Home Lifestyle Je tuin klaarmaken voor de zomer met de juiste parasol

Je tuin klaarmaken voor de zomer met de juiste parasol

door Lizette

Het zonnetje laat zichzelf steeds meer zien. En met een aantal extra vrije dagen in het vooruitzicht en de zomervakantie in aankomst zullen we steeds meer tijd in de tuin doorbrengen. I love it! Naast genieten van de zon wil je op een warme dag natuurlijk ook de nodige verkoeling in je tuin hebben. Zo maak je je tuin klaar voor de zonnige dagen door te genieten in de zon én in de schaduw met de juiste parasol.

Je tuin klaar voor de zomerse dagen

Het voorjaar is dé tijd van het jaar om je bloemen en planten in de tuin netjes te maken. Met de zon van de afgelopen weken is het meeste zomergoed aan bloemen al prachtig gaan bloeien. Ook struiken zoals hortensia’s schieten al veel groen blad. Nog maar even en de schitterende bloemen komen uit. Zo voelt de tuin steeds als een heerlijke groene oase.

In die groene oase is een fijne zithoek natuurlijk het belangrijkste. Kies je voor een tafel met stoelen, waar je gezellig met een groep vrienden kunt zitten terwijl je de BBQ aansteekt. Of ga je liever voor een relaxte zithoek met een bank. Zodat, wanneer je de tuin even voor je alleen hebt, je lekker met een boek in de zon kunt gaan liggen met je voetjes omhoog.

Wat voor zithoek je ook kiest, het is hoe dan ook fijn om er te genieten van de zon én van de schaduw. Want je BBQ salade verlept nogal snel in de brandende zon. En op een snikhete dag is het juist ook fijn in de schaduw even bij te kunnen komen met een fris glas limonade en koel wijntje. Om schaduw in jouw zithoek te creëren, kun je een zweefparasol kopen. Ze zijn er in diverse kleuren, zodat ze mooi matchen met de zithoek in je tuin.

Heb je een hele ruime zithoek in je tuin, kijk dan eens naar een horeca parasol. Die zijn er in diverse (grotere) maten en in verschillende vormen. Wat ik een extra leuke touch voor parasols vind, is dat je ze kunt uitbreiden met verlichting. Stel het koelt na een zonnige dag ’s avonds wat af, dan kun je de parasol juist open laten en met de verlichting een gezellige sfeer creëren.

Plaatsen van een parasol

Er zijn verschillende mogelijkheden om je parasol in je tuin te plaatsen. Een zweefparasol plaats je eenvoudig waar en hoe je wilt met een tegelvoet. En je maakt het verplaatsen nog makkelijker met wieltjes. Zo kun je hem eenvoudig verrijden en op die manier zorgen dat je altijd schaduw hebt precies waar jij wilt. Ben je er zeker van dat je de parasol altijd op dezelfde plek in je tuin nodig hebt. Dan kun je kiezen voor een ingraafvoet aan de parasol. Op die manier graaf je hem in de grond en staat de parasol stevig op zijn plek.

Droom je van een overkapping of tuinkamer in je tuin, maar heb je er de ruimte of budget niet voor? Een parasol kan je ook extra zitruimte opleveren bij de minder mooie dagen. Want naast zonneschijn houdt een goede parasol ook regen tegen. En zo kun je zelfs bij een Hollandse zomerse bui lekker buiten blijven zitten.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.