Home Kinderen Uitnodiging maken via Whatsapp voor een kinderfeestje, hoe maak je die eenvoudig en leuk?

Uitnodiging maken via Whatsapp voor een kinderfeestje, hoe maak je die eenvoudig en leuk?

door Lizette

Altijd heb ik het al leuk gevonden om een feestje te geven. Iedereen komt gezellig bij elkaar en ik zorg voor lekkere hapjes. Ik hou ervan om dan een beetje uit te pakken. Bij de feestjes voor de kinderen vind ik het nog leuker om een thema voor het kinderfeestje te kiezen. Dat laat ik dan in de aankleding van het feest terugkomen en in de uitnodiging. De uitnodiging verstuur ik meestal via Whatsapp. Hoe maak je nou een leuke uitnodiging via Whatsapp voor een kinderfeestje die je eenvoudig via Whatsapp of per mail kunt versturen?

Een geruststelling, je hoeft echt geen digitale deskundige of Photoshop expert te zijn om een leuke uitnodiging via Whatsapp te maken voor een kinderfeestje. Er zijn gelukkig ook hele makkelijke manieren om een uitnodiging voor een kinderfeestje met je smartphone te maken. Ik deel er twee met je die ook nog eens helemaal gratis zijn.

Uitnodiging voor een kinderfeestje met een app

De meest eenvoudige manier voor een leuke uitnodiging via Whatsapp voor een kinderfeestje is er eentje met een foto die je bewerkt via een app. Er zijn diverse gratis apps waarmee je de foto eenvoudig kunt bewerken. Bijvoorbeeld Birthdaygreetings. Je kunt uit tientallen achtergronden kiezen waar je vervolgens een foto in plakt. En met eigen tekst en toevoegingen maak je de uitnodiging voor het kinderfeestje helemaal uniek. Deze app is erg makkelijk en gebruikersvriendelijk. Al in een paar minuten heb je echt al een leuk resultaat. Er is alleen niet voldoende ruimte om alle informatie van het kinderfeestje erop te zetten. Dus die tekst moet je nog los via Whatsapp maken of mailen.

Een andere fijne gratis app is Birthday Photo Montage. In deze app krijg je wel iets meer reclame tussendoor als je de app gratis wilt blijven gebruiken. En het kost iets meer tijd om een uitnodging voor een kinderfeestje te maken. Deze app begint namelijk net andersom. Met andere woorden, je kiest eerst een foto en bouwt vervolgens de uitnodiging verder op met tekst en versieringen. Er zijn geen standaard achtergronden om te gebruiken.

Voor beide apps geldt dat je het resultaat opslaat op de fotorol van je smartphone. Als je klaar bent, bewaren de apps niet wat je gebouwd hebt. Dus zorg dat je de uitnodiging voor het kinderfeestje goed opslaat voor je de app helemaal afsluit.

Uitnodiging voor een feestje via een editor

Een andere manier om een leuke uitnodiging via Whatsapp voor een kinderfeestje te maken is om een editor te gebruiken van een website waarmee je echte kaarten kunt maken. Dat wil zeggen, je ontwerpt je kaartje online op je telefoon en je zou het vervolgens echt kunnen laten afdrukken om per post te versturen. Maar dat hoeft dus niet. Het voordeel van deze manier is dat je de hele uitnodiging in dezelfde stijl kunt maken. Dus zowel de aankondiging als de informatie over waar en wanneer het kinderfeestje is. En dat vind ik dan weer heel mooi staan. Daarom kies ik meestal voor deze manier.

Ik begin met een Google zoekopdracht, bijvoorbeeld ‘uitnodiging kinderfeestje kabouter’ als je met het kinderfeestje naar een kabouterpad gaat. Meteen bovenaan bij de advertenties zie je al diverse aanbieders. MyCards en Vistaprint bijvoorbeeld. Zodra je een voorbeeld kaartje hebt gevonden dat je aanstaat, ga je het aanpassen. Je voegt een foto toe en verandert de tekst naar jouw kinderfeestje.

Zodra je kaartje klaar is, kies je voor de optie ‘voorbeeld bekijken’. Check dan nog even goed of alle informatie klopt en alles naar je wens is. Als dat zo is, maak je een schermafbeelding van alle zijden. Dus van de voorkant en van de binnenkant als je die ook wilt gebruiken.

Digitale uitnodiging kinderfeestje
Deze binnenkant hoort bij de foto bovenaan.

Vervolgens ga je naar je fotorol en zoek je de schermafbeeldingen op. Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is de afbeeldingen een beetje bijsnijden. Zodat de tijd en je batterij volume bovenaan het screenshot verdwijnen en misschien nog een randje aan de onderkant van de uitnodiging eraf gaat. Et voilà, je digitale uitnodiging voor het kinderfeestje is klaar! Ik bestel er vaak eentje afgedrukt om in het foto album te plakken voor later.

Een uitnodiging via Whatsapp maken op de computer

Vind je deze manier te lastig op je smartphone, dan kun je natuurlijk ook naar de website gaan op je computer of laptop. Dan heb je een groter scherm, waardoor je alles wel makkelijker ziet en aanpast. Ook kun je je ontwerp vaak opslaan als concept. Mocht je dan toch nog iets willen veranderen, dan hoef je de uitnodiging die je via Whatsapp voor het kinderfeestje wil versturen niet helemaal opnieuw op te bouwen.

Vanaf de computer kun je kiezen voor een printscreen. En deze snij je heel eenvoudig bij in een simpel programma zoals Paint, dat op vrijwel alle computers aanwezig is. De bijgesneden digitale uitnodiging kun je vervolgens naar jezelf mailen om per Whatsapp door te sturen. Of je mailt het natuurlijk meteen vanaf de computer.

Maak jij wel eens een digitale uitnodiging via Whatsapp voor een kinderfeestje?

Misschien ook leuk

3 reacties

Hafsa 7 juli 2023 - 18:47

Ik hoop dat het gratis is want ander zoek ik een ander website ik hoop het wel want ik ben heel enthousiast

Antwoord
Hafsa 7 juli 2023 - 18:48

Heel erg blij en enthousiast

Antwoord
Lizette 29 augustus 2023 - 12:15

Hoi Hafsa,
Ja hoor, zo maak je gratis de leukste uitnodigingen. Veel plezier!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.