Home Er op uit Kindvriendelijke landen in Azië, waar ga je naar toe?

Kindvriendelijke landen in Azië, waar ga je naar toe?

door Lizette

Wil je met je kind een verre reis maken? Doen! Ik heb al veel van de wereld mogen zien en mijn zoontje Mats inmiddels ook. Samen met je kind reizen is zo leuk! Natuurlijk zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden wanneer je met jonge kinderen reist. En welk land kies je? Eén van mijn favoriete continenten is Azië. Eigenlijk vind ik Azië per definitie kindvriendelijk. Maar een aantal landen in Azië zijn nog net meer kindvriendelijk dan de andere. Welke kindvriendelijke landen in Azië zijn dat en waarom vertel ik je in deze blog.

Kindvriendelijke landen in Azië

Mensen zijn eigenlijk overal ter wereld dol op kinderen. Zeker ook in Azië. Jonge kinderen krijgen er vaak veel bekijks en aandacht. Ook borstvoeding in het openbaar is er heel normaal. Wat maakt een land dan echt kindvriendelijk? Kindvriendelijke landen in Azië zijn in mijn ogen ten eerste veilig om te reizen. En het is fijn als er producten voor baby’s en jonge kinderen te verkrijgen zijn, zoals luiers, billendoekjes en babyvoeding. Daarnaast vind ik goede hotels en accomodaties belangrijk tijdens reizen met kinderen. Wanneer je reist met jonge kinderen, is het een pré als er faciliteiten voor de kinderen zijn, zoals een kinderstoel. Een goede infrastructuur is verder handig om van A naar B te kunnen komen. Ook kijk ik naar de medische voorzieningen. Ik vind het een prettig idee dat die enigszins ok zijn voor het geval dat. En ik heb liever (nog) geen malaria medicatie nodig voor de kinderen, dus ik kijk naar landen vrij van malaria.

Als ik naar deze ingrediënten kijk voor een kindvriendelijk land in Azië, dan springen er voor mij vijf landen duidelijk uit.

Thailand, het land van de glimlach

Thailand is een top kindvriendelijke bestemming als je het mij vraagt. Het land is ontwikkeld en heeft goede voorzieningen. Een goede hotelkamer voor het gezin heb je tegen een erg schappelijke prijs. Dit maakt het land ook nog eens budgetvriendelijk. De tickets zijn realistischer bij elkaar te sparen dan bijvoorbeeld een bestemming als Australië. Het eten is er toegankelijk. Ze zijn er gewend aan toeristen en maken het eten – zeker voor kinderen – niet pittig. En je kunt het hele land door per trein en bus, die ook nog eens best comfortabel zijn. Bovendien is een ritje met een tuktuk natuurlijk super leuk met kinderen.

Naast al die kindvriendelijke aspecten wil je natuurlijk ook avontuur op je verre reis. En dat biedt Thailand je ook. Bergen in het hoge noorden, ontelbaar veel boeddhistische tempels door het hele land, verschillende Nationale Parken met wildlife en paradijselijke stranden in het zuiden.

Paradijselijke Maleisië

Over paradijselijke stranden gesproken, Malesië is ook enorm kindvriendelijk. Behalve Maleisisch Borneo, omdat daar malaria medicatie wordt aangeraden en ik dat liever (nog) niet aan de kinderen geef. Maar het vasteland van Maleisië is prachtig! Naast de schitterende stranden is er veel unieke natuur, zoals de Cameron Highlands. En toffe steden, zoals Georgetown met bekende streetart en natuurlijk de hoofdstad Kuala Lumpur.

Maleisië is als kindvriendelijke bestemming in Azië net wat meer westers dan Thailand en toch vind je er veel cultuur. Zodat je ook echt Azië ontdekt en ziet. Daarom is dit een land dat ik heel graag wil bezoeken. Eigenlijk zouden we er vorig jaar naar toe zijn gegaan. Maar vanwege het zika virus is het geen verstandige bestemming tijdens zwangerschap. Daarom hebben we de reis geannuleerd.

kindvriendelijke landen in Azië

Veelzijdig Sri Lanka

Het land waarvan ik niet had verwacht dat het zo kindvriendelijk zou zijn is Sri Lanka. Een hele grote plus in Sri Lanka vind ik de manier van vervoer. Je kunt heel makkelijk en voordelig taxi’s nemen van je ene bestemming naar de andere. Het land is ook niet heel erg groot, waardoor je geen dagen hoeft te rijden. Zo’n 3 tot 5 uur en je bent alweer in een compleet andere omgeving. En met een taxi of privé chaffeur reizen met kinderen is gewoon heel relaxt. Onderweg kun je stoppen wanneer je wilt. Er rijden ook treinen en het traject naar Ella staat bekend als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Dit rit is ook een ware beleving en heel leuk om met kinderen te doen.

