Home Lifestyle Waarom kunstplanten kopen? 9 voordelen van kunstplanten op een rij

Waarom kunstplanten kopen? 9 voordelen van kunstplanten op een rij

door Lizette

Van wat voor interieur je ook houdt, van modern tot urban tot bohemian, planten en bloemen geven je interieur een levendige uitstraling. Maar echte planten zijn niet voor iedereen even geschikt. Ben je ook geen held in het verzorgen van planten? Gelukkig bestaan er kunstplanten. En tegenwoordig zijn die zo mooi, dat je ze bijna niet van echt kunt onderscheiden. Kunstplanten hebben een hoop voordelen. Voor veel mensen biedt het een uitkomst om kunstplanten te kopen.

Waarom kunstplanten kopen?

Ik hou van de natuur en in de natuur zijn. Ik wandel graag in de bossen en ik ga graag op reis naar verre exotische jungles. En die sfeer haal ik ook graag in huis. Ik ben zogezegd een echte plantenfan. Maar hoe fijn de voordelen van echte planten ook zijn, zoals het opnemen van CO2, thuis heb ik op dit moment vooral kunstplanten. Maxifleur is een specialist op het gebied van kunstplanten. Via de webshop koop je sfeermakers voor ieder interieur, van grote kunstplanten tot kunst hangplanten; ze zijn er in allerlei soorten en maten.

Waarom wil je kunstplanten kopen? Ze hebben echt een hele hoop voordelen.

#1 Onderhoudsarm

Het allerbelangrijkste voordeel van kunstplanten is dat ze onderhoudsarm zijn. Je hoeft ze geen water te geven. Geen gedoe met of een plant te nat staat of te droog. Of dat de plant teveel in de zon staat of juist niet genoeg zonlicht krijgt. Wat je ook doet, een kunstplant gaat niet dood. Kunstplanten hoef je nauwelijks te onderhouden. Hooguit een keertje afstoffen. Specialist Maxifleur geeft je op hun website handig advies over wat voor onderhoud een kunstplant nodig heeft.

#2 Overal in huis

Doordat ze niet afhankelijk zijn van water en daglicht, kun je kunstplanten kopen voor alle ruimtes in huis. Ook de badkamer, waar het vaak vochtig is. Of die ene hoek in de woonkamer of op de zolderkamer, waar niet veel daglicht komt. Je kunt kunstplanten echt overal neerzetten. En ze fleuren een donkere ruimte meteen lekker op.

Kunstplanten zijn trouwens niet alleen voor binnen. Maxifleur heeft ook mooie kunstplanten voor buiten. Erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld een balkon of dakterras hebt. Zo kun je toch een echte urban jungle creëren. Zelfs in de winter!

#3 Net echt

Voorheen zag je wel goed aan kunstplanten dat ze nep waren. Daardoor vond ik ze er ook altijd een beetje goedkoop uitzien. Maar tegenwoordig heeft Maxifleur zulke hoogwaardige kunstplanten, dat ze bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. Maxifleur heeft kunstplanten in hoogwaardig kunststof en in allerlei soorten en maten. Soms moet ik echt even voelen om erachter te komen of een plant echt is.

#4 Altijd mooi

Mooie kunstplanten zien er altijd mooi uit, het hele jaar door en jarenlang. Geen bruine blaadjes, geen dorre takken, geen gekke kale plekjes. (Je merkt het al, ik heb geen groene vingers en planten zien er bij mij vaak een beetje gek uit.) En een kunstplant met bloemen bloeit het hele jaar door. Geweldig toch!

#5 Meteen volgroeide kunstplanten kopen

Wanneer je kunstplanten koopt, koop je meteen volgroeide planten. Je hoeft dus niet te wachten en te hopen dat je stekje met jouw liefde en aandacht gaat volgroeien tot een mooie boom. Je kunt meteen grote kunstplanten kopen. Gewoon helemaal kant en klaar, lekker praktisch.

#6 Geen allergie

Kunstplanten zijn heel handig voor mensen en kinderen die een allergie hebben voor pollen en bepaalde plantsoorten. Met kunstplanten zijn er geen allergenen en hoef je dus niet steeds te snotteren of te niezen, terwijl je wel van planten in huis kunt genieten. Wel zo fijn voor je gezinsleden en voor visite.

#7 Kindproof kunstplanten kopen

Voor een peuter is niets leuker dan de dingen die hij niet mag. Zoals aan een plant zitten, de blaadjes eraf trekken, het zand in de mond stoppen of door de woonkamer strooien. En dat lukt niet met een kunstplant. Ok, als je ondeugende kleine maar hard genoeg trekt, kun je ook van een kunstplant blaadjes aftrekken. Misschien dat een kunst hangplant dan het meest kindproof is.

#8 De kat en hond blijven eraf

Niet alleen mensen houden van planten, huisdieren vaak ook. Je kat knabbelt aan de blaadjes en je hond graaft het zand zo nu en dan uit de pot. Niet fijn! Gelukkig blijven de meeste huisdieren braaf van kunstplanten af.

#9 Je hoeft er niet voor thuis te blijven

Voor iedereen die graag vaak dagjes weg gaat, veel van huis is of het leuk vindt om vaak op reis te gaan zijn kunstplanten ook ideaal. Want je hoeft niets of niemand te regelen om voor je planten te zorgen. Dit vind ik een erg fijn pluspunt. En je kunt je kunstplant ook makkelijk in je caravan of camper meenemen voor de gezelligheid.

Kleine en grote kunstplanten kopen

Of je kleine of grote kunstplanten wilt kopen, met deze planten fleur je je interieur tijdloos en eindeloos op. Ik heb geen groene vingers, we zijn regelmatig van huis weg en ik hou wel van planten om me heen. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen dat ik een aantal kunstplanten in huis heb. Want zo is het in onze woonkamer altijd gezellig groen en levendig.

Wil jij kunstplanten kopen?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Met uitzondering van degene bovenaan zijn de afbeeldingen in dit artikel afkomstig van de website van Maxifleur en met toestemming van Maxifleur gebruikt. Wil je meer over samenwerken met deze mama- en lifestyle blog weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.