Home Lifestyle Zo wordt jouw badkamer dé plek voor jouw me-time

Zo wordt jouw badkamer dé plek voor jouw me-time

door Lizette

Je komt thuis na een dag werken. Het was weer een beetje vliegwerk, want die ene vergadering liep uit en jij zou vandaag de kinderen van het kinderdagverblijf ophalen. Je kookt een vlugge pasta, zodat de hongerige buikjes snel gevuld worden. Daarna speel je samen met je kinderen een spelletje. De tijd vliegt, het is alweer tijd om je kinderen even met de douchekop schoon te spoelen en tanden te poetsen. Nog een bedtijdverhaaltje en de kinderen gaan naar bed. En dan… is het tijd voor jou. Wat is er zaliger dan na een drukke dag genieten van me-time in je eigen badkamer!

Jouw badkamer als dé plek voor jouw me-time

Me-time, het lijkt een beetje een mode woord. Toch hoop ik van harte dat het nooit uit de mode gaat raken. Want tijd voor jezelf is zó belangrijk! We weten allemaal dat het met jonge kinderen al een uitdaging kan zijn om gewoon eens een kop thee te drinken wanneer die nog warm is. Laat staan een uitgebreide middag of avond te plannen voor ontspannen in een spa.

Gelukkig hebben we wel allemaal een badkamer. En die kun je met een paar handige tips zo inrichten, zodat jij er na een drukke dag je hoofd leeg kunt maken en weer helemaal tot rust kunt komen tijdens het douchen of badderen.

Een fijne en kwalitatief goede badkamer

Je badkamer wil je niet jaarlijks verbouwen. Het is namelijk best wel een investering. Ik weet het nog van toen wij een nieuwe douchedeur lieten plaatsen. En toen besefte ik ook meteen, een goedkope keuze is niet persé de beste keuze. Juist omdat je je badkamer niet vaak wilt verbouwen. Dan is het des te belangrijker dat je goede keuzes maakt en voor kwalitatief goed materiaal kiest, zodat je er ook echt lang plezier van hebt.

De ideale douchekop

Neem bijvoorbeeld een douchekop. Voorheen zou ik gewoon een simpele douchekop gekozen hebben. Zolang er maar water uit komt, zou je denken. Maar wat blijkt? Met een hoofddouche douchen vind ik veel relaxter! Die ken je misschien ook wel als ‘regendouche’, omdat het water van boven komt. We hebben plannen om te gaan verhuizen en één ding weet ik zeker. Ik wil dan het liefste een combinatie van een douchekop voor in de hand en zo’n hoofddouche. Zo kan ik snel douchen, maar op de me-time momenten net wat meer genieten van een luxere douche. En een inloopdouche lijkt mooi. Maar met jonge kinderen ben ik er inmiddels wel achter dat ik liever een douchedeur heb. Dan kan ik ze makkelijker met de douchekop schoon spoelen zonder dat de badkamer blank komt te staan.

Ook zou ik in ons volgende huis een bad willen houden. Nu hebben we dat ook. En dat is voor mij toch wel de ultieme manier van ontspannen. Bij de badkuip hebben we ook een douchekop geplaatst. Dat vind ik makkelijker om na het badderen mijn haren te wassen.

Een badkamer naar jouw smaak

Alles bij elkaar genomen vind ik het niet alleen fijn dat de badkamer praktisch naar mijn wens is. Ik vind het ook leuk dat de badkamer en mooi uit ziet. Het oog wil immers ook wat. Ga je verhuizen of je badkamer verbouwen, denk dan goed na over hoe jouw ideale badkamer uit ziet en kies voor kwalitatief goede materialen, zodat je er lang van kunt genieten tijdens je duurzame me-time momenten in de badkamer. Ook met kleine details, zoals nieuwe deurgrepen kun je al een heel verschil maken.

