Home Lifestyle Plastische chirurgie: wat als je niet blij bent met wat je in de spiegel ziet

Plastische chirurgie: wat als je niet blij bent met wat je in de spiegel ziet

door Lizette

Ik heb veel momenten gehad dat ik onzeker ben geweest over hoe ik eruit zie. En hoewel ik met het verstrijken van de jaren mezelf meer ben gaan accepteren zijn die momenten er nog steeds. Een slappe buik, een rolletje hier en daar, steeds meer rimpels in mijn gezicht, wat hangende oogleden. (Of komt dat door het slaapgebrek?) Er zijn genoeg punten van mijn lichaam waar ik niet altijd even blij mee ben. Wat kan plastische chirurgie voor je doen als je niet blij bent met wat je in de spiegel ziet?

Plastische chirurgie: wat als je niet blij bent met je spiegelbeeld

Plastische chirurgie was in de jaren ’80 en ’90 iets dat men vooral in de Verenigde Staten deed. Toen Tori Spelling van Beverly Hills 90210 een “nose job” liet doen, was het groot nieuws in de bladen. En Pamela Andersom was een uitzonderlijke verschijning. Tegenwoordig ligt dat anders. Steeds meer mensen kiezen voor plastische chirurgie om iets aan hun uiterlijk te verfraaien of te verjongen. En de technieken van plastische chirurgie gaan nu ook veel verder dan een neuscorrectie of een borstvergroting.

Heb je last van wat hangende oogleden, waardoor je bijvoorbeeld ook regelmatig hoofdpijn hebt of een vermoeid gezicht hebt. Dan is een ooglidcorrectie iets dat je kan helpen daarbij. Zijn je borsten na de zwangerschap en borstvoeding wat slapper geworden en vind je dat echt vervelend. In dat geval is een borstlift een ingreep waar je mogelijk naar op zoek bent. Zelf denk ik wel eens aan het laten behandelen van de rimpels in mijn gezicht. En zo zijn er nog tientallen verschillende ingrepen van plastische chirurgie mogelijk van top tot teen. Een professionele kliniek kan je het beste adviseren in welke ingreep het beste bij jouw behoefte past.

De vraag die je jezelf het beste kunt stellen wanneer je plastische chirurgie overweegt is: “Waarom wil je het doen?” Wil je het omdat je vaak hoofdpijn hebt, of omdat je je echt rot voelt in een bikini en niet eens het strand meer opdurft? Of zit je niet lekker in je vel en verwacht je dat dat beter wordt wanneer je je uiterlijk verandert? Dat laatste klinkt overdreven, maar plastische chirurgie wordt vaak gekozen om het zelfvertrouwen te vergroten. En dan denk ik dat het goed is er over na te denken wat de ingreep je echt kan en zal brengen. Want hoe jij jezelf ziet in de spiegel wordt deels bepaald door het spiegelbeeld, maar (groten)deels door hoe jij jezelf van binnen ziet. En dat laatste is iets dat plastische chirurgie niet voor je kan veranderen.

Hoe ik tegenover plastische chirurgie sta

Ondanks dat er genoeg punten aan mijn lichaam zijn waar ik niet helemaal tevreden over ben, heb ik de meeste punten daarvan toch wel geaccepteerd als onderdeel van mijzelf. Het enige dat ik momenteel wel eens overweeg is het aanpakken van de rimpels rond mijn ogen. Ze geven me een ouder uiterlijk dan mijn ware leeftijd vind ik, en dat vind ik dan wel eens jammer. Tegelijkertijd zijn er meerdere redenen dat ik de stap naar plastische chirurgie nog niet heb gezet. Ten eerste brengt het kosten met zich mee. En het opvullen van rimpels is ook geen eenmalige ingreep. Verder ben ik als de dood van spuiten. Het lijkt mij heel eng om een behandeling te ondergaan.

Iedere ingreep kent risico’s. Ik ben niet zozeer bang voor de kans dat er echt iets mis gaat op medisch vlak. Maar ik zou het wel heel spannend vinden als het resultaat niet is wat ik hoopte. Ik weet nog dat ik heel erg schrok toen ik mijn wenkbrauwen had laten doen met permanente make-up. Ze waren net na de behandeling onwijs donker en de vorm was te recht naar mijn zin. Tja, en toch moet je er dan mee door. Ook stel ik mezelf de vraag, als ik de stap zet, wat is dan de volgende stap. Ik ken mezelf ook als steeds grenzen verleggen. Als mijn rimpels weg zouden zijn, zou ik dan toch een liposuctie van mijn onderkin overwegen bijvoorbeeld?

Ik sta er dus wel open voor. Ik vind plastische chirurgie een mooie mogelijkheid voor iedereen die zijn of haar uiterlijk wil aanpassen, mits dus om de juiste redenen. In mijn directe omgeving heeft iemand en borstvergroting laten doen. En ik begrijp helemaal waarom zij dat wilde. Ik zie ook aan haar dat ze veel zelfverzekerder is en ze draagt ook bepaalde vrouwelijke kleding weer met charme en vertrouwen. Dat vind ik echt een mooi resultaat. En zo is het aan iedereen denk ik om daar zelf wijze keuzes in te maken.

Heb jij al eens plastische chirurgie overwogen?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama. 

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.