Home Lifestyle Wanddecoratie: 5 creatieve manieren voor je mooiste foto’s aan de muur

Wanddecoratie: 5 creatieve manieren voor je mooiste foto’s aan de muur

door Lizette

Fotografie is één van mijn passies. Niet zo gek dat ik me thuis dan ook graag omring door foto’s van mijn meest dierbare momenten. De meeste foto’s bundel ik in een album. Maar de allermooiste wil ik niet alleen in een fotoboek weg stoppen. Die mogen door iedereen gezien worden. En door het hele huis aan de muur hangen, zodat ik ze ook vaak zelf kan bekijken en ervan kan genieten. Maar hoe hang je je mooiste foto’s nou op een creatieve manier aan de muur, zodat het een mooie wanddecoratie wordt?

Wanddecoratie: 5 creatieve manieren voor je mooiste foto’s aan de muur

Een foto in een fotolijstje is natuurlijk een manier om je mooiste foto aan de muur te hangen. Maar… ook een tikkeltje saai, toch? Er zijn tegenwoordig veel meer manieren om je mooiste foto’s aan de muur te hangen. Ik vertel je een paar van mijn favorieten om een echte wanddecoratie te maken. Studentendrukwerk biedt ook veel creatieve mogelijkheden om je foto’s te laten afdrukken.

#1 Foto’s in verschillende lijstjes

Je hoeft niet meteen je fotolijstjes weg te gooien om een nieuwe creatieve manier voor je foto’s aan de wand te bedenken. Met al je lijstjes kun je namelijk een hele toffe wanddecoratie maken door ze juist de combineren. Kies er bijvoorbeeld eens voor om totaal verschillende fotolijstjes bij elkaar op te hangen. Hiermee creëer je een dynamische wanddecoratie van foto’s en lijstjes. Het is slim om drukke fotolijstjes te gebruiken voor rustige foto’s en andersom.

wanddecoratie

#2 Foto in zwart en wit

Foto’s in kleur spreken door de kleuren van de foto. Het bijzondere is dat foto’s in zwart-wit soms juist nog meer sprekend zijn, juist door de afwezigheid van kleur. Bijvoorbeeld foto’s van newborn fotoshoots kunnen juist heel krachtig en puur overkomen in zwart-wit. Wil je meerdere foto’s ophangen, dan zul je merken dat de aandacht juist vaak naar de zwart-wit foto getrokken wordt. Dus wissel in je wanddecoratie ook eens foto’s in kleur af met foto’s in zwart-wit.

#3 Foto op textielposter

Een van mijn favoriete soorten wanddecoratie van Studentendrukwerk is de foto op textielposter. Ik heb een voor mij erg bijzonder moment af mogen laten drukken als een vervroegd moederdag kadootje voor mezelf. Daarvoor koos ik het moment van de allerlaatste middag van mijn zwangerschapsverlof na de geboorte van Sem. De volgende dag moest ik voor het eerst weer echt werken na mijn zwangerschapsverlof. We waren in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, de zon scheen, we hadden een kleed mee en eten om te picknicken. We zaten op een heuvel te genieten van de omgeving en het moment met elkaar als gezin van vier, terwijl de zon onder ging. Het was een perfecte middag om de bijzondere periode van zwangerschapsverlof af te sluiten. Ik ben enorm blij met dit bijzondere moment op de foto op textielposter.

De kleuren van de foto komen op het textiel ontzettend mooi uit. De kleuren op de foto op textielposter lijken wat rozig. Dat klopt! Dat was ook mijn bedoeling bij het bewerken van de foto voordat ik die geupload heb voor de poster.

Ook blijven de kleuren op dit materiaal goed behouden, ondanks eventuele zonneschijn op de poster. Zo heb ik een duurzame en creatieve manier gevonden om deze foto aan de muur te hangen. De poster hangt overigens ook heel mooi strak tegen je wand door de eenvoudige, maar slimme bevestiging tussen twee magnetische houten latten boven en onder.

