Home Lifestyle Waarom gegraveerde sieraden een perfect kado voor mama zijn

Waarom gegraveerde sieraden een perfect kado voor mama zijn

door Lizette

Sieraden zijn een mooi kado om te geven en om te krijgen. Of gewoon om aan jezelf kado te doen. Vooral gepersonaliseerde sieraden, zoals met namen en letters gegraveerd, vind ik bijzonder om te krijgen en om te dragen. Wat maakt gegraveerde sieraden nou eigenlijk zo bijzonder? Dat vertel ik je in deze blog. Ondertussen laat ik je een aantal mooie gepersonaliseerde sieraden van Finaste zien waar ik zelf heel blij mee ben. En als jij ook zo enthousiast over deze gegraveerde sieraden bent, moet je vooral nog even verder lezen. Want ik mag een door jou gekozen gegraveerd sieraad kado geven in de winactie!

Waarom gegraveerde sieraden een perfect kado voor mama zijn

Al zo lang als er mensen zijn, dragen we sieraden. Vroeger (eeuwen geleden) waren sieraden een status symbool of kon je eraan herkennen bij welke stam of familie iemand behoorde. Tegenwoordig dragen we sieraden ter lichaamsversiering en om mee gezien te worden. Maar juist die oude functie van sieraden maakt dat ik gepersonaliseerde sieraden als kado heel mooi en krachtig vind.

Je trots draag je bij je

Als mama ben ik enorm trots op mijn kinderen. En ongeacht wat voor mama je bent, met één of meer kinderen, pleegmama, stiefmama, bonusmama of een andere mama, je zult ongetwijfeld ook enorm trots op je kinderen zijn. Dat is de voornaamste reden dat ik gepersonaliseerde sieraden erg leuk vind om te dragen. Op die manier draag ik mijn kinderen trots bij me en iedereen mag dat zien. Het liefste draag ik een goudkleurige gegraveerde ketting. Deze matcht makkelijk met vrijwel iedere outfit.

Er zijn veel verschillende zilver- en goudkleurige kettingen die je kunt laten personaliseren. Met bijvoorbeeld de eerste letters van de namen van je kinderen. Daar heb ik voor gekozen in mijn gepersonaliseerde ketting. Je kunt ook de hele naam of meerdere namen op een ketting graveren.

Niet samen en toch bij je

Wanneer de kinderen op het kinderdagverblijf zijn en ik aan het werk ben, merk ik dat ik regelmatig aan de ketting voel en even bewust aan mijn lieverds denk. Dat doe ik zonder ketting ook hoor! Maar het valt me op dat ik door de ketting er meer bewust bij stil sta. En dat vind ik prettig. Zeker nu het voor mij nog onwennig is dat mijn baby sinds kort naar de opvang gaat, vind ik het extra fijn om – mede door de ketting – even stil te staan en aan hem te denken.

Een gegraveerde ketting zie je zelf niet. Een armband zie je wel zelf aan je arm. Daarmee word je vaker aan je kindje herinnerd, merk ik wanneer ik de gegraveerde armband met de initialen van mijn kinderen draag. Ik heb gekozen voor een wederom goudkleurige armband. En eentje met een stevige schakel, zodat de armband ook wel tegen een stootje kan. Of tegen een peuter of baby die hem vast pakt.

Ondanks dat het beiden goudkleurig is, draag ik overigens niet èn de gegraveerde ketting èn de gegraveerde armband. Dat vind ik to much. Wat ik zelf wel tof vind, is om de gepersonaliseerde armband te combineren met nog een andere armband. Zo ziet het er speels en afwisselend uit.

Uniek en liefdevol kado voor mama

Een meer uniek en liefdevol kado dan een gegraveerde ketting of armband bestaat er eigenlijk niet. Er zijn immers geen twee mama’s of gezinnen hetzelfde. Dat maakt dat deze gepersonalieerde sieraden niet alleen een trend van deze tijd zijn, maar ook duurzaam zijn en lang met veel plezier zullen worden gedragen. En daardoor zijn ze extra leuk om kado te geven. Aan een vriendin, met moederdag, met Sinterklaas of gewoon eens aan jezelf, omdat alle mama’s wel eens een kado verdienen.

Winnen: jouw gepersonaliseerd sieraad

Deze winactie is gesloten. Wil jij graag een gepersonaliseerd sieraad winnen? Dat kan, want ik mag van Finaste één iemand blij maken met een zelf gekozen armband of ketting om te graveren. Als je wint, mag je kiezen uit deze prachtige collectie zilver- en goudkleurige gegraveerde sieraden. Wat moet je ervoor doen?

  • Volg Habla Mama op Facebook en op Instagram.
  • Laat in een reactie onder deze blog voor 10 april 2021 weten dat je mee wilt doen.

