Home Er op uitDagjes weg Ontdek de leukste uitjes met kinderen in omgeving Eindhoven!

Ontdek de leukste uitjes met kinderen in omgeving Eindhoven!

door Lizette

Eindhoven, de bruisende stad in het hart van Noord-Brabant, staat bekend om zijn innovatieve technologie en design, maar ook om zijn geweldige mogelijkheden voor gezinsuitjes. Niet alleen in de stad zelf, ook in de buurt vind je veel leuke uitjes. Als je op zoek bent naar de leukste uitjes met kinderen in de omgeving van Eindhoven, heb ik een lijst samengesteld van zes toffe bestemmingen die jouw gezin zeker zullen betoveren. Van waterpret tot prehistorische avonturen en kaboutergeheimen, hier zijn de leukste bestemmingen die je niet wilt missen.

De leukste uitjes met kinderen in omgeving Eindhoven

Wij trekken er als gezin graag op uit en regelmatig kiezen we voor een uitje dat speciaal voor de kinderen leuk is. Eens een keer wat anders dan de kinderboerderij of speeltuin om de hoek. Een dag vol plezier en vertier. De uitjes die ik voor je op een rij heb gezet zijn in het bijzonder leuk voor jonge kinderen.

1. Sterrenstrand bij TerSpegelt

Het Sterrenstrand bij Recreatiepark TerSpegelt is een waar paradijs voor gezinnen met kinderen! Dit schitterende recreatiemeer is omgeven door een prachtig wit zandstrand en biedt eindeloos veel plezier voor jong en oud. Laat je kinderen hun verbeelding de vrije loop laten terwijl ze zandkastelen bouwen, in het water spetteren en genieten van de talloze speeltoestellen. Voor de kleintjes is er zelfs een heus piratenschip om te verkennen. De Sterrenstrand-zonsondergangen zijn betoverend, en je zult genieten van een onvergetelijke dag vol zon en plezier. En je kunt dit strand ook bezoeken als je niet op de camping Terspegelt staat. Hoewel kamperen een weekend natuurlijk nog leuker maakt. En kom je met kleine kinderen, dan is het kabouterpad tegenover de ingang van de camping ook een aanrader.

2. Prehistorische dorp

Stap terug in de tijd en beleef het leven zoals onze voorouders dat deden in het Prehistorische dorp in Eindhoven. Dit uitje ligt dus wel echt in Eindhoven zelf maar vind ik te leuk om niet in dit lijstje op te nemen. Dit fascinerende openluchtmuseum neemt je mee op een reis door de geschiedenis, waar je kunt zien hoe mensen leefden en werkten in de prehistorische, middeleeuwse en Vikingtijdperken. Het is een educatief en leuk dagje uit voor het hele gezin. Ze geven veel demonstraties, maar het allerleuksyte is natuurlijk om zelf dingen te doen en ervaren. En dat kan er ook, van het maken van deeg voor brood en broodjes boven een kampvuur bakken tot schieten met pijl en boog.

3. DippieDoe

Ben je op zoek naar een compact pretpakt voor jonge kinderen, waar ze zowel binnen als buiten helemaal los kunnen gaan? Dan is DippieDoe, gelegen in Best, de perfecte bestemming. Dit pretpark zit boordevol spannende attracties en activiteiten voor alle leeftijden. DippieDoe heeft voor ieder wat wils voor een gezellige familiedag. Zo is er een schommelschip en een achtbaan. Volgens kleuter Mats is DippieDoe een van de leukste parken die er bestaan! Daarom een terechte plek in de lijst met leukste uitjes in de omgeving van Eindhoven.

4. Bevrijdende Vleugels

We blijven met de uitjes met kinderen in de omgeving Eindhoven even in Best. Want voor de geschiedenisliefhebbers onder ons is Bevrijdende Vleugels in Best een absolute must-visit. Dit indrukwekkende museum brengt de geschiedenis tot leven en vertelt het verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met originele voertuigen, uniformen en interactieve tentoonstellingen is dit een ontroerende en educatieve ervaring die je niet snel zult vergeten. Is dat dan ook echt iets voor kinderen, zou je zeggen? Ja, juist! Ze mogen zelfs ook in enkele voertuigen en dat vonden mijn zoontjes super leuk. Bovendien is er een kabouterpad naast en bij de horeca op het terrein is een hele leuke speeltuin. Dus trek maar gerust een dag uit voor dit uitje met kinderen in de omgeving van Eindhoven.

5. Warande Helmond

Warande Helmond is een prachtig park met een mooie dierenweide. Hier kun je met schattige dieren in contact komen, zoals herten, watoesi runderen, schapen en zelfs neusberen! Het is een geweldige plek om te wandelen, te picknicken en te genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Er zijn verschillende paden en routes. Wat wij ook leuk vonden, is om de jongens met hun loopfietsjes door het park te laten gaan.

6. Kabouterpad Strabrechtse Heide in Heeze

Laat je kleine kinderen de betoverende wereld van kabouters ontdekken op het Kabouterpad in de prachtige Strabrechtse Heide in Heeze. Ik vind een kabouterpad altijd wel erg leuk. Terwijl ze langs de kabouterhuisjes wandelen, op zoek gaan naar kaboutersporen en genieten van de natuurlijke schoonheid van het heidelandschap, zullen ze zich als kleine avonturiers voelen. Vergeet niet om je kaboutermuts mee te nemen!

Met deze geweldige uitjes met kinderen in omgeving Eindhoven, is er altijd wel iets te doen voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en plezier. Dus trek je schoenen aan, laad de auto in en ga op ontdekkingsreis naar deze betoverende bestemmingen. Eindhoven en zijn omgeving bieden een schat aan plezier en avontuur!

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.