Home Mama Natuurlijke haarverf: stralend en gezond haar

Natuurlijke haarverf: stralend en gezond haar

door Lizette

Het leven van een moeder is altijd hectisch en vol verantwoordelijkheden. Van de eindeloze takenlijstjes tot het jongleren met werk, huishouden en kinderen; het is een ware uitdaging om ook tijd te vinden voor persoonlijke verzorging. Eén van de aspecten van zelfzorg die vaak onder aan je lijstje komt, is het verzorgen van ons haar. Gelukkig is er een oplossing die in dit drukke schema past: natuurlijke haarverf die je zelf thuis kunt gebruiken. Ik duik met je dieper in op de voordelen van deze puurste vorm van haarverf.

Het belang van natuurlijke haarverf

Als moeder ben je je er ongetwijfeld van bewust dat de meeste commerciële haarverven vol zitten met schadelijke chemicaliën zoals resorcinol, parabenen en siliconen. Deze stoffen kunnen niet alleen je haar beschadigen, maar ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Het laatste wat je wilt, is het risico lopen op allergische reacties of de absorptie van schadelijke chemicaliën door je hoofdhuid. Dit is waar natuurlijke haarverf om de hoek komt kijken.

Natuurlijke haarverf is gemaakt van pure, biologische ingrediënten die je haar niet alleen kleuren, maar ook verzorgen. Deze producten zijn vrij van agressieve chemicaliën en bieden een veilige manier om je haar een nieuwe look te geven. Dus, laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van natuurlijke haarverf en waarom het de ideale keuze is voor drukke moeders.

1. Gezondheid voorop

Als moeder wil je altijd het beste voor jezelf en je gezin. Het vermijden van schadelijke chemicaliën is daarom een prioriteit. Natuurlijke haarverf bevat geen resorcinol, parabenen of siliconen, wat betekent dat je je haar kleurt zonder je zorgen te maken over de impact op je gezondheid. Je kunt je haar mooi kleuren en er tegelijkertijd voor zorgen dat het gezond blijft.

2. Minder risico op allergische reacties

Allergische reacties op haarverf zijn helaas niet ongebruikelijk. Zo heb ik zelf eens een reactie op mijn hoofdhuid gehad, erg vervelend kan ik je vertellen! Veel traditionele haarverven bevatten ingrediënten die huidirritaties en allergische reacties kunnen veroorzaken. Natuurlijke haarverf is veel zachter voor de huid en vermindert het risico op jeuk, roodheid en andere onaangename bijwerkingen. Ingrediënten zoals calendula zorgen daar namelijk voor.

3. Langdurige kleur

Een van de zorgen van drukke moeders is dat ze niet genoeg tijd hebben om regelmatig hun haar te verven. Natuurlijke haarverf kan hierbij helpen. Deze kun je namelijk zelf thuis opbrengen, waardoor je kiest voor een moment dat jou goed uitkomt. Overdag als de kinderen op school zijn of ’s avonds als ze in bed liggen bijvoorbeeld. En ondertussen je kleur intrekt kun je er even een wasje bij doen. Handig toch!

4. Verzorgend en voedend

Natuurlijke haarverf is niet alleen veilig, maar ook verzorgend voor je haar. Veel van deze producten bevatten ingrediënten zoals arganolie, die je haar hydrateren en beschermen. Dit betekent dat je niet alleen een prachtige kleur krijgt, maar ook gezond, glanzend haar.

De voordelen van natuurlijke haarverf voor moeders

Voor ons zijn er tal van voordelen aan het gebruik van natuurlijke haarverf. Laten we er enkele van bekijken.

Tijdbesparing: Ik zei het al even, met natuurlijke haarverf kun je eenvoudig thuis je haar kleuren wanneer het jou uitkomt, zonder gedoe of lang wachten. En de haarverf van WECOLOUR komt in een compleet pakket dat door de brievenbus past, handig!

Zelfliefde: Aandacht voor je uiterlijk is een vorm van zelfliefde. Door voor natuurlijke haarverf te kiezen, geef je niet alleen je haar een boost, maar ook je zelfvertrouwen. Als je er goed uitziet, voel je je beter, en dat heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand. Zo straal je van binnen en van buiten.

Aanpasbaarheid: Met natuurlijke haarverf heb je evengoed veel kleuropties, zodat je je look kunt aanpassen aan je stijl en persoonlijkheid. Of je nu gaat voor een subtiele kleur om die grijze haren te dekken of een gedurfde nieuwe haarkleur.

Gezond haar: Natuurlijke haarverf verzorgt je haar in plaats van het te beschadigen. Je haar behoudt de natuurlijke glans en blijft er gezond en levendig uitzien.

Hoe je haarverf thuis gebruikt

Natuurlijke haarverf heeft dus een hoop punten en voordelen vergeleken met chemische haarverf. Maar gebruik je het thuis dan ook heel anders? Nee, dat valt wel mee. Het gebruik van natuurlijke haarverf is vrij eenvoudig.

#1 Zorg ervoor dat je haar schoon en droog is voordat je begint. Bedek je schouders met een oude handdoek om vlekken op je kleding te voorkomen.

#2 Volg de instructies op de verpakking om de natuurlijke haarverf te mengen. Meestal meng je de verf met water of een andere vloeistof om een pasta te vormen.

#3 Gebruik een kwast om de verf gelijkmatig over je haar te verdelen. Begin bij de wortels en werk naar de punten. Zorg ervoor dat je alles bedekt voor een consistente kleur.

#4 Laat de haarverf de aanbevolen tijd inwerken.

#5: Spoel de haarverf grondig uit he haar met water totdat het water helder is.

Naderhand vind ik het altijd fijn om een conditioner erin te doen of een masker, zodat je haar nog net wat extra verzorgd wordt.

Is er dan nog een nadeel? Nee, aan natuurlijke haarverf zit geen enkel nadeel. Het enige puntje om rekening mee te houden wanneer je zelf je haar kleurt, is dat het erg moeilijk is om bijvoorbeeld high- of lowlights te maken of twee kleuren te gebruiken. Wil je dat graag? Schakel dan bijvoorbeeld de hulp van een vriendin in.

Als drukke moeder verdien je het om jezelf af en toe te verwennen en aandacht te besteden aan je uiterlijk. Kies voor natuurlijke haarverf en omarm je natuurlijke schoonheid. Het is een beslissing waar je jezelf, je haar en de planeet dankbaar voor zullen zijn.

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Meer weten of samenwerken met deze mama- en lifestyle blog lees je hier.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.