Opgeruimd en netjes

Ik heb het al eerder gezegd, maar een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Het is ontzettend verstorend voor je ontspanning wanneer je in de badkuip ligt te chillen, terwijl er allerlei zooi om je heen ligt. Geen letterlijke zooi, maar de was naast de wasmand, lege flessen shampoo op de plank, het is nou niet echt rustgevend. Voordat je je nu geroepen voelt om de badkamer op te ruimen, stop. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling, want je ging er heen voor je rust. Mik dan maar even alles dat je stoort in een wasmand en zet het op de gang, uit je zicht. Hoppa, en laat het badschuim maar bubbelen. Of kies voor plasticvrije producten, dan is je badkamer meteen al meer opgeruimd.

Om de badkamer verder netjes te houden, heb ik allerlei slimmigheden bedacht. Een douchedeur zorgt ervoor dat tijdens een douchebeurt de rest van de badkamer droog blijft. De douchedeur trek ik na iedere douchebeurt droog, zodat er geen druppels opdrogen. Dat vind ik een kleine moeite. Witte handdoeken geven veel minder pluisjes die ronddwarrelen dan donkere handdoeken. En de tandenborstels staan in een bakje, zodat ze geen tandpasta en water op het plankje lekken. (Zo irritant!) Inmiddels heb ik allerlei foefjes, zodat de badkamer netter blijft. En die kun jij vast ook bedenken om alles opgeruimd te houden. Heb je bijvoorbeeld veel verschillende flesjes? Koop leuke mandjes waar ze helemaal in kunnen, zodat het er opgeruimd uit ziet en je er toch makkelijk bij kunt.

Lekkere geuren

Welke zintuigprikkeling het meest voor ontspanning zorgt tijdens jouw me-time, dat verschilt per persoon. Maar iedeereen geniet van heerlijke geuren. Lavendel staat bekend als de ultieme geur voor ontspanning. Ook andere bloemengeuren zoals jasmijn zijn erg geliefd. Je kunt je badkamer tijdens je me-time lekker laten ruiken door geurende badolie te gebruiken.

Als je doucht, houdt de douchedeur niet alleen het water, maar ook de geur voor een deel tegen. Dus wanneer je dan de douche uit stapt, ben je de lekkere geur voor een deel kwijt. Gebruik dan geurkaarsen of olie op een brandertje, zodat je hele badkamer lekker ruikt, ook als je uitgedoucht bent.

Planten in je badkamer

In badkamers zie je niet zo vaak planten en dat is eigenlijk jammer. Want groen om je heen doet de mens goed. Vooral planten die van een hoge luchtvochtigheid houden, doen het goed in een badkamer. Denk bijvoorbeeld aan varens en palmen. Zo krijgt je badkamer ook meteen een leuke jungle achtige vibe.

Planten zorgen voor het filteren van de lucht. Daarom zijn ze, naast mooi, ook nog eens heel nuttig in je badkamer. Er zijn namelijk planten die de luchtvochtigheid negatief beïnvloeden. Door de aanwezigheid van die planten ontstaat er minder snel schimmel in je badkamer. De luchtkwaliteit is gezonder voor jou om in te ademen. En de bonus: het scheelt je schoonmaaktijd.

De meeste planten hebben wel wat daglicht nodig. Wanneer je een inpandige badkamer hebt, dan zijn echte planten helaas niet zo’n goed idee. Voor het oog kun je dan wel kiezen voor kunstplanten, die tegenwoordig heel erg echt kunnen lijken.

Badkamer accessoires

Er zijn bepaalde hulpjes die je me-time in de badkamer nog fijner maken. Denk bijvoorbeeld aan een plankje voor over je badkuip. Daar kun je wat lekkers te eten en drinken op zetten, kaarsen, of misschien wel een boek dat je graag wilt lezen. Of bouw een radio en speakers inje badkamer in, zodat je tijdens het douchen kunt genieten van je favoriete muziek.

Verder kan ik ook extra genieten van me-time in de badkamer door er mooie spullen neer te zetten. Zoals een stijlvolle spiegel. En de mooiste flesjes badschuim staan altijd op de rand van het bad te pronken.

Gebruik jij jouw badkamer voor me-time?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.