Home Lifestyle Zo kies je de trouwjurk van je dromen

Zo kies je de trouwjurk van je dromen

door Lizette

De zon scheen. Ze scheen iedere dag, maar deze dag net een beetje meer. Het zand leek ook net nog een tikkeltje witter en het azuurblauwe zeewater kabbelde kalm de zandbank op. Ik bekeek hem, zo knap in zijn trouwpak. En ik voelde mij een prinses in mijn trouwjurk van mijn dromen. Alles klopte. Dit werd de mooiste dag van mijn leven. En dat is het nog steeds. Zodra ik de foto’s terugkijk en mezelf zie stralen in mijn bruidsjurk, besef ik weer dat ik echt precies de juiste trouwjurk heb gekozen. Ik deel mijn tips met je, zodat jij de trouwjurk van jouw dromen vindt.

Zo kies je de trouwjurk van je dromen

Onze bruiloft op de Malediven heeft bijzonder weinig voorbereidingstijd gehad. In krap tien weken gingen we van een idee naar een verloving en naar de grote dag. Altijd droomde ik al van een mooie bruiloft en nu ging het echt gebeuren met de man van mijn dromen. En ik mocht op zoek gaan naar de trouwjurk van mijn dromen. Dat vond ik nogal een uitdaging. Er zijn immers zoveel verschillende trouwjurken. En het is een behoorlijk beladen keuze. Je trouwt immers (altans dat is de bedoeling) maar één keer en je wilt dan ook echt DE jurk vinden.

#1 Bekijk alvast wat plaatjes

Heb je nog geen idee wat voor trouwjurk je mooi vindt, start dan met het bekijken van plaatjes van bruidsmode. Bijvoorbeeld in magazines, maar ook Instagram is daar een perfecte inspiratiebron voor. #trouwjurk

#2 Laat je goed adviseren over de juiste stijl

Dan heb je een idee van een soort trouwjurk. Die moet jou dan ook nog wel mooi staan. Het is een beetje net zoals naar de kapper gaan en daar een voorbeeld laten zien van een kapsel. Je krijgt wel het kapsel, maar niet het hoofd erbij. Dat geldt ook voor een trouwjurk. Het is belangrijk je in de winkel goed te laten adviseren over welke stijl en pasvorm op jouw lichaam mooi staat.

#3 Passen, passen, passen

De beste manier om je perfecte trouwjurk te vinden is om er ook gewoon een heleboel te passen. Probeer juist ook eens een jurk die je op de hanger niet persé mooi vindt. Wie weet verrast de jurk je. En die ene jurk die je in je hoofd had, valt dan misschien wel een beetje tegen.

Ik vond het passen het leukste gedeelte. Zo koos ik ook een jurk met een enorm prinsessengehalte, gewoon om eens te zien hoe het staat. Je doet het immers maar één keer.

#4 Bedank voor advies van je familie en vrienden

Ik heb mijn trouwjurk samen met Remco uitgezocht. Wij gingen stiekem trouwen en daardoor kon ook niemand weten van mijn zoektocht naar de perfecte jurk. Voor veel dames is het gebruikelijk om iemand mee te nemen, je moeder, je zus of vriendin. Of allemaal. Natuurlijk neem je ze naast de gezelligheid ook mee voor advies. Hou wel in gedachten: het is jouw dag, dus ook jouw jurk.

#5 Neem de tijd

Voor onze bruiloft had ik niet veel tijd. En werd het best nog wel spannend of de jurk wel op tijd vermaakt zou zijn. Dat kwam gelukkig allemaal goed. Maar neem dus wel de tijd voor het uitzoeken van jouw perfecte trouwjurk. Bij de eerste afspraak ga je passen. Tijdens een vervolgafspraak pas je de gekozen jurk nog eens en wordt deze op maat gespeld. En bij een derde afspraak check je of de trouwjurk helemaal goed vermaakt is. Ook krijg je nog tips voor hoe met de jurk om te gaan. Naar het toilet gaan kan een beetje een uitdaging zijn. En de sleep kun je vaak beter vastpakken tijdens het dansen.

En als laatste tip, voor onder je trouwjurk. Vergeet vooral ook niet om mooie lingerie uit te zoeken. Zo is je hele outfit voor je bruiloft compleet en ga je in jouw perfecte trouwjurk de mooiste dag van je leven tegemoet!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je meer over samenwerken weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama. 

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.