Home Lifestyle Zo krijg je meer zelfvertrouwen, balans en rust met edelstenen

Zo krijg je meer zelfvertrouwen, balans en rust met edelstenen

door Lizette

Vol zelfvertrouwen en meer balans en rust door edelstenen, dat klinkt goed hè? Het leven is vaak al gehaast genoeg. Van ’s ochtends vroeg tot de kinderen ’s avonds in bed liggen ben ik druk met mijn gezin en mijn werk. Wanneer de tijd dan voor mezelf aanbreekt, plof ik regelmatig uitgeteld op de bank neer. Balans vind ik heel belangrijk, maar het lukt me lang niet altijd om die goed te vinden. Edelstenen kunnen je ondersteunen om makkelijker rust en ontspanning te vinden en je helpen bij meer zelfvertrouwen.

Edelstenen, wat zijn het en hoe werken ze

Edelstenen zijn bijzondere en zeldzame gesteenten die allerlei vormen en kleuren kunnen hebben. Ze kunnen ruw zijn met scherpe punten of mooi glad geslepen. Naast een specifiek uiterlijk hebben alle edelstenen een unieke werking. Die werking kun je niet zien, maar wel voelen op energetisch niveau. Dit is eigenlijk de reden dat edelstenen al zo lang door mensen gebruikt en gedragen worden. De krachten van edelstenen zijn nooit zuiver wetenschappelijk bewezen. Maar het gegeven dat mensen al zo lang geboeid zijn door soms maar kleine steentjes zegt voor mij al veel.

De edelstenen ontlenen een deel van hun kracht aan de kleur. Zo is groen rustgevend en geel inspirerend. Ook kan het natuurlijk een kwestie van smaak zijn wanneer je bijvoorbeeld een sieraad met een edelsteen wilt. Hou je van blauw, dan kies je makkelijker voor een blauwe edelsteen ongeacht de betekenis ervan.

Van oudsher worden edelstenen vaak aan andere aspecten gekoppeld. Zo zijn stenen gekoppeld aan de zeven chakra’s. En zijn er specifieke geboortestenen. Mijn sterrenbeeld is waterman en de geboortesteen Waterman zijn bijvoorbeeld de groene aventurijn en de blauwe apatiet. Meerdere stenen zijn aan meerdere sterrenbeelden gekoppeld. Mijn zoontje Mats is een weegschaal, dat toevallig ook goed bij de blauwe apatiet past. En mijn zoontje Sem is boogschutter, dat ook weer bij de groene aventurijn past. Samen delen zij qua sterrenbeelden een link met de rozenkwarts.

edelstenen voor balans en rust, sterrenbeelden waterman boogschutter en weegschaal

Door al deze aspecten van een steen te combineren, kun je een edelsteen zoeken die perfect bij jou past.

Zo krijg je meer zelfvertrouwen, balans en rust met edelstenen

Hoe een edelsteen eruit ziet, is bepalend voor waar de edelsteen kracht aan doorgeeft. Een heldere steen werkt op je geest, een (meer) doorschijnende steen werkt op je gevoel en een dichte steen op je lichaam. Er zijn edelstenen waarvan we weten dat ze ondersteunen op het gebied van ontspanning, anti stress, mentale rust en zelfvertrouwen. Edelstenen die in het bijzonder voor drukke mama’s geschikt zijn. Een aantal ervan heb ik mogen ontvangen en bij me gedragen of in de slaapkamer of woonkamer gezet. Ik vertel je meer over de werking van deze stenen.

Groene aventurijn

Een groene aventurijn geeft je een positief gevoel en zelfvertrouwen. Ze helpt je vinden waar jij blij en gelukkig van wordt. Ook zorgt de steen voor meer balans in je emoties. Onrustige gedachten komen meer tot rust. Daardoor kun je je beter focussen op je doelen en dat brengt je uiteindelijk meer balans.

Deze steen heeft mij het meest verrast. Naast dat de steen bij mijn sterrenbeeld past, is het ook nog eens de steen die een prettige tegenhanger is van mijn hoge energie. De steen ‘klopt’ heel goed voor mij. Ik koos ervoor deze steen een aantal dagen echt bij me te dragen.

Blauwe apatiet

Ook deze steen helpt je je doelen te bereiken en ze werkt geestelijk erg motiverend. De blauwe apatiet wordt vaak gebruikt door mensen die willen afvallen. Ze remt namelijk overmatig eetgedrag en stimuleert je stofwisseling. Dat laatste is toevallig ook een doel voor mij en daarom draag ik deze steen graag wat langer bij me.

Rozenkwarts

Dit is een steen die vaak gebruikt wordt. Ze geeft liefde. En wie wil dat nou niet? Met deze steen leer je meer van jezelf te houden. Zo neemt jouw zelfvertrouwen toe. Deze steen is bestand tegen water. Je kunt daarom de steen toevoegen aan het badwater en zo een extra fijn ontspannen moment voor jezelf realiseren.

Mosagaat

Een agaat staat bekend om de aardende, stabiliserende en beschermende werking. Er zijn verschillende soorten agaat. Mosagaat is een groen-witte steen en zorgt voor evenwicht en balans. Ook ondersteunt de energie van deze steen in je gezondheid.

Boomagaat

Deze wit-groene steen zorgt voor rust in je hoofd. Ze helpt je met analytisch denken, zodat je naar je doel kunt werken. Handig voor werkende moeders. En zo draagt ze dus ook bij aan meer balans. Dit kan daarom een fijne steen zijn om tijdens meditatie te gebruiken. De steen zal je helpen om meer te aarden, in het hier en nu te zijn en je helpen eventuele problemen te doorgronden.

Groene jaspis

De groene jaspis zorgt voor zelfvertrouwen. De energie van deze steen draagt er namelijk aan bij dat je voor jezelf durft op te komen en dat je vastberaden wordt. De jaspis beschermt je tegen negatieve energie. Daarom is dit een steen die met name goed in haar kracht staat als je de steen bij je draagt.

Scoleciet

De scoleciet is een witte steen en werkt rustgevend en kalmerend. Deze steen is ideaal om bij je te dragen op stressvolle momenten. Bijvoorbeeld voor een examen van je studie. Dit kun je doen door de edelsteen in je broekzak te dragen. Hoe meer lichamelijk contact je met de edelsteen hebt, des te meer de steen zal werken op energetisch niveau. Ook draagt de steen bij aan meer balans. Ze helpt je namelijk bij het aanpassen van problemen bij de kern, zodat je ze ook echt kunt gaan oplossen.

Edelstenen voor meer rust en balans

Zoals je ziet, hebben de meeste edelstenen die ondersteunen bij meer rust en balans de kleur groen. Dat is ook niet zo gek. Groen wordt immers vaak gezien als de kleur voor kalmte. Naast het bij je dragen of slapen naast edelstenen ben je natuurlijk ook altijd zelf verantwoordelijk voor je balans en rust. Op tijd een moment voor jezelf pakken bijvoorbeeld en een fijne ochtendroutine kunnen je daarbij helpen. Ook deze tios voor meer rust in ouderschap kunnen nuttig zijn.

Heb jij al eens edelstenen voor meer balans en rust gebruikt?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.