Home Er op uit Vakantie in Limburg: kamperen bij de Leistert

Vakantie in Limburg: kamperen bij de Leistert

door Lizette

Normaliter bedenk ik in november de vakantieplannen voor het komende jaar. Afgelopen jaar is dat er door de verhuizing helemaal bij ingeschoten. Het einde van de verbouwing komt in zicht; eindelijk kunnen we binnenkort in ons huis gaan wonen. Opeens voelt het een beetje gek met een vrijwel lege agenda zonder vakantieplannen. Hoog tijd om vakantieplannen te maken. Een van de ideeën voor een kampeervakantie met onze eigen camper is een vakantie in Limburg. Recreatiepark De Leistert lijkt me een fijne kindercamping in Nederland.

Vakantie in Limburg

Bij vakantie in Nederland denk ik al snel aan een vakantie in Limburg. Brabant is mijn thuis, maar Limburg is mijn favoriete provincie om in eigen land op vakantie te gaan. Naast het prachtig glooiend landschap waar ik echt van hou is er ook veel leuks om met het gezin te doen. Van Toverland en GaiaZOO tot prachige kastelen en gezellige kabouterpaden voor de kleintjes. Ook de sfeer vind ik fijn in Limburg. Gezellig, gemoedelijk. En ze weten wat lekker is met de echte Limburgse vlaaien. Kortom, echt een fijne vakantiebestemming.

Ik hou van kamperen. Jarenlang trokken we er met de tent op uit. Sinds vorig jaar hebben we een eigen camper. Ook voor kampeervakanties is Limburg een fijne bestemming. Recreatiepark De Leistert vind je in Roggel. Die naam zegt je misschien niet zoveel. Dat ligt in het noorden van Limburg, ongeveer tussen Weert en Roermond. Waar je in Nederland ook woont, je kinderen hoeven zich niet urenlang op de achterbank te vervelen. Dat is al een goed begin van je vakantie 😉

Kamperen bij recreatiepark De Leistert

Ik kende de naam De Leistert al voordat ik naar een vakantie op zoek ging. Regelmatig zie ik namelijk stickers ervan op caravans en campers van gezinnen die er eerder zijn geweest. En als mensen stickers van een camping opplakken, dat is een goed teken!

De Leistert is een camping met zwembad. Dat is voor ons een absolute must voor een vakantie. Er is ontzettend veel waterpret op dit recreatiepark. Zo is er een subtropisch binnenzwembad (erg handig met het toch wel onvoorspelbare weer in Nederland), een golfslagbad buiten, een natuurlijke waterspeeltuin en zelfs relaxte bubbelbaden. Zo’n waterspeeltuin als bij De Leistert staat voor Mats garant voor uren plezier. Ook voor de kleinste is er watervertier, want er is een bad speciaal voor peuters en kleuters met eigen speeltoestellen. Liever geen chloorwater? Je kunt ook zwemmen in de roeivijver met natuurlijk water.

Verder vind ik het belangrijk dat er verschillende speelmogelijkheden zijn. En die heeft De Leistert ook. Naast de speeltoestellen op de camping en de waterspeeltuin is er een indoor jungle speeltuin. Tijdens de vakantieperiodes zorgt het recreatieteam voor dagelijks vermaak door spelletjes, workshops en leuke shows. Buiten de vakanties om doen ze dat in de weekenden nog steeds. Dus zo is het ook leuk om een lang weekend naar De Leistert te gaan. Met al deze faciliteiten is De Leistert een leuke camping voor gezinnen met kinderen. Want het cliché is waar, als de kinderen het fijn hebben, hebben de ouders ook echt vakantie.

Overnachten in Limburg bij De Leistert

Camping De Leistert heeft verschillende ruime plekken voor kampeerders en speciale plekken voor campers. Ook kun je kiezen voor een plek met privé sanitair.

Vind je de gezelligheid van een camping leuk, maar is echt kamperen niet helemaal je ding? De Leistert heeft hele mooie bungalows te huur. Je kunt kiezen uit veel verschillende accomodatietypes. Zo zijn er cabins, moderne bungalows, safaritenten op de camping te huur. En – mijn favoriet – er zijn prachtige bungalows in de stijl van Limburgse boerderijen te huur. Zo kun je er het hele jaar genieten van een weekend weg!

Veel accomodaties hebben een kindvriendelijke uitvoering. Denk dan bijvoorbeeld aan een omheinde tuin, traphekjes bij de trappen in de bungalow, afgeschermde wandcontactdozen, een bolderkar en een kinderbed, -box en -stoel. Aan alles is gedacht voor een relaxte kindvriendelijke vakantie in Limburg. En bij een verblijf in de bungalows mag je ook alle gezellige en fijne faciliteiten van de camping gebruiken. Voor maximale ontspanning de tip, er zijn zelfs bungalows met welness. Ik zie ons daar al helemaal tot rust komen!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. De afbeeldingen in dit artikel zijn met goedkeuring van De Leistert gebruikt. Wil je meer over samenwerken weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama. 

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.