Home Lifestyle Haal het meeste uit je tuin in het najaar

Haal het meeste uit je tuin in het najaar

door Lizette

De blaadjes aan de bomen kleuren rood, oranje en geel. De wind slaat je haren in je gezicht, terwijl je wat dieper in je jas duikt. Soms is het onstuimig, maar als de zon doorbreekt is het buiten magisch mooi. De herfst is begonnen! Dit seizoen staat met de vallende blaadjes voor reflectie en bezinning. En iedereen trekt meer naar binnen, zich opmakend voor de winter. Maar ik hou zo van het buitenleven! Is het dan al over? Welnee, met de volgende tips haal je het meeste uit je tuin in het najaar.

Haal het meeste uit je tuin in het najaar

Juist in de herfst kan het zo fijn zijn om veel buiten te zijn. Zonlicht is goed voor je. En met de dagen die steeds korter worden kun je maar beter zoveel mogelijk zonnestralen oppikken. Ook de frisse lucht en de geur van bladeren en dennenappels vind ik heerlijk. Om nog maar te zwijgen van het kleurenspektakel in de bomen en de paddestoelen die de bossen sieren.

Niet alleen in de bossen, ook in je eigen achtertuin kan de herfst zo’n spektakel opleveren. Wat zou het jammer zijn om dat dan alleen vanachter je raam te aanschouwen, omdat het buiten frisser begint te worden. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om het meeste uit je tuin te halen in het najaar.

#1 (Dichte) Terrasoverkapping

ForaVida denkt bijvoorbeeld mee met verschillende producten die zorgen dat je ook bij wat kouder weer lekker kunt genieten van het buitenleven. Zoals een terrasoverkapping. Door onder een overkapping in je tuin te zitten, zit je vaak al veel meer uit de wind. En daardoor is het ook met een pril herfstzonnetje nog lekker toeven buiten in je tuin. Zelfs in de avond! Je kunt de overkapping aan je huis vastmaken of bijvoorbeeld aan je schuur.

Je kunt er ook voor kiezen je overkapping dicht te maken met bijvoorbeeld glazen schuifwanden. Zo kun je de wind volledig buiten sluiten. Je verlengt hiermee als het ware je woonruimte in je tuin en je kunt er bij vrijwel alle weersomstandigheden knus zitten en van je tuin genieten. In de herfst en zelfs in de winter.

#2 Vuurkolf

Een van mijn favoriete manieren om met name tegen het einde van een herfstachtige middag of in de avond gezellig in je tuin te zitten is met een vuurkolf. Die kun je eentje kopen. Of zelfs eentje maken met de trommel van een oude wasmachine. Zo heb ik ze namelijk wel eens op campings gezien.

Een klein nadeeltje, je kleding en haren gaan wel ruiken van het knapperende haardvuur. Maar het gezellig met je kinderen roosteren van marshmallows maakt dat natuurlijk helemaal goed!

#3 Terrasverwarmer

Een andere manier om er in de herfst lekker warm bij te zitten in je tuin is door een terrasverwarmer te plaatsen. Met de huidige energie perikelen is het wel verstandig om goed te kijken hoeveel zo’n verwarmer verbruikt aan energie. Zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. En zo maak je ook een duurzame keuze.

#4 Knus hoekje

We zijn pas zo’n half jaar geleden in dit huis komen wonen. Omdat de verbouwing binnen nog niet gereed is en veel aandacht vraagt, hebben we de tuin nog niet echt onder handen genomen. Hooguit enkele aanpassingen om de tuin geschikter te maken voor onze kinderen. Maar toch wil ik er ook in de herfst wel van kunnen genieten terwijl ik buiten zit. Daarom heb ik een hoek in de tuin gekozen die het meest uit de wind ligt. Dit is wel de hoek waar ook de zon het eerst verdwijnt. Dus het kan er best fris worden om er stil te zitten. Maar met een gezellige zithoek, wat sierkussens en een lekker kleed kom je ook een heel eind. En zo haal ik toch het meeste uit de tuin, ook in het najaar!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je meer over samenwerken weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama. 

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.