Home Lifestyle De mooiste sierkussens voor je loungehoek voor dit seizoen

De mooiste sierkussens voor je loungehoek voor dit seizoen

door Lizette

Het geluid van kwetterende vogeltjes ontwaakt me op deze zondagmorgen. Ik schuif de gordijnen open en kijk naar buiten. De zon schijnt en de hemel is blauw. In de tuin ontdek ik dappere viooltjes die hun bloemblaadjes hebben uitgevouwen. Kalige bruine takken worden gesierd door lichtgroene knoppen. Het is lente! Tijd om de loungehoek buiten weer in orde te maken. En een mooie make-over te geven met de mooiste sierkussens van Tuinkussenshop voor je loungehoek voor dit seizoen.

De mooiste sierkussens voor je loungehoek voor dit seizoen

Niemand is een binnenmens. Buitenlucht en daglicht zijn ontzettend goed voor je. Daarom is een loungehoek in je tuin ook zo heerlijk. Je begint de dag al met een kopje thee en ontbijtje in de zon. En na een werkdag pik je de laatste prille lentestraaltjes buiten mee, terwijl je in je hangmat fijn tot rust komt. Naast welzijn wil je natuurlijk ook gewoon een mooie loungehoek hebben. En dat is geen probleem met een stel mooie sierkussens. Ik neem je mee in een aantal trends in sierkussens voor dit seizoen.

Tuinkussens en sierkussens

Voor je zithoek in de tuin bestaan verschillende soorten kussens. Tuinkussens zijn vooral voor de zittingen en rugleuningen. Ze bedekken je stoel of bank. Hoewel deze kussens natuurlijk ook echte sfeermakers zijn, zijn het geen kussens die je gemakkelijk jaarlijks vervangt. Voor toch steeds een nieuwe look in je loungehoek kun je sierkussens wel eenvoudig wisselen. Sierkussens zijn een aanvulling op je loungeset of tuinset. En je kunt ze natuurlijk ook binnen gebruiken op je bank!

Trends sierkussens voor seizoen 2022

Ook dit seizoen zien we veel gekleurde sierkussens buiten. De tinten variëren van warme aardetinten die je zo meenemen naar Toscane en koele grijze en blauwe kussens. Geel is een kleur die je in veel combinaties tegenkomt. Dat is ook niet zo gek, want deze vrolijke kleur matcht ook goed met het groen in je tuin en doet je denken aan de zon.

Leestip: Tips voor het perfect stylen van je bank met sierkussens

Sierkussens in monokleuren worden veelal gecombineerd met kussens met een print. En daarin zien we vooral veel floral en jungle printen terugkomen. Dus veel sierkussens met bloemen en dieren erop. Die trend zien we binnenshuis natuurlijk al wat langer en ik vind het leuk deze nu ook buiten meer door te trekken. Bovendien kun je met dat soort sierkussens natuurlijk ook je tuin net wat meer jungle look geven, ook al is je tuin maar klein en beperkt groen.

Verder valt op dat er steeds meer velvet sierkussens voor buiten zijn, in vierkante en in ronde vorm. Ik hou van die stof! Vorig jaar hebben we onze camper een make-over gegeven en ook voor velvet stoffering gekozen. Het geeft alles een luxe uitstraling. En voor vrolijke sierkussens met toekans. De stof kan wel iets minder hebben dan bijvoorbeeld katoenen kussens. Staat je loungehoek of tuinset niet overdekt, vergeet dan niet om deze kussentjes droog te leggen. We wonen ten slotte in Nederland en je weet het maar nooit met het weer.

Hoe ga jij je tuinset of loungehoek dit jaar gezellig maken?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.