Home Lifestyle Gelaatsverjonging, wel of niet doen?

Gelaatsverjonging, wel of niet doen?

door Lizette

Volgend jaar word ik 40. Veertig! Ik vind het wel een mijlpaal hoor! Ik ben blij en dankbaar voor alles dat er is. Maar het klinkt toch ook wel een tikkeltje oud en zo voel ik me nog helemaal niet. Als ik in de spiegel kijk, zie ik natuurlijk wel een ander gezicht dan twintig jaar geleden. Dat is niet zo gek met de jaren die zijn verstreken, het vele lachen, de zorgen soms en de pittige nachten van de laatste maanden. Is gelaatsverjonging dan een oplossing?

Gelaatsverjonging, wat is het?

Gelaatsverjonging is de verzamelnaam voor allerlei behandelingen die bijdragen aan het jonger laten lijken van je gezicht. Met het ouder worden verliest je huid aan sterkte, elasticiteit en dikte. Het gevolg: een dunne en rimpelige huid met minder glans. Alle huidtypen doorlopen dit proces. Bij de een zal het sneller gaan dan bij een ander. Dat is afhankelijk van meerdere factoren, zoals je leefstijlaspecten (bijvoorbeeld roken, overgewicht of ondergewicht) en je genen.

Afhankelijk van je wensen in gelaatverjonging kun je verschillende behandelingen kiezen. Prof. Aesthetics, kliniek voor gelaatsverjonging is gespecialiseerd in Skin-Boosters. Bij deze behandelingen wordt er niet in je huid gesneden. De behandelingen voor gelaatverjonging bestaan uit het gevarieerd toedienen van (lichaamseigen) stoffen voor een optimale huidstimulatie. Zodat je gezicht er jonger en stralender uit gaat zien.

Is gelaatsverjonging een goed idee?

Er is niets zo persoonlijk als hoe je jezelf in de spiegel ziet. Een persoon met een oudere huid kan ontzettend gelukkig met zichzelf zijn, terwijl een jonger persoon zich misschien al jaren onzeker voelt over die ene frons of die fijne rimpeltjes rond de ogen. En ook al zegt iedereen dat je er goed uit ziet, het belangrijkste is hoe jij je voelt. Daarom ben ik blij dat er mogelijkheden zoals gelaatsverjonging bestaan. Niet omdat iemand het nodig heeft, maar wel omdat het kan. Het gaat ook niet om jong blijven. Prof. Aesthetics omschrijft het ook heel treffend als mooi oud worden. Schoonheid is er in alle leeftijden, jong en oud.

Een aantal punten om rekening mee te houden

Of gelaatsverjonging dus iets voor jou is, is een persoonlijke keuze om te maken. Er zijn een aantal punten om in je beslissing rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om reële verwachtingen te hebben van het eindresultaat. We zien in de media vaak oudere vrouwen die er makkelijk tien jaar jonger uitzien. Een goede behandeling voor gelaatsverjonging gaat je huid er jonger uit doen zien. Maar vergeet niet dat de vrouwen in de media vaak ook nog een hele laag make up op hun gezicht hebben, het perfecte licht erop staat en foto’s ook op zijn minst een beetje bewerkt zijn. Daarom is goed en eerlijk advies van een kliniek onmisbaar voordat je met een behandeling start.

Een ander belangrijk punt zijn de kosten voor een behandeling(en). In de tarieven voor cosmetische behandelingen van Prof. Aesthetics zie je dat het nogal wat uitmaakt wat voor filler behandeling je bijvoorbeeld kiest. Budget is natuurlijk een bepalende factor in je keuze. Maar goedkoop zou zomaar duurkoop kunnen zijn, dus staar je niet blind op enkel de prijs. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden. Want als je kiest voor een bepaalde – goedkopere – behandeling vanwege de prijs, is de vraag of je er dan wel het resultaat mee krijgt dat je wilt.

Een laatste punt van aandacht voor behandelingen voor gelaatsverjonging hangt samen met het vorige punt. Je doet er verstandig aan tijdens een consult goed na te vragen hoeveel behandelingen je nodig zult hebben voor je gewenste resultaat. En of je eventueel een behandeling periodiek nodig gaat hebben. Na de behandeling wordt je huid immers toch weer ouder, net als jij. Dus het is ook wel fijn om te weten wat je kunt verwachten voor wat betreft de aanpak en de uiteindelijke totale kosten.

Met bewerkingen kun je huid juist ouder of jonger doen lijken. Zie je het verschil?

Overweeg ik gelaatsverjonging?

Zoals ik al zei, ik zie in de spiegel echt wel een ouder persoon dan jaren geleden. Logisch ook. En het lijkt voor mij of de laatste jaren misschien wel twee keer zo hard indrukken op mijn huid achterlaten. De gebroken nachten van de afgelopen maanden hakken er behoorlijk in. Regelmatig zorg ik voor een moment van me-time, maar dat neemt de rimpels echt niet weg. Ik gebruik een goede dagcrème, maar dat is ook echt iets anders dan een behandeling voor gelaatsverjonging. Een ander prijskaartje en ook veel minder resultaat. Of ik voor gelaatsverjonging of plastische chirurgie zal kiezen? Ik zeg wel eens gekscherend dat ik het wil als kado voor mijn veertigste verjaardag. Maar dat meen ik niet. Want ik vind als je het wilt, dan moet je het voor jezelf doen en niet kado krijgen van iemand anders. Vooralsnog hoop ik dat meer rust en balans me goed gaan doen, maar ik sluit behandelingen in de toekomst zeker niet uit. Ik ben oprecht blij dat de mogelijkheid er is voor mensen die zich er prettiger en mooier door voelen.

En jij, heb jij wel eens over gelaatsbehandeling nagedacht?

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.