Home Lifestyle Plasticvrije scheermesjes | Naar een plasticvrije badkamer

Plasticvrije scheermesjes | Naar een plasticvrije badkamer

door Lizette

De schade die plastic brengt aan onze aarde wordt steeds duidelijker zichtbaar. En er ontstaan gelukkig steeds meer alternatieven. Papieren rietjes, papieren verpakkingen en herbruikbare flesjes om water uit te drinken bijvoorbeeld. Maar de badkamer met alle shampooflessen en andere spullen blijkt een lastig terrein om plasticvrij te maken. Green Blade zorgt voor een volgende stap met plasticvrije scheermesjes.

Plasticvrije scheermesjes in je badkamer

Hoe goed het op andere vlakken gaat met het verruilen van plastic voor andere – beter recyclebare – materialen, zo lastig blijkt het nog in de badkamer te gaan. Vrijwel alle make-up komt in plastic verplakkingen en ook shampoo en douchegels worden voornamelijk in plastic flessen verkocht. Inmiddels zijn er shampoo bars, die geheel plasticvrij zijn en daarmee een duurzame keuze voor je badkamer. Als doucheschuim en shampoo vind ik ze fijn, maar een echt goede conditioner heb ik er nog niet van kunnen vinden. En dus val ik dan terug op een plastic fles. Gelukkig wel eentje die me belooft dat het recyclebaar plastic is.

Gelukkig houdt de ontwikkeling voor een plasticvrije badkamer daar niet op. Green Blade heeft plasticvrije scheermesjes ontwikkeld. Maar als ze niet van plastic zijn, waar worden ze dan wel van gemaakt? Messing! Dit metaal is een duurzaam alternatief dat langdurig gebruikt kan worden en oneindig recyclebaar is. Dat in tegenstelling tot recyclebaar plastic, dat op een gegeven moment toch zijn kwaliteit verliest. De scheermesjes zijn van roestvrijstaal met een speciale koting en daarmee veilig voor gebruik.

Waar je bij de traditionele herbruikbare scheermesjes de hele kop met mesjes eraf klikt en weggooit, draai je bij de plasticvrije scheermesjes de bescherming eraf en hoef je enkel het scheermesje te vervangen. Je kunt de scheermesjes aan twee kanten gebruiken en daardoor gaan ze nog langer mee.

Ervan uitgaande dat je na het gebruik van deze plasticvrije scheermesjes nooit meer anders wilt, neem je een abonnement op scheermesjes. De eerste keer ontvang je de scheermeshouder van messing. Je merkt dat deze zwaarder in de hand ligt dan een plastic variant. En je ontvangt afhankelijk van je keuze vier of acht scheermesjes per maand. Alles past netjes door de brievenbus en wordt zo duurzaam mogelijk naar je verzonden. Ook de maandelijkse aanvulling van je mesjes past eenvoudig door je brievenbus. Super handig, want zo kom je nooit opeens zonder mesjes te zitten.

Mijn ervaring met een plasticvrije scheermesje

Inmiddels gebruik ik het plasticvrije scheermesje sinds enkele weken. In eerste instantie moest ik even wennen aan dat het scheermesje zwaarder in de hand ligt. Dat vind ik niet vervelend, enkel anders dan ik gewend ben met lichtgewichte voorgangers.

Wat ik wel wennen vind, is dat er geen strip op het scheermesje zit waar een verzachtende lotion vanaf komt. Ik gebruik scheermesjes zowel droog als onder de douche. Met het plasticvrije scheermesje vind ik het prettiger om het enkel nat te gebruiken, omdat het anders ruwer aanvoelt. Je zou ook eenvoudig scheerschuim kunnen gebruiken, maar dan zit je weer met een extra plastic verpakking in je badkamer die je niet wilt. Dus ik gebruik het mesje onder de douche in combinatie met doucheschuim en dat werkt helemaal prima. En het voelt goed om op deze manier een duurzame keuze te maken.

Nu zoek ik nog naar een goede manier om de plasticvrije scheermesjes mee te kunnen nemen op vakantie. Omdat er dus geen lotionstrip in zit, kan het prima los in je toilettas zonder dat er iets gaat plakken of zo. Alleen het mesje is natuurlijk wel scherp, dus een soort kapje om de scheerkop is dan eigenlijk wel handig.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.