Home Lifestyle Een gezellige tuin voor het hele gezin

Een gezellige tuin voor het hele gezin

door Lizette

Inmiddels wonen we krap een half jaar in ons nieuwe huis. De verbouwing binnen is nog steeds niet gereed helaas. Toch zijn we ondertussen aan de tuin begonnen. Want die is een van de redenen dat we verliefd werden op dit huis. De vorige bewoners hadden de tuin vol met heel veel verschillende planten en bloemen staan. Dat willen wij graag anders: een tuin geschikt en leuk voor het hele gezin!

Een gezellige tuin voor het hele gezin

Als gezin met twee – en over een paar maanden zelfs drie – jonge jongens hebben we wel wat specifieke wensen voor de tuin. Zo moet er absoluut voldoende ruimte zijn om te spelen. Het wagenpark van de jongens, bestaande uit fietsen, loopfietsen, tractoren, auto’s en steps moet in ieder geval ook in de tuin gebruikt kunnen worden. Daarom hebben we verschillende betegelde paden door de tuin. Daarnaast hou ik van groen. Dus de tuin moet zeker wel lekker groen ogen. Twee grote borders met planten hebben we vervanging met gras. Dat is ook zo ideaal voor jonge kinderen om op te spelen. En het oogt meteen lekker groen. Tegen de schutting van de achterburen komt nog klimop, zodat het ook daar flink groen groeit.

Naast deze praktische wensen voor de tuin voor ons gezin hou ik ook van fleurige bloemen. Want mama wil ook wat 😉 En dan wel het liefst het soort dat bestand is tegen grijpgrage handjes van kleine kinderen. Blauwe druifjes zijn bijvoorbeeld vrij stevige bloemen. Ze kunnen juist nu worden geplant en bloeien vanaf maart. Een echte kleurenbom is de Begonia. Deze bloembollen houden minder van kleine handjes, maar fleuren je tuin wel enorm op. Verder ben ik een grote fan van lavendel. Het ruikt lekker en het schijnt ook wespen weg te houden. Win-win dus!

En we zijn onze eigen moestuin begonnen. We hebben al enorme oogsten courgettes gehad. De vriezer ligt nog vol met lekkere soep. Ook komkommers, tomaten en aardbeien hebben we uit eigen tuin gegeten. Het is ons erg goed bevallen om eigen groente en fruit te kweken. Nu hebben we er één border voor in gebruik, maar ik denk dat we die gaan uitbreiden. En nu met de seizoenswissel gaan we op zoek naar andere groenten om te kweken. Ik vind het ook leuk en leerzaam voor de kinderen. Ze vinden het maar wat leuk om zelf hun komkommer te plukken als snack. En zo leren ze ook waar het eten op hun bord vandaan komt.

Tot slot is een fijne zithoek in de tuin voor het hele gezin een grote wens. We hebben achter in de tuin het langste zon en daarom gekozen om daar de zithoek te maken. Die bestaat uit een lange tafel en stoelen, zodat we makkelijk buiten kunnen eten. Want dat doen we graag! Volgend voorjaar wil ik nog graag een tweede zithoek en dan bij het huis. Een comfortabele loungehoek met gezellige tuinkussens, daar zie ik me dan zo wel zitten, genietend van de gezellige tuin voor het hele gezin!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Meer informatie over samenwerken met mamablog Habla Mama vind je op de pagina.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.