Home KinderenBaby's De 5 onmisbare babyverzorgingsproducten waarbij je niet mis wilt grijpen

De 5 onmisbare babyverzorgingsproducten waarbij je niet mis wilt grijpen

door Lizette

Hmm, ik ruik iets. Die geur ken ik uit duizenden. Een ramvolle luier. Dus ik pak Mats op en neem hem mee naar het aankleedkussen beneden. Er liggen geen luiers. Gisteren zeiden Remco en ik nog tegen elkaar “we moeten luiers kopen” en hij is naar de winkel geweest. Dan liggen er toch wel ergens luiers?! Of zou hij het vergeten zijn? Ik neem Mats mee naar boven. De voorraadlade in de commode… is leeg. Dan maar weer naar beneden. De luiertas gebruiken we zelden. Toch even kijken. Helaas geen luiers. In mijn handtas misschien? Ook niet. Onder in de kinderwagen? Daar vind ik een verfrommeld exemplaar. Wel een maatje te klein. Maar ik moet toch iets… Laten we het eens hebben over luiers en andere babyverzorgingsproducten waarbij ik echt niet mis wil grijpen!

De onmisbare babyproducten waarbij je niet mis wilt grijpen

Er is voor een baby een hoop te koop. En ik durf te stellen dat er een hoop overbodig is, of luxe, of niet persé nodig. Maar evengoed zijn er babyproducten die wel echt onmisbaar zijn. Bepaalde dingen wil ik altijd in huis hebben. Dat zijn vooral babyverzorgingsproducten. Het liefst heb ik er ook wat van op voorraad. En anders op zijn minst in een lopende bestelling bij een online drogist, zodat ik het snel weer in huis heb.

#1 Luiers

Het eerste onmisbaare babyverzorgingsproduct is natuurlijk een pak luiers. Het ligt zó voor de hand, maar het kan je ook zomaar gebeuren dat je een keer misgrijpt, net als ik. En dat komt nooit op een goed moment. “Al doende leert men” zeggen ze en dat klopt bij ons wel. Inmiddels hebben we meestal wel een doos met voorraad op zolder liggen. Of een nieuwe online bestelling is onderweg zodra we het laatste pak aanbreken. Let bij een voorraad aanleggen wel op dat je niet teveel in een bepaalde maat bestelt. Voor je het weet, is je baby een maatje groter gegroeid.

#2 Billendoekjes

Nog zo’n babyverzorgingsproduct dat ik graag op voorraad heb, zijn billendoekjes. Zeker sinds Mats groot genoeg is om zelf te pas en te onpas doekjes te pakken. Hij gebruikt ze om zijn mond netjes af te doen, zijn handen te poetsen… en om de ramen te poetsen of zo. En voor ik het weet, is het pakje alweer zo goed als leeg. Nèt bij een volle luier. Of baby Sem krijgt de doekjes te pakken en trekt ze er vrolijk een voor een uit. Net zolang tot alles eruit is en de doekjes uitgedroogd zijn. Voortaan zorg ik voor een reserve pak ergens waar ze beide niet bij kunnen.

#3 Voeding

In de tijd dat ik borstvoeding gaf, was er altijd voedsel ‘paraat’. Ideaal! Toen er ook een fles bij kwam, moest ik er regelmatig aan denken om weer een nieuwe bus kunstvoeding te kopen. Dat zat zó niet in mijn automatische systeem. De melk vliegt er ook mega snel doorheen. En zoiets belangrijks als voeding voor je baby, dat is natuurlijk een echt onmisbaar babyverzorgingsproduct. Op een gegeven moment komt je kindje op een leeftijd dat het ook andere dingen gaat eten, zoals boterhammen. Dan wordt de afhankelijkheid van melk wel minder. Maar vooral toen ik rekening moest houden met de voedselallergie van Mats en het altijd veilig was om op kunstmelk terug te vallen, zorgde ik altijd voor voldoende voorraad.

#4 Reserve speentje

Mijn beide zoontjes gebruiken een speentje bij het slapen. Zonder gaan ze echt niet slapen. Gewoon niet. Dus er moet een reservespeentje in huis zijn. Zodra ze een nieuwe speen krijgen, zorg ik weer voor een nieuw reserve exemplaar. Want een moe kindje dat wil slapen, maar het speentje is net zoek. Daar wordt niemand blij van. Hetzelfde geldt voor de favoriete knuffeltjes. Die heb ik ook extra in huis. Niet alleen handig als er een knuffeldoekje even kwijt is, maar ook voor als het een keer in de was moet.

