Home Lifestyle Hoe je van je vervallen schuurtje een prachtig thuiskantoor maakt

Hoe je van je vervallen schuurtje een prachtig thuiskantoor maakt

door Lizette

We hebben een nieuw huis gekocht. En één van de dingen waar ik tijdens de bezichtiging verliefd op werd, is het schattige tuinhuisje achterin de tuin. Ik zag het al helemaal voor me, hoe ik daar mijn thuiskantoor van kan maken. Hoe ik daar helemaal míjn plek van kan maken met een wand vol boeken en persoonlijke souveniers van mijn reizen. En hoe ik op zonnige dagen met opengeslagen deuren aan mijn bureau zit, terwijl ik geniet van het uitzicht op de tuin. Hoeveel inspiratie en creativiteit ik daar op kan doen voor nieuwe blogs… Tijdens een tweede bezoek aan het – toen inmiddels gekochte – huis bekeek ik het tuinhuisje wat beter. En oei, er was wel een beetje werk aan de winkel. Maar van dit vervallen schuurtje kan ik prima een prachtig kantoor maken!

Hoe je van een vervallen schuur een prachtig kantoor maakt

Of het om een werkplek gaat die je gebruikt wanneer je incidenteel thuiswerkt of je hebt een thuiskantoor nodig, omdat thuis nou eenmaal je werkplek is: je wilt een fijn kantoor. Een werkplek die je inspireert en tegelijkertijd niet afleidt. Eentje waar je rustig kunt zitten, maar waar je je niet eenzaam gaat voelen. En waar de wifi altijd goed is. Je kunt voor een kamer in huis kiezen, zoals een slaapkamer. Maar als je geen slaapkamer over hebt en wanneer je een schuur in de tuin hebt, waarom zou je die dan niet omtoveren tot een prachtig thuiskantoor!

Gerenoveerd thuiskantoor in de tuin

Het allerbelangrijkste is dat de schuur geschikt wordt om er comfortabel te zitten. Vaak zijn de muren en het dak van een schuur slecht geïsoleerd. En niet zelden bladdert de verf van de wanden aan de buitenkant van de schuur, of moet je een zoveelste schilderbeurt gaan doen. Dat is gelukkig eenvoudig op te lossen, zonder dat je een compleet nieuwe schuur hoeft te bouwen. De muren van de schuur kun je met platen (laten) isoleren. En vervolgens kun je voor gevelbekleding kiezen om de schuur een sfeervolle en eigen uitstraling te geven. Mijn persoonlijke voorkeur is gevelbekleding met hout uiterlijk. Dit heeft namelijk een natuurlijke uitstraling. En dankzij innovatieve technieken kan deze gevelbekleding verduurzaamd worden, zodat het beter tegen vocht en droogte bestand is. Bovendien is het onderhoudsarm. Zo heb je er eenvoudig, lang en mooi plezier van. Kies je liever voor een kleur of ander design, dan is gevelbekleding van kunststof een mogelijkheid. Die gevelbekleding is in veel verschillende decors verkrijgbaar, ook met houtlook, en je zou er zelfs je bedrijfslogo op kunnen laten drukken.

Warmte in je schuur

Denk er ook aan om de ramen te laten voorzien van dubbelglas. Anders verlies je alsnog veel warmte door de ruiten van de schuur. En het is handig om te zorgen voor een warmtebron in de schuur. Dat kan een aansluiting zijn op de bestaande verwarmingsinstallatie van je huis. Maar er zijn ook andere manieren. Bijvoorbeeld een kachel op stroom. Bekijk wel het vermogen, zodat je zeker weet dat de kachel duurzaam maar voldoende warmte produceert voor de schuur, ook in hartje winter. En als een kachel niet voldoet, kun je ook zonnepanelen op je schuur laten leggen. Hoe tof zou het zijn om je werkplek in de schuur energie neutraal te maken!

Een gezellig thuiskantoor in je tuin

Nu je schuur na de aanpassingen die ik noemde als gebouw voldoet voor een thuiskantoor, is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je ook comfortabel in de schuur wilt zitten. Een goede werkplek bestaat uit een bureau en stoel die goed verstelbaar in hoogte zijn. Zodat je ergonomisch verantwoord op je thuiswerkplek zit. En een goedwerkende laptop en wifi verbinding, dat spreekt voor zich.

Daarnaast wil je dat je je prettig voelt in je thuiskantoor. Dat het niet voelt als een opgeruimde schuur, maar echt als jouw plek. Hoe dat eruit ziet, is heel persoonlijk. De één heeft behoefte aan een rustige plek, een leeg bureau en vooral niet teveel tierelantijntjes die kunnen afleiden. En een ander vindt het juist wel fijn als er allerlei gezellige foto’s aan de muur hangen.

Of ik straks voor het tuinhuisje kies of de andere schuur gedeeltelijk mijn kantoor maak, dat weet ik nog niet precies. Maar hoe de plek eruit komt te zien, zie ik zo al helemaal voor me. Op mijn werkplek heb ik graag spullen om me heen die mij inspireren. Ik werk thuis aan reisblogs en gebruik daarvoor vaak reisgidsen en reisdagboeken. Dus die komen straks in een kast te staan. Verder hou ik me met coaching bezig. Ook daarover heb ik graag boeken om me heen. En ik hou van een persoonlijke touch. Een foto van mijn gezin kan absoluut niet ontbreken op mijn bureau. Een aantal reissouveniers waar ik bijzondere herinneringen aan heb, ga ik aan de muur hangen of ergens neerzetten. Zo gaat het helemaal mijn ideale werkplek thuis worden.

Ik heb nu al superveel zin om straks in ons nieuwe huis lekker creatief aan de slag te gaan in mijn nieuwe thuiskantoor! Waar is jouw thuiskantoor en hoe ziet het eruit?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

2 reacties

Cheryl 31 december 2021 - 13:03

Lijkt me een heerlijk plekje! Wij hebben een lege slaapkamer omgetovert tot thuiswerkplek. Ook een top plekje.

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:17

Fijn dat je er een aparte kamer voor over hebt.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.