Home Lifestyle Een fijne zwangerschapsjas voor de winter

Een fijne zwangerschapsjas voor de winter

door Lizette

Bij mijn eerste zoontje Mats was ik in de zomer uitgerekend. Hij besloot vervolgens te blijven zitten tot de herfst, maar ik genoot nog steeds van aangename temperaturen. Het laatste trimester van de zwangerschap van mijn tweede zoontje Sem viel volledig in de herfst. En het werd al flink koud, dus ik had warme zwangerschapskleding nodig. Deze keer ben ik echt in de winter uitgerekend. Daarom ontkom ik er niet aan om naast comfortabele en warme zwangerschapskleding een fijne zwangerschapsjas voor de winter te zoeken.

Een fijne zwangerschapsjas voor de winter

Na bijna vijf jaar ervaring op het gebied van zwanger zijn durf ik te stellen dat ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Zo waren garnalen tijdens de zwangerschap van Mats nog prima en staan ze inmiddels op de ‘no go’ lijst. Erg jammer. Maar er zijn ook positieve veranderingen. Op het gebied van mode zijn er namelijk gelukkig steeds meer toffe outfits voor zwangeren te koop. Daag, standaard zwangerschapsjeans en saai shirt. Hello, fashionable mama in spé!

Inmiddels heb ik mijn garderobe met zwangerschapskleding aangevuld met een aantal mooie jurken in zachte en natuurlijke tinten. Ik hou van jurken die mijn buik accentueren, want daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Maar om die buik nu nog in een gewone jas te krijgen die dicht kan, dat is een onmogelijke opgave. In het derde trimester zal mijn buik alleen nog maar verder groeien. En ik wil wel gewoon lekker naar buiten kunnen, ook nu het kouder wordt. Dus ik ga op zoek naar een fijne zwangerschapsjas voor de winter.

Ik dacht dat een zwangerschapsjas behoorlijk oversized zou zijn. Dat blijkt helemaal niet het geval! Als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een parka zwangerschapsjas, dan vind je hele toffe modellen die veel lijken op een gewone parka. Maar dan met net wat meer ruimte voor je groeiende buik. Is je buik nog niet zo groot, dan kun je zo’n zwangerschapsjas ook met koorden wat meer taille geven.

Heb je een zwangerschapsjas nodig?

Alle zwangerschapskleding is natuurlijk tijdelijk, namelijk tijdens de negen maanden zwangerschap. En wellicht nog eens voor een volgende zwangerschap. Heb je dan echt een zwangerschapsjas voor de winter nodig? Ik denk van wel. Behalve wanneer je eerste trimester in de winter is, want dan kun je vaak nog je gewone kleding en winterjas aan. Maar in je tweede of derde trimester, waarom zou je er niet voor kiezen om stijlvol en warm voor de dag te komen als zwangere mama in spé?

Tijdens de zwangerschap van Sem heb ik destijds niet voor een zwangerschapsjas gekozen. Achteraf had ik dat eigenlijk beter wel kunnen doen. Ik had er tijdens de zwangerschap profijt van gehad tijdens de herfstachtige en gure dagen. Maar ook daarna! Want, I hate to bring it to you, maar er is best een reële kans dat die zwangerschapsbuik niet meteen na je bevalling verdwenen is. Of in de week erna, of in de maanden erna. Hij is niet meer zo gevuld, maar in mijn geval ook alles behalve plat. En dan is het eigenlijk heel prettig om een zwangerschapsjas aan te kunnen trekken, zodat er geen vervelende druk op je buik ontstaat wanneer je je jas dicht wilt doen tegen de kou. Zeker wanneer je een keizersnede hebt gehad en je buik extra gevoelig is. Zo heb je stiekem dus nog veel langer voordeel van een fijne zwangerschapsjas voor de winter!

Betaald partnerschap met Wehkamp.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.