Verder is het eten in Sri Lanka ook erg toegankelijk. Voor de kleine werd vaak een bordje bijgezet, zodat hij mee kon eten met ons. En mij viel op dat de mensen het echt geen probleem vinden als je kind wat rijst of noodles opd de grond knoeit. Ze zijn zo dol op kinderen en dat knoeien hoort er gewoon bij.

kindvriendelijke landen in Azië

Sri Lanka is als land echt schitterend. Van groene theeplantages in de bergen tot oude koningsteden vol tempels en mooie stranden in het zuiden. Een genot om met je kinderen door Sri Lanka te reizen!

Relaxte Indonesië

Bij Indonesië als kindvriendelijk land in Azië denken veel mensen aan Bali. Dat eiland is razend populair bij gezinnen en zeker erg leuk om te bezoeken. Er is een groot aanbod in vakantievilla’s, waardoor je van Bali je tijdelijke tweede thuis kunt maken tijdens je vakantie met je kinderen. En strand kun je afwisselen met bijvoorbeeld een bezoek aan een tempel, eventueel met loslopende aapjes. Maar ook Java en Lombok zijn toffe bestemmingen voor een reis met je gezin. En reizen tussen de eilanden is makkelijk per boot of per binnenlandse vlucht, dus zo kun je meerdere eilanden combineren en met je kinderen een mooie rondreis door Indonesië maken.

kindvriendelijke landen in Azië

De lokale bevolking in Indonesië is in mijn ogen over het algemeen iets relaxter dan andere de lokale bevolking van bijvoorbeeld Thailand. Overal zul je typische verkopers tegen komen, maar Indonesië straalt voor mij meer rust uit. Zeker Bali. Dus daarom hoort Indonesië zeker thuis in het rijtje van kindvriendelijke landen in Azië.

Verrassing van de kindvriendelijke landen in Azië: Hong Kong

Ik sluit het overzicht van kindvriendelijke landen in Azië af met een verrassende bestemming, namelijk Hong Kong. Deze administratieve regio van China is echt geweldig met kinderen! Alleen al met de pretparken kun je je een week vermaken; Disneyland, Ocean Park, Noah’s Ark en Adventure Land. Ook musea zijn er super leuk om te bezoeken, zoals het National Museum waar je via verschillende decors door de eeuwen heen wandelt. En het Museum of Science met allerlei toffe proefjes die je zelf uit mag voeren. Verder zijn de goudvismarkt bijzonder om te bezoeken. En op de verschillende markten wordt enorm veel speelgoed aangeboden. Wel echt typische Chinese productie natuurlijk, dus plastic en met lichtjes en geluidjes.

Hong Kong is niet erg groot en met de metro kun je overal super snel en efficiënt komen. Dat is een dikke plus. Een deel van Hong Kong is redelijk westers en modern. Daardoor zijn de voorzieningen ook top. En toch zijn er ook veel authentieke plaatsen in Hong Kong, zodat je de echte cultuur ook kunt ontdekken. Veel mensen denken aan Hong Kong enkel als tussenstop, maar wij vermaakten ons er met gemak tien dagen lang.

kindvriendelijke landen in Azië

Kindvriendelijke landen in Azië

Dit zijn wat mij betreft de vijf meest kindvriendelijke landen in Azië. Of ik persoonlijk een favoriet heb? Sri Lanka heeft als land mijn hart wel een beetje gestolen. Het reizen met een kleintje en met de auto overal heen was daar zo makkelijk. En gemak is heerlijk op vakantie met je kind. Maar Indonesië als land is toch mijn grootste favoriet. Door de rondreis over verschillende eilanden heb ik verschillende kanten van Indonesië gezien en ik vind juist die diversiteit tijdens een vakantie met kinderen erg leuk.

Welke van deze vijf kindvriendelijke landen in Azië spreekt jou het meeste aan?

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.