Home Lifestyle 10 edelstenen die je als moeder helpen

10 edelstenen die je als moeder helpen

door Lizette

Als moeder komt er veel op je af. Je zorgt voor je kinderen, je hebt eventueel je werk ernaast. En in alle hektiek moet je ook vooral jezelf niet vergeten. Wist je dat edelstenen je kunnen ondersteunen? Deze 10 edelstenen helpen je om stevig te blijven staan, de rust in jezelf te vinden en zowel goed voor je kindje als voor jezelf te zorgen.

Edelstenen die je als moeder helpen

Er zijn ongeveer 130 verschillende edelstenen. Allemaal hebben ze een eigen kleur, glans en helderheid. En bovendien een eigen werking. Zo is er altijd een steen die jou ondersteunt in datgene dat jij nodig hebt.

1. Rozenkwarts

Met zijn zachtroze kleur straalt rozenkwarts één en al zachtheid uit. De steen staat dan ook voor liefde en compassie. Een perfecte steen voor moeders die wel wat zelfcompassie kunnen gebruiken. De steen is ook heel geschikt voor jonge moeders die een band met hun kindje aan het opbouwen zijn.

2. Amethist

Amethist staat bekend om zijn prachtige dieppaarse kleur. De steen zou vrede en harmonie in huis brengen. Dat is vast iets dat je als moeder goed kan gebruiken. Vooral op momenten dat de kinderen in een drukke bui door het huis rennen terwijl je zelf wel wat rust kunt gebruiken. Kijk hier voor armbanden met amethist en andere edelstenen.

3. Angeliet

Ga je als moeder gebukt onder schuldgevoelens en zelfverwijt? Draag dan deze blauwe steen. Hij staat namelijk voor acceptatie. Angeliet herinnert je eraan om jezelf te accepteren zoals je bent.

4. Hematiet

Hematiet helpt moeders om stevig te blijven staan in nieuwe situaties. Een hematiet enkelbandje brengt bijvoorbeeld al je energie naar je voeten. Op deze manier ben je als moeder beter in staat om beslissingen te nemen vanuit je intuïtie. Dat blijken vaak betere beslissingen te zijn dan de keuzes die je maakt vanuit je hoofd.

5. Turkoois

Turkoois is de steen van gezondheid, balans en intuïtie. Het is een verzorgende steen met een verzachtend effect. Hiermee helpt hij ons terug te komen bij onszelf en de aandacht weer op onszelf te richten.

De steen zou een link hebben met het energiecentrum ter hoogte van onze keel. Dit is verbonden met opkomen voor onszelf en het spreken van onze eigen waarheid. Dit komt goed van pas op momenten dat vriendinnen en grootouders hun goedbedoelde adviezen over het moederschap aan je opdringen.

6. Zwarte onyx

Een krachtige steen die voor vastberadenheid en kracht staat. Dit is de perfecte steen voor jonge moeders, die hun nieuwe leven als moeder aan het ontdekken zijn en hierin de nodige uitdagingen tegenkomen. Als je deze steen draagt, helpt hij je om voor jezelf en je eigen beslissingen te blijven staan.

7. Carneool

Carneool staat voor bescherming, vitaliteit en stabiliteit. Hij helpt je om alle uitdagingen in je leven als moeder met open vizier tegemoet te treden.

8. Seleniet

Heb je wel eens het idee dat je wordt geleefd als moeder? Draag dan seleniet. Dit kalmerende kristal stimuleert je om je geest leeg te maken en te zuiveren.

9. Rhodoniet

Als je je als moeder gestrest begint te voelen, herinnert rhodoniet je eraan om kalm en beheerst te blijven.

10. Celestien

Celestien is een lichtblauwe steen die je tot rust brengt en jou en je kindje helpt om ’s nachts rustig te slapen. Het is ook een perfecte steen voor iedereen die zich wel eens angstig of overweldigd voelt. In dit artikel vind je meer edelstenen voor rust en balans.

Gebruik jij wel eens edelstenen?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.