Home Lifestyle Tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank

Tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank

door Lizette

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad. Een flinke verbouwing. Een verhuizing. Nog twee keer verhuizen van tijdelijke onderkomens. Enorm veel tegenslagen in de verbouwing. Frustratie, irritatie, verdriet en teleurstelling. En nee, de verbouwing is nog steeds niet af. Een project dat zo’n 10 weken zou duren, duurt inmiddels al zes maanden. Maar… we wonen inmiddels wel al zo’n 10 weken in ons nieuwe huis. Een streep onder de negatieve emoties (hoe moeilijk soms ook!) en ik wil vooral genieten. Want wat hebben we een heerlijk huis! Zelfs zonder gestucte wanden 😉 Eindelijk is de tijd aangebroken voor de keuzes in de inrichting van het huis. Zoals het uitzoeken van een nieuwe bank.

Tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank

Een van de dingen die ik minder fijn vond aan ons vorige huis is dat het best wel donker kon zijn. Dat is in ons nieuwe huis totaal geen punt. We hebben aan drie zijden van de woonkamer grote ramen waar veel daglicht doorheen komt. Verder is de ruimte groot genoeg om een fijne ruime zithoek te creëren. We hebben nu onze oude bankstel nog staan. Dat is een hoekbank. Op termijn willen we wel graag een andere bank. Als de kinderen in een leeftijd komen met minder vlekken-risico. Dan zou een 2 zitsbank van leer me erg mooi lijken. Op dit moment oriënteer ik me vooral nog. En neem ik je mee in tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank.

#1 Kies het juiste moment

Eigenlijk gaf ik het al aan. Nu is voor ons niet het juiste moment voor een nieuwe bank. De kinderen zijn nog erg jong, klimmen continu met schoenen op de bank ondanks herhaaldelijke verzoeken dat niet te doen, ze knoeien, spugen soms en ze maken de meest gekke vlekken. Ik heb de hoop dat als ze iets ouder zijn, dat iets minder zal worden. Daarom wacht ik nog eventjes met het daadwerkelijk uitkiezen van een nieuwe bank.

#2 Een bank voor iedereen

Een tweede tip voor het uitzoeken van een nieuwe bank is om rekening te houden met degene die erop zitten. En dat gaat eigenlijk om verschillende punten. Ten eerste is het vanzelfsprekend handig dat iedereen een zitplek heeft. Dat mag op de bank zijn of in een fauteuil, maar je wilt natuurlijk hoe dan ook met zijn allen in de zithoek kunnen zitten. En het liefst met extra plek voor visite.

Daarnaast is het fijn om een bank te kiezen waar iedereen goed in kan zitten. Kleine kinderen kunnen nog niet met de voeten op de grond zitten, maar tieners al wel. En dan is een goede houding in de bank belangrijk. Zeker aangezien ze er vast heel wat tijd door zullen brengen. Net zoals jijzelf; ook voor jou is een goede houding en ondersteuning in de bank belangrijk.

Ook is het verstandig je materiaal af te stemmen op degene die op de bank zitten of liggen. Een lederen of suĂšde bank vind ik onwijs mooi. Maar onze kat met haar scherpe nagels ook. En ik zou het onwijs jammer vinden als de bank al direct beschadigingen op zou lopen. Daarom hebben we een stoffen bank waar haar nagels minder makkelijk schade aan toebrengen. Of denk maar eens aan autootjes van je kinderen over je leren bank. Vroem!

#3 Tijdloos

Een nieuwe bank is niet iets dat je jaarlijks even koopt. Je kunt een bank makkelijk een andere sfeer geven met sierkussens. Maar de bank zelf gaat doorgaans wel jaren mee. Mijn tip is hou daar ook rekening mee. Een printje dat nu enorm in de mode is, is misschien over een paar jaar toch minder fancy. Ikzelf zou daarom altijd voor wat neutrale tinten gaan. Aardetinten vind ik bijvoorbeeld mooi en tijdloos.

#4 Oefen-zitten

Als je eenmaal de bank hebt gevonden die je wilt gaan kopen, dan is mijn laatste van de tips voor het uitzoeken van een nieuwe bank om vooral veel te oefen-zitten. Ga er lekker in zitten, met schoenen aan, zonder schoenen. Ook even liggen, want dat ga je thuis vast ook doen. Probeer de bank echt even goed uit. Ik ontdekte bijvoorbeeld door te gaan liggen dat er in een hoek van een bank een harde rand bleek te zitten. Al zittend had ik die niet ontdekt. En zo doe je er alles aan om de perfecte bank te vinden!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Meer informatie over samenwerken met mamablog Habla Mama vind je hier.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.