Home Lifestyle Uitnodiging voor feestje laten drukken: eenvoudig de mooiste uitnodigingen maken

Uitnodiging voor feestje laten drukken: eenvoudig de mooiste uitnodigingen maken

door Lizette

Bij een feestje hoort een passende uitnodiging. En wat mij betreft gaat er niets boven een echte gedrukte uitnodiging die je met de post verstuurt. Voor ieder feestje kun je passende uitnodigingen maken. Grote, kleine, vrolijke of juist sjieke. En het leukste is dat je alle uitnodigingen eenvoudig helemaal naar je eigen wens kunt aanpassen. Er staan enkele feestjes bij ons gepland en ik ging alvast aan de slag met de uitnodigingen.

Uitnodiging voor feestje laten drukken

Mijn oudste zoontje Mats is dol op dieren en in het bijzonder jungle dieren. Het is dan ook niet zo gek dat zijn kamer een jungle thema heeft en vol met dieren staat. Ook voor zijn verjaardagsfeestje vind ik het leuk dit thema voor mijn kleine leeuwtje te gebruiken. Ondanks dat hij pas in september jarig is, heb ik de kaart voor de uitnodiging al ontworpen. Zo makkelijk is het namelijk bij Kaartje2go!

Er stond al een ontwerp op de website dat mij direct aansprak. Daardoor hoefde ik enkel de gegevens te personaliseren voor de uitnodiging, een foto toe te voegen en klaar was ik al! (Bijna 😉 ) Het fijne van deze ontwerpmogelijkheden vind ik dat je de kaarten voor je uitnodigingen echt helemaal kunt aanpassen. De panter die eigenlijk op de voorkant van de kaart stond, vond ik met de foto van Mats erbij toch een beetje teveel. Daarom heb ik die eenvoudig geknipt en geplakt naar de binnenkant, waar het in mijn ogen mooier staat.

Niet alleen tekst kun je aanpassen – qua inhoud, maar ook qua lettertype, kleur en grootte -, ook kun je eenvoudig afbeeldingen toevoegen. Mats wordt in september 4, een echte kleuter. Een bijzondere mijlpaal. Dat wilde ik graag op de kaart extra aangeven. En daarom koos ik voor een suptiele streep met sterretje onder die extra tekst. Dat streepje en sterretje vond ik tussen de afbeeldingen die je zo kunt gebruiken en toevoegen.

Enveloppen kun je in verschillende kleuren kiezen. Ik ga eigenlijk altijd gewoon voor wit. Wat ik wel een extra leuke touch vind, is een bijpassende sluitsticker voor de enveloppen. Ik koos voor de stickers in jungle thema waar toevallig ook weer een sterretje op staat. Zo past alles mooi bij elkaar. En zo heb je dus in 4 stappen een complete uitnodiging gemaakt die klaar is om te versturen, naar jouw adres of direct naar de ontvangers.

Uitnodiging verjaardagsfeestje zelf maken

Het ontwerp voor de uitnodigingen voor het kinderfeestje van Mats was in grote lijnen al zoals ik het graag wilde. Voor het feestje van Sem kon ik niet direct een passende uitnodiging vinden. Sem zijn kamer is in oceaanthema. Dat wilde ik ook in zijn uitnodiging terug laten komen. Alleen vond ik dat ontwerp niet direct tussen de uitnodigingen… Maar wel tussen de geboortekaartjes! Dus ging ik daarmee aan de slag.

Het kaartontwerp met vrolijke visjes heb ik eenvoudig omgebouwd tot uitnodiging voor zijn verjaardagsfeestje. Ik verving alle teksten en maakte het kaartje zo helemaal naar mijn wens. Van dit ontwerp besloot ik eerst een proefdruk aan te vragen. Een proefdruk is bij Kaartje2go gratis. En net als de ontwerpen die klaar zijn, worden ze dezelfde dag nog verzonden mits je voor 20.00 uur bestelt.

In dit geval bleek het een goede keuze om eerst een proefdruk te ontvangen. Het kaartje was mooi geworden, maar bleek in normaal formaat iets kleiner dan dat ik wilde. En daarnaast viel me vanuit de proefdruk voor de uitnodiging op dat ik toch een leuke foto van Sem er ook op wilde hebben. Dat maakt een uitnodiging voor een kinderfeestje wat mij betreft net wat persoonlijker. Het eerste ontwerp is opgeslagen in mijn account en kan ik dus later eenvoudig verder aanvullen en aanpassen.

Uitnodiging voor housewarming

Naast de jaarlijkse kinderfeestjes vieren we dit jaar nog een ander bijzonder feestje. We hebben een nieuw huis gekocht en verbouwd. En daarnaast ben ik 40 jaar geworden, een bijzondere leeftijd. Twee speciale gelegenheden die we graag met familie en vrienden willen vieren. (Ondanks dat de verbouwing nog lang niet af is.) Daar hoort natuurlijk ook een mooie uitnodiging bij. Dus ook daarvoor ben ik aan het ontwerpen geslagen.

Via de website bekeek ik de ontwerpen voor uitnodigingen voor een housewarming. Het ontwerp dat mij het meeste aansprak, koos ik uit om verder aan te passen. Naast de tekst paste ik ook de vormgeving een klein beetje aan. Niet omdat ik het nodig vond, maar gewoon omdat ik het zo nog net wat mooier vond. Doordat het aanpassen van ontwerpen zo eenvoudig is, vind ik het ook leuk om geen enkel ontwerp precies te houden zoals het is. Zo zijn eigenlijk alle uitnodigingen voor feestjes bij ons maatwerk geworden.

Ook van deze uitnodiging voor de housewarming bestelde ik eerst een proefdruk. Ik wilde namelijk ook dat Remco de uitnodiging beoordeelt. Hij was er ook tevreden over. Alleen de tekst pas ik nog een klein beetje aan, voordat ik de uitnodiging definitief bestel.

Afdrukken op verschillende soorten papier

Alle drie de uitnodigingen voor feestjes heb ik laten drukken op verschillende soorten papier. De uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van Mats is op gerecycled papier gedrukt. Dit is een mooi, mat papier. De uitnodiging voor het kinderfeestje van Sem is op glanzend papier gedrukt. Dit voelt stevig aan en de binnenkant is niet glanzend. Voor de uitnodigingen vind ik het gerecycled papier toch mooier. Bovendien is het de meest duurzame keuze in papier. Daarom wil ik ook die andere uitnodiging toch liever daarmee laten drukken.

De uitnodiging voor de housewarming heb ik op linnen papier laten drukken. Dit geeft de kaart een sjieke uitstraling en daar ben ik blij mee. Het is toch een bijzonder feestje. Ik kan me voorstellen dat uitnodigingen voor bijvoorbeeld huwelijksjubilea en bruiloften ook heel mooi op dit soort papier staan.

Vind je het lastig kiezen, bij de proefdruk van je uitnodiging ontvang je voorbeelden van alle mogelijkheden in papier en enveloppen. Zo kun je er een goede keuze in maken. Ook als je niet voor het gerecycled papier kiest, alle kaartjes worden CO2 neutraal gedrukt en bezorgd.

Wil je ook aan de slag met het maken en laten drukken van uitnodigingen? Goed nieuws, je eerste kaartje bij Kaartje2go is namelijk gratis!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.