Home LifestylePersoonlijk Hallo wereld, een nieuwe mamablog

Hallo wereld, een nieuwe mamablog

door Lizette

De online wereld lijkt alsmaar groter te worden. Er komt misschien wel bijna dagelijks een nieuwe website online. En nu weer eentje… Ja, dat klopt! Ik heb er lang over nagedacht. Gewikt en gewogen. Getwijfeld. En toch besloten om een mamablog te starten. En dat is Habla Mama geworden.

Habla Mama is anders dan andere mamablogs. En ik zie je denken “dat zeggen ze allemaal”. Weet je, misschien hebben ze ook allemaal gelijk. Ik denk namelijk dat alle mama’s van elkaar verschillen. En daardoor delen ze andere ervaringen en vertellen ze op een andere manier hun verhaal. Zo ook ik. Juist het persoonlijke karakter maakt een mamablog zo eigen.

Dat persoonlijke ga je zeker vinden op Habla Mama. Natuurlijk deel ik ook leuke ideeën over kinderfeestjes en traktaties, over babykamers en de nieuwste kindermode. En dan is het vooral de smaak die het persoonlijk maakt. Maar ik ga verder dan dat.

Ook ga ik je op deze mamablog vertellen over mijn ervaringen in het moeder worden, de zwangerschappen, de bevallingen, mijn bevallingsverhaal en het mama-zijn. Van nature ben ik een vrolijk en positief persoon. (Later stel ik mijzelf verder aan je voor.) En zeg nou zelf, het is vaak ook veel leuker om iets vrolijks te lezen of om ergens om te kunnen lachen. Daar ga ik mijn best voor doen. Maar ik ga je ook vertellen hoe zwaar ik een zwangerschap soms vond, of zelfs gewoon echt even niet leuk. Of over de zoektocht naar wat een baby nou eigenlijk bedoelt als hij huilt. Of over mijn innerlijke balans die met gebroken nachten soms echt compleet weg is. (Dat klinkt mooi omschreven, maar wat ik eigenlijk gewoon bedoel is dat ik alleen maar kon janken en niks meer goed was.)

Dus ik ga met je delen hoe ik het echt ervaar om mama te mogen zijn. Alle prachtige kanten, al die momenten waar ik altijd al van droomde om mee te mogen maken en ik me de gelukkigste op aarde voel. En de minder mooie, heftige, rauwe, onzekere en pittige kanten, want die horen er ook bij. Geen perfect Instagram plaatje hier dus.

Ik hoop dat je iets aan de blogs hebt. Een lach op je gezicht, een tip die je een keer uitprobeert of een gevoel van herkenning. Want dat is één van de redenen dat ik toch besloten heb om deze mamablog te starten. Dat miste ik namelijk zelf. Te vaak kwam ik alleen maar de (te) mooie ervaringen tegen. Daardoor voelde ik me soms bijna mislukt als moeder. Of ik las de meest dramatische verhalen, waarna ik me afvroeg of het ooit nog goed zou komen. Mama zijn is een combinatie van alles. En het allerbelangrijkte, het zijn mijn meningen en ervaringen. Ik hoop dat je er iets aan hebt, maar wel vooral om zelf keuzes te maken in wat jij wilt. Want iedere mama weet uiteindelijk zelf wat het beste is voor haar kind, daar ben ik van overtuigd!

Heel veel leesplezier!

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.