Home KinderenBaby's 5 onmisbare handige producten voor je baby

5 onmisbare handige producten voor je baby

door Lizette

Vanaf het moment dat je je verdiept in wat er handig en nodig is voor een baby zul je overladen worden met informatie en producten. Ik kan me goed voorstellen dat je door het bomen het bos niet meer kunt zien. Iedereen heeft goedbedoelde adviezen. En er is een mega markt vol babyproducten die allemaal erg handig zijn. Of misschien toch wel totaal overbodig. Wel of geen speciaal matras? Is een wipstoel die de beweging van de baarmoeder nabootst echt nodig? Een baby heeft liefde nodig, aandacht, knuffels en vastgehouden worden, voeding en kleding. En verder ga je als (aanstaande) mama ongetwijfeld zelf ontdekken wat je nodig hebt en wat je handig vindt. Een paar dingetjes zijn volgens mij wel echt heel handig voor een baby. Ter inspiratie deel ik deze handige producten voor je baby met je.

Onmisbare producten voor baby’s

Als je ook maar één keertje “uitzetlijst baby” op het internet zoekt, zul je de komende tijd enorm veel reclame zien van babyproducten. Die beloven je dat ze bijna allemaal onnodig zijn en onmisbaar. Dat betekent gelukkig niet dat je de hele babywinkel leeg moet shoppen. En je omgeving heeft vast een heleboel goedbedoelde adviezen voor jou en je baby. Ook die hoef je niet allemaal op te volgen. Volg vooral je mama intuïtie. Natuurlijk heb je wat babyverzorgingsproducten nodig, zoals luiers. Een paar handige producten voor je baby wil ik als mama wel graag met je delen. Want ik heb ze weer van andere mama’s gehoord en deze zijn te handig om voor mezelf te houden.

Baby neusreiniger

Helaas gaat er een keer een moment komen dat je baby verkouden is. En er is niets zieliger dan je baby die ziek is. Wanneer het neusje verstopt zit, is dat enorm lastig voor je baby. Het maakt het drinken moeilijker en vaak ook het slapen. Een baby ademt namelijk uitsluitend door de neus. En als dat niet lukt, ontstaat er natuurlijk onrust.

In landen in Afrika is het gewoonte dat mama’s het snot uit het neusje van de baby zuigen. Die techniek heb ik nog niet onder de knie. Gelukkig zijn er handige producten voor je baby en is er wel een hele handige neusreiniger. De NoseFrida neusreiniger voor baby’s en kleine kinderen tot 4 jaar is ontwikkeld door een KNO-arts van een kinderziekenhuis in Zweden. De neusreiniger is veilig en hygiënisch te gebruiken bij een verstopte neus van je baby.

En ook nog eens echt heel makkelijk! Je legt je baby op een vlakke ondergrond, zoals op de commode of op een speelkleed. Het uiteinde van de neusreiniger doe je in je mond. Met één hand hou je het hoofdje vast en met de andere hou je het andere uiteinde voor de neusgaten van je baby. Door een korte en zachte teug lucht zuig je het snot er al uit en kan je baby weer beter vrij ademen. Doordat je de zuiger slechts voor het verstopte neusje van je baby hoeft te houden, hoef je niet bang te zijn dat je hem pijn doet bij een plotselinge beweging. Want we weten allemaal dat een baby niet zomaar stil blijft liggen.

In tegenstelling tot andere zuigertjes die ik ken hoef je bij deze enkel het kleine blauwe filter na gebruik te vervangen. De rest kun je afwassen. Er zitten meteen drie extra filters bij. De snoer is lang genoeg voor makkelijk gebruik. En het neuszuigertje zit in een handig compact doosje dat je makkelijk in je luiertas mee neemt voor het geval dat.

En als het snot nou wat vaster zit, kun je eerst het snot los weken. Een zoutoplossing of een druppeltje moedermelk kan helpen. Ook kan het helpen om samen met je baby in de badkamer te gaan zitten, terwijl je de douche op het heetst zet en de kamer vol stoom laat lopen.

Kleine disclaimer: raadpleeg bij twijfel en bezorgheid over de gezondheid van je baby altijd je arts.

Baby tandenborstel/bijtring

Een ander leed dat de meeste baby’s helaas niet bespaard blijft, is doorkomende tandjes. Ook zoiets dat zo zielig voor je baby is om mee te maken en voor gebroken nachten kan zorgen. Ik zit momenteel midden in zo’n fase. En daarvoor heb ik een product ontdekt waarvan ik had gewild dat ik het eerder kende. De Baby Banana Brush! Dit is een tandenborstel en bijtring in één. De Baby Banana Brush is door een mama ontworpen die ook mondhygiëniste is. Je baby kan de tandenborstel zelf makkelijk vasthouden aan de bananenschillen. Zo kan je baby de vrolijke bananen-tandenborstel eenvoudig gebruiken als bijtring en daarmee de pijn van de doorkomende tandjes verzachten. Je kunt de tandenborstel ook veilig in de vriezer leggen, zodat de koud de pijn van de tandjes extra verzacht.

