatig hebben ze leuke nieuwe opdrachten. Veel plezier alvast!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.