#4 Foto’s op tegeltjes

Een andere manier voor het afdrukken van foto’s die ik erg tof vind, zijn de foto’s op tegeltjes van Studentendrukwerk. Niet alleen komen de foto’s er op mooie en hoge kwaliteit op te staan. Ook is dit een creatieve manier om meerdere foto’s te combineren aan je muur tot een mooie en unieke wanddecoratie in je huis. Niet alleen de foto’s, ook de tegeltjes zelf zijn een echte eyecatcher in je woonkamer.

wanddecoratie

Met kleine kinderen in huis raad ik je aan de tegels zo (hoog) te hangen, zodat de nieuwsgierige handjes er niet bij kunnen. Want deze tegels zijn echt van keramiek en kunnen dus wel stuk vallen. Gelukkig kunnen ze echt wel tegen een klein stootje. Ook is de bevestiging aan de muur stevig.

#5 Foto’s en teksten

Wanneer je meerdere foto’s op een creatieve manier aan je muur wilt hangen, zijn er dus best veel verschillende manieren om dat te doen. Als laatste tip wil ik je meegeven er eens over na te denken om naast foto’s ook iets anders te gebruiken in je wanddecoratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van het afdrukken van een tekening van je kind op zo’n tegeltje dat ik eerder noemde? Of kies bijvoorbeeld voor een mooie bijpassende quote tussen al je prachtige foto’s. Zo maak je een heuze eigen wanddecoratie vol schitterende herinneringen.

Win een foto op textielposter naar keuze als wanddecoratie!

Deze winactie is inmiddels gesloten en de winnaar heeft bericht gehad. Ben je ook zo enthousiast over de wanddecoratie van Studentendrukwerk? Zie je een foto al bij jou aan de muur shinen? Of wil je er misschien eentje kado doen? (Moederdag tip!) Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik mag namelijk iemand blij maken met een foto op textielposter. Mijn kadootje aan jou dus. Wat moet je doen om hier kans op te maken?

Reageer voor 23 april 2021 onder dit bericht en laat me weten welk moment jij graag op de foto op textielposter wilt laten afdrukken.

De winnaar krijgt daarna persoonlijk bericht. Dat doen ik zo snel mogelijk, zodat je bij meteen bestellen je foto op textielposter nog vòòr moederdag in huis kunt hebben.

Heel veel plezier en succes!

Dit bericht is in samenwerking met Studentendrukwerk tot stand gekomen. Naast wanddecoratie kun je bij Studentendrukwerk terecht voor het drukken van proefschriften, scripties en andere documenten, maar ook voor leuke kado artikelen zoals mokken en muismatten met jouw eigen foto’s erop.

Misschien ook leuk

9 reacties

Linda Scheven 19 april 2021 - 16:31

Wauw!! Gave actie!!
Ik zou heel graag ons als gezin samen op de foto willen.

Antwoord
Lizette 20 april 2021 - 03:36

Dat is het allermooiste plaatje hè? Leuk dat je mee doet.

Antwoord
Linda Scheven 20 april 2021 - 09:19

Js zeker weten!!

Antwoord
Noortje Bosman - Brands 19 april 2021 - 17:23

Jaaaa!! Super leuke winactie… heel leuk om ons gezinnetje aan de muur te kunnen hangen. Ik ga duimen.. 🍀🤞🏻

Antwoord
Lizette 20 april 2021 - 03:35

Leuk dat je mee doet Noortje! Mooi kado voor jezelf 😉

Antwoord
chantal 20 april 2021 - 20:02

Ohh wauw, toevallig a.s. zondag een supergave gezinsshoot met een oude verroeste truck op de planning staan (alvast een cadeau voor mijn verjaardag), dus mijn plaatje moet nog geschoten worden. Zo’n vintage setting leent zich ook echt wel voor een afdruk op textiel. Hoe gaaf. Nu nog even flink duimen en hopen dat mijn moederdagcadeau een afdruk ervan wordt.

Antwoord
Lizette 21 april 2021 - 10:10

Nou, dat komt toevallig mooi uit! Alvast veel plezier met de shoot, klinkt heel tof!

Antwoord
Monika grooten 4 mei 2021 - 04:43

Onze trouw dag .
Wij zijn getrouwd op 18 januari 2021 .
Onze zoon woont niet bij ons thuis .
Deze foto is een prachtige herinnering.
Zou het gaaf vinden om deze foto in onze woonkamer te hebben hangen
Woensdag 21 april zijn wij ook nog eens 20 jaar samen

Antwoord
Lizette 4 mei 2021 - 05:58

Leuk dat je met de actie mee deed Monika. Ik hoop dat je 21 april een mooie dag hebt gehad, wat bijzonder om al zo lang samen te zijn.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.