Home Er op uitDagjes weg Tover Route Roermond: Kom ook toveren in Roermond

Tover Route Roermond: Kom ook toveren in Roermond

door Lizette

Mats wijst met zijn toverstokje en plotseling gaan er lichtjes in de etalage branden. Hij rent naar de volgende aanwijsplek, wijst weer met zijn toverstokje en nog meer lichtjes beginnen te branden. Met de camera van mijn smartphone scan ik de QR code op de etalage en muziek begint te spelen. Het licht en muziek spektakel is compleet. Wat is de Tover Route in Roermond leuk! Een ware magische belevenis in deze donkere dagen.

Tover Route Roermond: Kom ook toveren in de binnenstad

Nog niet eerder is de binnenstad van Roermond zo betoverend mooi geweest als nu. Tot en met 30 januari 2022 is het centrum prachtig versierd en verlicht. Maar het allerleukste van alles is de Tover Route in Roermond. Met een toverstokje, dat voor € 2,- per stuk verkrijgbaar is bij Theaterhotel de Oranjerie, kun je namelijk op maar liefst twintig plekken in de binnenstad van Roermond de etalages tot leven toveren. En door het scannen van de unieke QR codes wordt het lichtspektakel nog leuker met bijpassende muziek.

Hoe de Tover Route in Roermond is ontstaan

De Troubadour probeerde net als vorig jaar de binnenstad van Roermond te veranderen in een heus spektakel. Zijn nichtje DJ Daisy Bell belde hem en Troubadour vertelde dat hij veel hulp nodig had om de stad weer te doen schitteren. DJ Daisy Bell bood aan om te helpen en nam haar lichtgevende muziekinstrumenten mee.

Die instrumenten liggen op 20 verschillende plekken door de stad verspreid. De meeste Tover etalages hebben één toverpunt, maar er zijn ook Magische XL Tover locaties met meerdere toverpunten bij elkaar. En bij Theaterhotel de Oranjerie staat DJ Daisy Bell zelf muziek te draaien. Ten minste, als je haar DJ boot tot leven tovert. De Tover Route is onderdeel van ROERMONDVOL Licht.

tover route roermond

Alle Tover etalages liggen verspreid door de binnenstad. Er is geen vaste Tover Route om te wandelen. Je kunt zelf op zoek gaan en kijken of je de toverplekken kunt ontdekken. Ook kun je via een plattegrond alle plekken zien.

Vergeet vooral ook niet om je heen te kijken terwijl je de Tover Route wandelt. Want Roermond heeft een mooie en karakteristieke binnenstad. Het statige Stadhuis en de 13 eeuwse Munsterkerk steken boven alle daken uit. Maar ook de winkelstraten zijn erg gezellig. Het is natuurlijk het leukste als alle winkels open zijn. Maar ook nu – of misschien zelfs juist nu – is de Tover Route super leuk om te doen. Een magisch mooi uitje in deze donkere dagen. Een dik pluspunt is dat de Tover Route in Roermond er tot en met 30 januari 2022 is. Januari is vaak zo’n saaie en donkere maand, waardoor dit dagje uit nog meer welkom is!

Er zijn trouwens ook genoeg plekken om tijdens en na je Tover Route te genieten van een kop warme chocomelk of iets anders lekkers. Aan het Munsterplein vind je veel horeca gelegenheden, maar natuurlijk ook op andere plekken van de binnenstad van Roermond.

Winkelen in Roermond

Naast de Tover Route in Roermond kun je ook bijzonder goed shoppen in Roermond. Bij winkelen in Roermond denk je misschien al snel aan Designer Outlet Roermond. Dat is leuk, en onze oosterburen vinden dat ook, maar de stad heeft vele leukere winkels te bieden. Dus als je nu de Tover Route komt doen, dan moet je zeker nog een keertje terug voor een dagje winkelen of zelfs een heel weekend!

Naast de bekende ketens zoals C&A, Open32 en WE zijn er opvallend veel unieke winkels en boutiques. En daar hou ik heel erg van! Vooral in en rond de Neerstraat kun je heerlijk shoppen. Ga je shoppen voor je kinderen, dan is Kroost Kids Concept Store een aanrader (toevallig ook een Tover punt). Bij Billybon Kids vind je het leukste speelgoed. Verder is Wyliwyg leuk als je op zoek bent naar woondeco of toffe kadootjes. Ook bij Pasch vind je mooie woondingen. Yeth combineert woondeco met kleding, tassen en sierraden, ook erg tof. Bij Noir kun je naast een mooie outfit ook genieten van lekkere koffie. En fijn voor de mannen, THBX is een concept store voor mannen.

tover route roermond

Praktische informatie voor de Tover Route in Roermond

Roermond is goed per OV en per auto te bereiken. Kom je met de auto, dan is de parkeergarage Kazerneplein de beste optie. Vanaf daar wandel je zo de binnenstad in. Voor de gehele Tover Route kun je zo’n 1,5 uur uittrekken, pauzes niet meegerekend. Mats vond het als 3-jarige peuter al helemaal geweldig met zijn magsische toverstafje en ik kan me zo voorstellen dat het leuk is voor kinderen tot een leeftijd van ca. 8 jaar. Voor de kleintjes kun je makkelijk een kinderwagen meenemen. Mats kon de hele route makkelijk zelf lopen. De binnenstad is autoluw, waardoor Mats ook lekker vrij kon rondrennen op zoek naar de magische etalages.

Zoals je leest, er zijn een heleboel redenen om zo snel mogelijk naar het magisch mooie Roermond te gaan, je toverstokje te kopen en te komen toveren!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met mamablog Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.