Home Mama 5x Een mooi cadeau voor Moederdag

5x Een mooi cadeau voor Moederdag

door Lizette

Een van mijn favoriete dagen per jaar komt er weer aan: Moederdag! Tegenwoordig kennen we de feestdag als een dag vol knutsels en tekeningen, bloemen en chocolade. Ik vind het super leuk om door mijn kinderen in de watten gelegd te worden hoor. Maar vooral de oorsprong van Moederdag komt overeen met waarom ik het zo’n bijzondere dag vind. Namelijk de verering van moeder zijn. De Amerikaanse initiatiefneemster Anna Jarvis heeft de dag in het leven geroepen ter herdenking van haar eigen moeder, die veel goed werk deed voor andere moeders. Ik vind het idee van moederverering mooi, zowel voor mijn eigen mama als dat ik trots ben moeder te zijn van mijn drie zoontjes. Maar goed, Moederdag wordt ook met geschenken gevierd. Ik deel vijf mooie cadeau ideeën voor Moederdag met je.

5x Een mooi cadeau voor Moederdag

Ieder jaar staat Moederdag op de tweede zondag in mei in het teken van moeders. En wat mij betreft van alle moeders. Mama’s met kindjes in hun armen en met kindjes tussen de sterren. Wensmama’s met een vurig verlangen. Bonusmama’s en stiefmama’s en alle andere vormen. En mama’s die zelf helaas tussen de sterren stralen. Op die bewuste dag staan we stil bij al die moeders. Cadeautjes geven hoeft natuurlijk niet persé. Sommige vinden de dag nogal commercieel geworden. En misschien is dat ook wel een beetje. Desalniettemin vind ik het wel leuk om verrast te worden. Vind je het leuk om jouw moeder een mooi cadeau te geven, of lees je dit terwijl je op zoek bent naar een mooi cadeau voor Moederdag voor de moeder van jouw kinderen. Hier komen vijf tips.

#1 Alle handen op elkaar

Een mooi cadeau voor Moederdag hoeft niet duur of groot te zijn. Vooral de intentie erachter is belangrijk. En daarom vind ik zelfgemaakte cadeaus altijd erg leuk. Zoals een kunstwerk van handafdrukken. Mijn zoontjes maakten voor mijn moeder een schilderijtje met hun drie handafdrukken op elkaar. Ik vind zoiets een mooie herinnering aan hoe klein ze (en hun handjes) nu zijn.

#2 Zeg het met sierraden

Wat mij betreft is een sierraad altijd een mooi cadeau Moederdag. Welke vrouw wordt er niet blij van een mooie armband. Of een ketting die mooi bij de mama past. Zo heb ik een ketting met een mooi kompas bedel eraan. Dat past perfect bij mij, aangezien ik erg van reizen hou.

cadeau Moederdag

Zelf zie ik het liefst een sierraad met een verhaal of betekenis. Bijvoorbeeld een armbandje met bedeltjes die symbool staan voor de gezinsleden of aantal kinderen. Ik heb er eentje met vijf bedels nu wij een gezin van vijf zijn geworden. Een persoonlijk sierraad vind ik ook mooi, zoals een armband met een iris, mijn geboortebloem. Of iets met je sterrenbeeld bijvoorbeeld is ook een mooi cadeau voor Moederdag. En dat kan je eigen sterrenbeeld zijn of dat van je kind(eren).

#3 Een fotoshoot met het gezin

Zo’n 70% van de foto’s van ons gezin zijn van de kinderen. Dan komt Remco op ongeveer 20% van de foto’s voor. En ik op 10% denk ik, als je de simpele selfies hier en daar niet mee telt. Herkenbaar? Zo jammer, want je kinderen willen jou als moeder ook graag op foto’s terugzien later. Een familie fotoshoot is daarom een perfect cadeau voor moederdag. Als je een professionele fotograaf aan het werk zet, kan het bijna niet anders dan dat je prachtige plaatjes met jullie allemaal krijgt. Nu wel nog even allemaal lachen 😉

#4 Helpend handje voor een dag

Cadeautjes zitten ‘m niet altijd in materiële dingen. Dat geef ik de kinderen ook graag mee. Het verhaaltje van Guusje de giraf gaat daarover. Zij helpt altijd alle andere dieren en die willen haar eens een cadeau geven. Ze kunnen geen perfect cadeau vinden en besluiten haar een dag te helpen met vanalles. Dat bevalt Guusje wel. En ik kan je vertellen, mama’s houden daar ook wel van hoor! Een dagje geen wasjes draaien, niet stofzuigen en geen vaatwasser in- en uitruimen klinkt heerlijk!

#5 Belevenis die mama leuk vindt

Als een mooi cadeau voor Moederdag kun je ook denken aan een belevenis om te schenken. Dus iets dat je met elkaar gaat doen. Iets dat vooral mama zelf leuk vindt. Ik hou er dan vooral van om iets met zijn allen te doen. De dag van het vieren dat ik mama mag zijn doe ik namelijk wel het liefste met mijn kinderen erbij. Ik zou wel blij worden van met zijn allen gaan zwemmen of een flinke wandeling maken in de bossen. Soms kan het zo simpel zijn.

Een fijne Moederdag gewenst!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je meer over samenwerken weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama. 

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.