Home Lifestyle Een plasticvrije badkamer dankzij HappySoaps shampoo bar, conditioner bar en body bar

Een plasticvrije badkamer dankzij HappySoaps shampoo bar, conditioner bar en body bar

door Lizette

Een shampoo bar, is dat wel handig? En een body bar, is dat wel fijn? Ja zeker! Natuurlijk is het gebruik van een stuk zeep anders dan wanneer je shampoo uit een fles gebruikt. Maar niet minder fijn of comfortabel. Sterker nog, een bar is juist alleen maar fijner in gebruik. Want naast fris gewassen haar en een lekker geurende huid krijg je er ook nog eens een heel goed gevoel bij. Door het gebruik van de bars draag je namelijk bij aan een plasticvrije toekomst. Ik mocht de HappySoaps shampoo bar, conditioner bar en body bar uitproberen en vertel je graag meer.

Plasticvrije badkamer dankzij HappySoaps bars

Jaarlijks gaan er tonnen aan plastic afval doorheen alleen al door het gebruik van plastic flessen voor shampoo, conditioner en douchegels. Ga voor jezelf maar eens na hoeveel flessen je gebruikt. Ik schrik vooral steeds als ik zie hoe snel onze vuilcontainer voor het plastic afval vol zit. Het lijkt wel of alles in plastic verpakt zit. Je hoort daarom steeds meer terechte geluiden opkomen over de plastic soep waarmee onze wereld mee vervuild raakt. Er is geen makkelijk antwoord op dit wereldwijde probleem, want het gebruik van plastic is zo normaal geworden. Dé oplossing is er niet, maar er zijn wel hele duidelijke stappen te zetten. Zo geldt per juli van dit jaar een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek, borden wattenstaafjes en ballonstokjes. Er zijn tegenwoordig plasticvrije scheermesjes. En HappySoaps gaat voor 100% plasticvrije cosmetica, een prachtige missie. Daarmee zetten ze een in mijn ogen belangrijkste stap in duurzaamheid met de creatie van bars voor shampoo, conditioner, body wash en zelfs ook deodorant, bodylotion en lippenbalsem.

happysoaps

De voordelen van HappySoaps bars

De verschillende bars van HappySoaps zijn dus zonder plastic. En dan ook echt helemaal zonder. Er is geen grammetje plastic te pas gekomen aan het produceren, verpakken en verzenden van de zeep bars. En één bar staat gelijk aan het gebruik van drie tot vier flessen! Overigens hoeven de soap bars niet ver te reizen. Ze worden liefdevol met de hand gemaakt in Nederland. Ik mocht de HappySoaps shampoo bar, conditioner bar en body bar uitproberen en ontdekte nog meer pluspunten.

De HappySoaps bars komen in heerlijke geuren. Een kalmerende kamille of een ontspannende lavendel, ik vind ze zalig ruiken. De body bar met Bergamot en wierook is toch wel mijn favoriete geur. Ook als je van zoetere geurtjes houdt is er een bar voor jou.

De bars zijn budgettechnisch interessant. Ze lijken per stuk prijziger dan een fles. Maar zoals ik al zei, ze vervangen maar liefst drie tot vier flessen. En dan zijn ze opeens een goedkoper alternatief. Dik pluspunt dus!

De HappySoaps bars zijn ook nog eens ontzettend handig voor op reis. Ze nemen namelijk nauwelijks ruimte in je koffer in. Ook kunnen ze niet lekken. Dus je hebt met je shampoo bars mee op reis nooit meer onaangename verrassingen van lekkende flessen tussen je kleding.

Het gebruik van de HappySoaps bars

Een happySoaps bar lijkt misschien een ‘gewoon’ stuk zeep. Maar er zijn duidelijke verschillen die je merkt in het gebruik. Wanneer je je handen was met een stuk zeep, heb je vaak een stroef gevoel naderhand. De body bar voelt vele malen zachter aan. Je merkt in het gebruik dat de body bar dus echt verzorgend voor je huid werkt.

Ik vertelde al dat HappySoaps shampoobars anders zijn dan shampoo uit een fles. Eerst vond ik het een beetje wennen. Een stuk zeep is natuurlijk anders dan dat je shampoo uit een fles knijpt. Je maakt met de shampoo bar schuim in je handen en vervolgens doe je dat in je haar. In eerste instantie voelde ik de behoefte met de bar over mijn haar te wrijven om meer schuim te maken. Maar dat hoeft helemaal niet! Je hebt echt maar heel weinig nodig om je haren toch goed en lekker te kunnen wassen. En hetzelfde geldt voor de conditioner. Deze bar wrijf je overigens wel over je haar. Om het makkelijk te maken staat er op ieder doosje hoe je de bar het beste kunt gebruiken. Maar na een paar keer ben je al helemaal gewend.

Op naar een plasticvrije wereld

In onze badkamer heb ik de meeste flessen inmiddels vervangen door soap bars en daarmee stappen gezet in een plasticvrije badkamer. En – nog veel belangrijker natuurlijk – daarmee draag ik bij aan een plasticvrije toekomst. Heb jij al eens een HappySoaps bar geprobeerd?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.