Home Lifestyle Wie is Lizette van Habla Mama?

Wie is Lizette van Habla Mama?

door Lizette

Yes, het is zover! De website van Habla Mama staat online! Habla Mama is de mamablog waar ik mijn ervaringen met je deel op het gebied van moederschap en kinderen en alles dat daarmee te maken heeft. Het zijn mijn persoonlijke ervaringen. En daarom lijkt het me leuk te starten met een persoonlijke blog om mijzelf aan je voor te stellen. Dat doe ik door mijn gezin aan je voor te stellen en je over mijn passies en interesses te vertellen. Ook vertel ik je wat je van de mamablog Habla Mama kunt verwachten.

Het gezin van Lizette

Mijn naam is Lizette. Ik ben nu nog net 38 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Tilburg. Ik kom uit een redelijk traditioneel gezin met een hardwerkende vader en een lieve thuisblijfmoeder die voor mijn broer en mij zorgde. Mijn grote liefde Remco ontmoette ik in 2014. Krap negen maanden later trouwden we. Zo zeker waren (en zijn!) we van onze liefde voor elkaar. Onze bruiloft was in het geheim op de Malediven. Zo wilden wij het graag en het was de mooiste dag van mijn leven.

Ik wist altijd al dat ik heel graag kinderen wilde. Helaas ging dat niet zo vlot als dat we hoopten. Daar vertel ik je in andere blogs nog wel meer over. Ik prijs me dan ook enorm gelukkig met onze twee lieve zoontjes Mats en Sem. Mats is een ondernemende en eigenwijze peuter van 2 jaar oud. En Sem is een hele lieve, zoete baby van 2 maanden.

Lizette als persoon

Enthousiast, spontaan, ondernemend, creatief en eigenwijs; dat zijn denk ik de woorden die mijn persoonlijkheid goed beschrijven. Verder ben ik behoorlijk extravert. Daardoor ben ik open over wat ik denk en voel. En voelen, dat doe ik ook behoorlijk veel. Vaker neem ik een beslissing op gevoel (soms ook impulsief “omdat het goed voelt”) dan dat ik iets rationeel benader. Ondanks dat ik wel veel over dingen na denk. Geduld is zeker niet mijn sterkste kant, hoewel ik dat wonderbaarlijk genoeg wel op kan brengen als het om de kinderen gaat.

Wat ook wel handig is om te delen, is dat ik open-minded ben. Ik sta open voor verschillende overtuigingen en benaderingen. Zolang deze mij maar niet opgelegd worden. Vrijheid en onafhankelijkheid vind ik namelijk erg belangrijk. Ik hecht veel waarde aan eigen keuzes (kunnen) maken en geloof ook in de kracht van je eigen pad volgen.

Passies en interesses

Reizen is een grote passie van mij. Al jaren reis ik zo veel en zo vaak als het kan over de hele wereld. Inmiddels heb ik meer dan vijftig landen bezocht. Deze passie voor reizen deel ik met Remco. En ook met de kinderen reizen we gewoon door. Het liefst reis ik buiten Europa en dompel ik me onder in compleet andere culturen en omgevingen. Maar ook in Europa en zelfs ons eigen land vind ik ontzettend mooi. Sinds 2014 schrijf ik over reizen op mijn reisblog Reismuts.

Ik hou ervan om in de natuur te zijn. Zowel tijdens reizen, maar ook op een gewone zaterdagmiddag of zondagochtend. Een wandeling door de bossen of uitwaaien op het strand, ik geniet er enorm van. In de natuur kom ik helemaal tot rust en laad ik weer op.

Ook hou ik van yoga. Daar maak ik alleen echt lang niet genoeg tijd voor vrij. Hetzelfde geldt voor hardlopen. Als ik eenmaal weer een paar kilometer aan één stuk kan rennen, voelt het zo bevrijdend. Maar die fase vooraf van het opbouwen houdt mij een beetje tegen om opnieuw te gaan beginnen. Toch wil ik het weer gaan oppakken. Ik moet namelijk nog wat zwangerschapskilootjes kwijt. En tijd voor mezelf is natuurlijk ook belangrijk.

Verder hou ik van fotografie. Ik vind het leuk foto’s van mooie plekken te maken. Nog leuker vind het ik het om foto’s van mijn kinderen te maken. Regelmatig zoek ik naar leuke poses. Nu werken ze gelukkig nog goed mee wanneer ik mijn camera in de hand heb. Of ik schiet foto’s als Mats lekker aan het spelen is. Die spontanie kiekjes zijn vaak nog veel leuker. Fotografie in combinatie met mijn liefde voor schrijven maakt dat ik veel energie krijg van blogs maken. Dat is ook een van de redenen dat ik Habla Mama als mamablog ben gestart.

Wat je op Habla Mama kunt verwachten

Met bovenstaande heb je denk ik een goede eerste indruk van mij gekregen als het gezicht achter Habla Mama. Op deze mamablog kun je vanaf nu wekelijks nieuwe blogs verwachten.

Dat zijn de ene keer luchtige en dan weer diepgaande blogs waarin ik ervaringen deel en ze vertaal in tips voor jou. De onderwerpen variëren van de leukste interieurs voor een babykamer en uitnodigingen voor kinderfeestjes met je peuter tot hoe combineer je werk en ouderschap, overleef je gebroken nachten en wat als zwanger worden (nog) niet lukt. Doordat ik mijn ervaringen vertaal naar algemene tips, verwijs ik regelmatig naar bijvoorbeeld ‘de baby’ of ‘het kind’. Voor jou maakt het immers niet uit of er nou bij Mats of Sem een boertje dwars zat. Het gaat om mijn ervaring die ik met je deel, waar je dan hopelijk iets aan hebt.

Maar wat ik vooral hoop en wens is dat je naar jouw innerlijke stem luistert. Jij kent je kind(eren) het beste. Mijn tips zijn niet meer dan tips en het is aan jou om te bepalen wat je ermee wilt of kunt. Dat is ook de boodschap die ik met Habla Mama wil uitstralen. Ik wens je heel veel leesplezier!

Wil je nog iets van mij weten? Vraag het gerust in een reactie hieronder.

Misschien ook leuk

2 reacties

Rashida 23 februari 2021 - 23:16

Liz, wat een leuke site! Trots op jou! Ik heb al een paar handige tips gelezen 🙂 Heel veel succes!

Antwoord
Lizette 24 februari 2021 - 10:39

Lief, dank je!!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.