Daarnaast is het ook een trainingstandenborstel. Tanden poetsen is vaak niet de favoriete hobby van een kleintje. Mijn ervaring is dat hoe eerder je ermee begint en het integreert in je vaste rituelen, des te makkelijker wordt het om de tanden van je kindje te poetsen. En de Baby Banana Brush draagt daar zeker aan bij. Hij ziet er als banaan leuk uit, dus het trekt makkelijk de aandacht van je baby. Ook is de tandenborstel flexibel, waardoor je op een veilige en tedere manier de eerste tandjes van je baby kunt poetsen en de kaken zachtjes kunnen masseren.

De ontwerpende mama heeft echt goed nagedacht over de Baby Banana Brush. Er zitten namelijk nog meer voordelen aan, waardoor je je baby eigenlijk zo vaak als hij of zij maar wil met de tandenborstel kunt laten spelen. Door de greepjes draagt het vasthouden en spelen namelijk ook bij aan de fijne motoriek. En hij kan gewoon veilig in de vaatwasser om schoon te maken. Lekker makkelijk voor jou als mama! Dit vind ik dus echt een van de handige producten voor je baby die je toch echt wilt hebben.

handige producten voor je baby

Witte zeep

Een handigheidje dat niet eens een van de handige producten voor je baby is dat je moet kopen, maar wat mij betreft een lifehack voor baby’s is, is het gebruik van witte zeep bij poep ongelukjes. Iedere baby heeft wel eens poep ongelukjes. Dat ligt echt niet (altijd) aan hoe je de luier om doet. De brei weet soms gewoon de weg buiten de luier te vinden. Met als gevolg dat de romper vies wordt. Wat dat betreft is het niet handig dat rompers wit zijn.

Ik had al vanalles geprobeerd om de poepvlekken er weer uit te krijgen, zonder dat het zachte katoen van de romper aangetast werd. Daarom gebruik ik liever geen agressieve vlekkenverwijderaars, want rompers zitten direct op het tere huidje van je baby. Maar wat dus wel werkt: witte zeep. Gewoon zijn klein stukje zeep dat je bijvoorbeeld vaak in je hotelkamer vindt. Van nu af aan neem je dat stukje dus voortaan mee. Want het werkt bijna als een gummetje.

Het stukje waar de vlek zit, maak ik onder de kraan nat. Vervolgens wrijf ik met het stukje witte zeep er over alsof ik iets uit gum. Het makkelijkste is om met de structuur van de stof mee te bewegen. De vlek zal voor een groot deel of zelfs helemaal verdwijnen. Vervolgens gooi ik de romper in de was met gewoon wasmiddel. En voilá, hij is weer schoon! Deze truc werkt het beste als de vlekken nog niet ingedroogd zijn.

Een slabber met opvangbak

Het eerste hapje, een enorme mijlpaal! Ik vond het maar wat leuk om het snoetje onder de smurrie op de foto te leggen voor later. Maar dan het tweede hapje, het derde, en alle dagen, weken en maanden daarna. Er gaan al enorm veel wasjes doorheen met een baby. Zodra je aan de hapjes begonnen bent, zie je die was nog meer groeien. Daarom ben ik zo’n fan van slabbers met een opvangbak. Dat zijn nog eens handige producten voor je baby. Het onderste gedeelte van de slabber is teruggevouwen. En daardoor blijft alles wat je baby naar beneden knoeit toch in de slabber hangen. En dus niet op de broek, sokken en stoel.

Om helemaal op safe te spelen, stop ik een spuugdoekje in de nek rond de rand van de slabber. Want de hapjes hebben een talent om niet alleen aan de voorkant voor vlekken te zorgen. Regelmatig tref ik wortel en banaan in het nekje van mijn baby aan. Door een spuugdoekje ertussen te stoppen, lukt het meestal om de kraag van de kleertjes schoon te houden en hoeft alleen het spuugdoekje de was in.

handige producten voor je baby

Een draagzak of draagdoek

Of je nou makkelijk de meest ingewikkelde knopen in een draagdoek maakt of je wilt je baby vooral functioneel dragen, een draagzak of draagdoek vind ik zo ontzettend handig. Ik heb de eerste draagzak aangeschaft, omdat wij graag wandelen en het een praktische manier is om een baby mee te nemen. In de praktijk heb ik de draagzak voor zoveel meer gelegenheden gebruikt. Het is voor mij echt een onmisbaar item en misschien wel het meest favoriet van alle handige producten voor je baby. Zo draag ik mijn kindjes bij me wanneer ze extra geborgenheid zoeken zoals wanneer een baby verkouden is of tandjes krijgt. Met mijn baby in de draagzak kan ik toch nog iets doen in plaats van op de bank zitten. Ook tijdens vakanties met een baby blijkt een draagzak een essentieel ding om mee te nemen.

Handige producten voor je baby

Natuurlijk zijn er stiekem nog wel honderd andere producten en dingen die ik heel handig voor je baby en fijn in gebruik vind. Maar ik weet als mama als geen ander dat wat fijn is voor de één, de ander het helemaal niets vindt. Zo deelde ik eerder al wat je volgens mij echt nodig hebt aan kleding voor je newborn. Om toch weer op de wipstoel terug te komen. Ik had er eentje, maar gebruikte hem nooit. Dus nu heb ik er geen en ik mis het ook totaal niet.

Wat zijn volgens jou echt onmisbare handige producten voor je baby?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij samenwerken met Habla Mama.

Misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.