Makkelijk hé? De winnaar wordt random gekozen en ontvangt na 11 april 2021 een persoonlijk berichtje.

PS: In deze blog vind je inspiratie voor andere originele kadootjes voor mama!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.

Misschien ook leuk

22 reacties

Gaby Kerseboom 6 april 2021 - 17:29

Ik wil wel een gokje wagen! Ik heb nog geen gepersonaliseerd sieraad van de mannen 🙂

Antwoord
Lizette 6 april 2021 - 18:15

Leuk dat je mee doet. Zal je goed staan!

Antwoord
Anja Dijkman 6 april 2021 - 19:15

Wauw! Ik zou super graag een armbandje met de naam van mijn moeder Margriet winnen. Ze is vorig jaar op 65 jarige leeftijd overleden aan jong alzheimer. Zou hem met trots dragen als aandenken aan mijn lieve mama.

Antwoord
Lizette 7 april 2021 - 13:32

Wat ontzettend verdrietig Anja, om je moeder zo jong al te verliezen en dan aan die vreselijke ziekte. Veel liefs voor jou!

Antwoord
Jessica 8 april 2021 - 08:54

Ik hou van initialen juwelen! Heerlijk in mijn neckmess of armcandy een goudkleurig armbandje met de F van mijn Furkering. Door de pandemie gescheiden in afstand, maar niet in geest, zoals Erasmus zo mooi schreef. Ik doe graag met de winactie! ❤️🔥

Antwoord
Lizette 8 april 2021 - 16:02

Oh wat pittig dat de pandemie jullie gescheiden houdt! Leuk dat je mee doet.

Antwoord
Rietje 8 april 2021 - 18:06

Wauw wat een mooie sieraden. Ik zou het super leuk vinden om dit van mijn (bijna) drie kids te kunnen winnen. Dan zitten ze alledrie in een mooi sieraad verwerkt ❤

Lizette 10 april 2021 - 09:37

Goede reden om mee te doen. Geniet in ieder geval van je zwangerschap. Voel je je goed?

Linda Scheven 7 april 2021 - 04:18

Wauw, super mooi!
Loot graag mee voor een mooi sieraad met de initialen van mn dierbaarste bezit

Antwoord
Lizette 7 april 2021 - 13:32

Leuk dat je mee doet Linda!

Antwoord
Jessica 7 april 2021 - 17:00

Ik doe super graag mee met deze leuke acties…. 12 april word ik 45 😱🤣 …zou super zijn om wat moois (voor altijd) om te hebben van de Kids 💜💚💙

Antwoord
Lizette 8 april 2021 - 15:59

Dat is een mooie mijlpaal! Alvast een fijne verjaardag!

Antwoord
Lizan 7 april 2021 - 07:03

Wat een prachtige, subtiele manier om je kinderen bij je te kunnen dragen. Mocht ik winnen, dan zou ik graag een sierraad cadeau willen doen aan een hele lieve vriendin (en moeder van mijn petekindje). Geen bijzondere reden, maar gewoon omdat ik het haar gun.

Antwoord
Lizette 7 april 2021 - 13:31

Wat een ontzettend lief kado voor de moeder van je petekindje!

Antwoord
Ellen 7 april 2021 - 14:49

Super gaaf! 💜💙❤️Holadiee wij doen graag mee.

Antwoord
Lizette 7 april 2021 - 16:16

Leuke enthouiaste reactie, genoteerd!

Antwoord
Danielle 7 april 2021 - 21:04

Mocht ik winnen zou ik hem graag cadeau willen doen aan mijn moeder. Met de Letters van ons 3 erin. Dit omdat ze altijd klaar staat voor alles en iedereen en zichzelf eigenlijk helemaal voorbij loopt. Deze week precies een jaar geleden dat ze uit het ziekenhuis kwam en corona heeft overwonnen. Ik ben enorm blij en trots dat ze er nog is! En dan zou super zijn als we dit op deze manier nog eens extra kunnen bevestigen.

Antwoord
Lizette 8 april 2021 - 16:01

Dat zou een geweldig kado zijn voor je moeder en wat een mooie manier om haar te laten weten hoe trots je bent.

Antwoord
Cindy Framke 8 april 2021 - 15:45

Wauw wat een mooie sieraden! Dat wordt nog moeilijk kiezen. Eerst maar eens zien te winnen en dan kiezen we wel hihi 😊 zoveel moois gezien. Ik waag heel graag een kansje

Antwoord
Lizette 8 april 2021 - 16:02

Leuk dat je mee doet! En ja hè, er is veel keuze 😉

Antwoord
Yasmine 9 april 2021 - 14:03

Wowieee ik doe graag mee 🥰🥰🥰

Antwoord
Lizette 10 april 2021 - 09:36

Leuk dat je mee doet!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.