Home KinderenBaby's Een origineel kraamcadeau voor een 2e kindje

Een origineel kraamcadeau voor een 2e kindje

door Lizette

Er is in je familie of vriendenkring weer een wolk van een baby geboren. De date voor beschuit met muisjes staat inmiddels gepland. Nu alleen nog het perfecte kraamcadeau vinden. Ik vind het soms best een uitdaging om iets echt leuks te vinden, iets origineels dat ook nog eens goed bij de ouders en de baby past. Een kraamcadeau voor een 2e kindje? Of 3e baby? Dat is nog lastiger! Want veel handige, onmisbare spullen hebben de ouders ongetwijfeld bij de eerste baby al gehad. Ik ga je helpen met inspiratie uit eigen ervaring.

Een origineel kraamcadeau voor een 2e kindje

Wanneer je op kraamvisite gaat, wil je natuurlijk een leuk kadootje meenemen. Je wilt dat het origineel is en dat de ouders er blij van worden. Bij een eerste kindje kunnen alle kadootjes gegeven worden. Een luiertaart, een babynestje, speelgoed. Alles kan, want alles is nieuw. Voor een 2e kindje wordt het een stuk lastiger om nog origineel te zijn. Want de ouders zullen al veel hebben. Voor een 3e, 4e of latere baby wordt het ook alleen nog maar lastiger om nog iets nieuws te vinden. Als mama van twee, en ook nog eens twee jongens, weet ik dat er veel spullen doorgegeven worden aan de jongste. Toch vond ik het juist leuk dat mijn tweede ook hele eigen kadootjes kreeg.

Kraamcadeau met naam

De makkelijkste manier voor een origineel kado voor een 2e baby is om een gepersonaliseerd kraamcadeau te kopen. Oftewel een kraamcadeau met naam. Want er heten immers geen twee kindjes binnen één gezin hetzelfde. En dan zijn de mogelijkheden natuurlijk weer erg breed.

Wat ik erg leuk vond, zijn kraamcadeautjes met naam die mijn eerste zoontje ook heeft. Zo hebben ze nu beide een koffertje met hun naam erop. Dat gebruiken we om speelgoed mee te nemen als we ergens naar toe gaan. Ook een speelgoedzak met eigen naam erop vond ik erg leuk. Op die manier hebben ze een eigen plek om hun speelgoed in de woonkamer op te bergen (of ik doe het voor hen….). Dus ook al weet je dat een ander kindje het al heeft binnen het gezin, dan nog is het leuk om zoiets gepersonaliseerd te krijgen.

En een slabbetje met de naam vind ik ook heel leuk. Of een zachte badjas met de naam erop. Zulke kleine persoonlijke kadootjes bewaar ik na gebruik ook in hun bewaardoos vol spulletjes van vroeger. Dus bij het kraamvisiteboek en hun eerste pakje en mutsje. Ook een voorleesboek valt altijd erg in de smaak. En er zijn boeken die je kunt personaliseren. Zo komt de naam van de baby in het verhaal terug.

kraamcadeau voor een tweede kindje

Kraamcadeau voor een mijlpaal

Soms hoeft het cadeautje zelf niet zo origineel te zijn, maar maakt de gelegenheid het speciaal. Ik ken namelijk geen mama die niet trots is op alle mijlpalen die haar baby behaalt. Bijvoorbeeld de allereerste stapjes. Hoe leuk is het als jij nou net díe babyschoentjes cadeau hebt gegeven die de baby aan heeft bij die grote mijlpaal! Ook leuk is een bewaardoosje om een lokje haar en over een paar jaar de tandjes in te bewaren.

Of wat dacht je van een leuk bestek voor de allereerste hapjes! Er zijn ook speciale mijlpalen kaarten en dekens waar de ouders alle mijlpalen mee op de foto vast kunnen leggen. Of boekjes om de mijlpalen in te noteren en er een leuke foto bij te doen. De eerste keer rollen, de eerste tandjes. Zulke momenten blijven de ouders voor altijd bij. En jouw cadeau heeft er dan mooi aan bijgedragen!

kraamcadeau voor een tweede kindje

Kraamcadeau met geboortegegevens

Er zijn kraamcadeautjes die nog persoonlijker zijn dan alleen de naam van de nieuwe baby. En die zijn natuurlijk ook erg geschikt als kraamcadeau voor een 2e kindje. Bijvoorbeeld een geboorteposter waar de stand van de sterren en de maan op staan van het geboortemoment. Ook leuk is een geboorteknuffel met bijvoorbeeld de naam en de datum van de geboorte.

En houten speelgoed vind ik mooi om te krijgen en om te geven. Mijn jongste heeft een houten trein gekregen. Maar niet zomaar een trein. Eentje met alle geboortegegevens erin verwerkt. Ook super leuk! Daar kan hij over een tijdje fijn mee spelen. En als hij het uiteindelijk is ontgroeid, bewaar ik de trein als bijzonder kraamcadeau voor mijn tweede kindje.

kraamcadeau voor een tweede kindje

Kraamcadeau van het geboortekaartje

Het geboortekaartje is een soort visitekaartje voor de baby. Veel ouders maken er flink werk van. Ze kiezen heel zorgvuldig een geboortekaartje dat bij hen past. Of ze laten er zelfs eentje speciaal ontwerpen. Hoe leuk is het dan om een kraamcadeau te geven waarin het geboortekaartje is verwerkt.

Ik heb bijvoorbeeld voor allebei mijn zoontjes een mooie stolp waarin hun persoonlijke geboortekaartje verwerkt is. Je kunt er ook een schilderijtje van laten maken of het geboortekaartje laten afdrukken op een spaarpot of speelgoedkist.

kraamcadeau voor een tweede kindje

Andere originele kraamcadeautjes

Daarnaast zijn nog veel andere originele kraamcadeautjes voor een 2e kindje te bedenken. Bijvoorbeeld een pakketje voor een gipsafdruk van een handje of voetje. Of een mooi muziekdoosje. En zommige dingen heb je als ouder nooit teveel. Zoals mooie hydrofiele doeken, kleertjes en voorleesboekjes.

Wat ik ook een origineel kraamcadeau voor mijn tweede kindje vond, is een abonnement op het afdrukken van foto’s. Bij mijn eerste was ik veel alerter op het bijwerken van het baby fotoalbum. Bij mijn tweede merk ik dat de tijd veel sneller lijkt te gaan. En door zo’n abonnement kan ik maandelijks de leukste foto’s afdrukken. Super handig dus en leuk voor later.

Origineel kraamcadeau voor een tweede kindje

Met deze tips gaat het je vast lukken om een origineel kraamcadeau voor een tweede kindje te vinden. En anders kun je altijd nog kiezen voor een mooi en origineel kado voor mama. Veel plezier op de kraamvisite!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.