#5 Slaapzak

Een goede nachtrust is super belangrijk. Iedereen zal dat beamen. En de ouders met kinderen die (nog) niet doorslapen en regelmatig voor gebroken nachten zorgen, weten helemaal hoe frustrerend dat kan zijn. En hoe gefocused je dan raakt op de dingen die meestal helpen bij het goed slapen. Bij ons is daarom een slaapzak echt belangrijk, naast het eerdergenoemde speentje en knuffeldoekje. En omdat die natuurlijk ook wel eens vies kan worden of gewoon eens in de was moet, hebben we er meerdere van in huis. Zodra er eentje de was in moet, check ik meteen of er al een schone klaar ligt.

Welke babyverzorgingsproducten zijn wat jou betreft onmisbaar?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

17 reacties

Yvonne 20 december 2021 - 20:44

Ah ja, luiers.. die wil je echt nog wel hebben! De enige keer dat wij daar een gebrek aan hadden was toen onze oudste mega-diarree had op de terugweg vanuit India (uiteraard vanuit India) en alle 8(!) de luiers er in 3 uur door waren.. het personeel had alleen maat 1 op voorraad, dus toen heb ik die maar aan elkaar geplakt, om toch iets te hebben.. wat een erge vlucht was dat. 🙂

Antwoord
Lizette 21 december 2021 - 20:18

Oh nee, dat is echt een ramp vlucht geweest! Wel slim om ze aan elkaar te plakken. Tja, je moet wat dan …

Antwoord
Nicole Orriëns 21 december 2021 - 10:38

De billendoekjes! Die zijn echt zo fijn, en ook nog eens overal goed voor. Je kunt er bijvoorbeeld ook het deurtje van de houtkachel mee schoonvegen zonder moeite.

Antwoord
Lizette 21 december 2021 - 20:16

Inderdaad, ze zijn handig voor vanalles. Ik gebruik ze ook voor eventuele kleine vlekken in de bank.

Antwoord
Gabrielle 23 december 2021 - 09:40

Zelf heb ik geen kinderen maar ik herken dit lijstje wel van vriendinnen. Ook altijd goede cadeaus voor een babyshower want het kan nooit te veel zijn!

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:23

Het zijn zeker fijne cadeaus! Ik werd altijd blij van een luiertaart 🙂

Antwoord
Rory 23 december 2021 - 10:04

Poeh, dat is even geleden. Maar die gang door het huis met een baby met ramvolle luier in je armen? Daar krijg ik nu nog zweetplekjes van. Ooit heeft Oma (schoonmoeder die oppaste) per ongeluk een luier gebruikt die drie maten te klein was en baby in bed gelegd. Je raadt het al. Wij kwamen terug van een datenight en vonden het bed kletsnat terug met een ontevreden baby. Die te kleine luiers? die legde ik altijd onder het aankleedkussen om die aan de voorkant wat ‘op te hogen’ (zodat ze er niet zo snel vanaf kon rollen). Maar dat had ik wat beter uit kunnen leggen aan Oma 😆

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:22

Oh, dat is niet fijn thuis komen! Wel een slimme tip om daar de kleine luiers voor te gebruiken.

Antwoord
Tessa 23 december 2021 - 15:45

Wat een handig lijstje is dit voor (aanstaande) ouders

Antwoord
Janet 23 december 2021 - 20:34

Ik heb geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het echt niet fijn is als je je billendoekjes of luiers bent vergeten.

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:22

Het heeft hier thuis wel eens tot irritatie geleid als een van ons mis greep, haha.

Antwoord
Sandra 24 december 2021 - 15:36

Ik denk dat luiiers wel het allerbelangrijkste zijn en dat jij die terecht op nummer 1 hebt gezet. Voeding kan je natuurlijk ook niet missen.

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:21

Ik heb ze vooral op 1 gezet, omdat het ons regelmatig is overkomen dat we dachten nog wel wat te hebben en dat niet zo bleek te zijn. Gelukkig zijn ze dan zo in een winkel te halen, maar een baby kan echt niet zonder haha.

Antwoord
Mitchel 24 december 2021 - 15:39

Het hebben van een reservespeentje lijkt me zo verstandig. Los van de andere dingen. Even rust in huis 😉 of in de kinderwagen haha

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:20

Ja zeker, even rust 😉 Ik heb er altijd wel ergens eentje reserve liggen.

Antwoord
Mandy 26 december 2021 - 10:21

Klink handig en logisch allemaal! Zelf heb ik nog geen kids maar doekjes zijn altijd goed!!

Antwoord
Lizette 3 januari 2022 - 15:19

Ik gebruik de doekjes tegenwoordig voor vanalles en nog wat. Had ik ze maar eerder ontdekt, haha!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.