Home Eten en drinken 7 voordelen van online boodschappen doen

7 voordelen van online boodschappen doen

door Lizette

Hoewel de maatregelen van het afgelopen jaar vooral beperkend voelen, hebben ze ook goede veranderingen gebracht. Ik heb namelijk de voordelen van online boodschappen doen ontdekt. Toen ik in het derde trimester zwangerschap kwam en ik alle mogelijke risico’s op ziek worden wilde uitsluiten, wilden we namelijk niet meer naar de winkels toe moeten. We gingen over op online boodschappen doen. Ik vertel je over de voordelen die ik ervaar van het wekelijks online boodschappen bestellen.

De voordelen van online boodschappen doen

De aanleiding voor mij (en van mijn man Remco, want die doet eigenlijk meestal de boodschappen) om over te gaan op online boodschappen doen was om de drukke winkels te ontwijken in deze bijzondere tijd. Dat is een tijdelijke situatie. Die weliswaar nu al lang duurt, maar ooit weer over zal gaan. Daarnaast heb ik andere – blijvende – voordelen van online boodschappen doen ontdekt, waardoor ik er enthousiast over ben. Eens per week bestellen wij dus online.

Tijdbesparing door online boodschappen kiezen en laten bezorgen

De grootste plus van online boodschappen doen vind ik de tijd die je ermee bespaart. Want tijd is kostbaar en die besteed ik liever aan leuke dingen doen met de kinderen. De besparing zit ‘m op twee momenten. Ten eerste hoef je niet meer zelf naar de supermarkt voor je boodschappen. Het scheelt je dus een rit heen en terug. En het scheelt je de tijd in het zoeken naar de juiste producten. Bovendien kan boodschappen doen samen met je kind vrij tijdsintensief zijn.

Het andere moment van tijdbesparing is wanneer je je boodschappenlijstje maakt. Of je het nu opschrijft of in een app noteert, je schrijft steeds weer dezelfde dingen op. En je moet zelf bedenken wat je in een week wilt eten. De meeste supermarkten waar je online boodschappen kunt doen hebben een hele handige app die van je leert. Zo staan vaak de boodschappen die je vaker bestelt al aangegeven, zodat je die eenvoudig bijbestelt. Ook kun je bij de meeste gehele recepten in je online bestelling zetten. Dus je hoeft dan niet alle ingrediënten los aan te klikken. Ook dit bestelsysteem voor online boodschappen bespaart je dus tijd.

Online boodschappen beter voor je budget

Door eens per week boodschappen online te doen, bestel ik met name producten die ik ook echt nodig heb. We bedenken een weekmenu, vullen dat aan met andere noodzakelijke dingen en klaar is de bestelling. In een supermarkt word ik vrij snel verleid tot impulsaankopen. Vooral de lekkere dingen springen mij in het oog en kan ik dan echt niet laten liggen. (Daarom deed Remco ook meestal de boodschappen; hij heeft dat veel minder.) Die verleiding en impuls aankopen heb ik nauwelijks bij online boodschappen. Natuurlijk geeft de supermarkt ook dan aanbiedingen aan, maar de hele beleving is toch anders. Dit is één van de makkelijke manieren om geld te besparen in je huishouden. In deze blog geef ik je nog meer handige budgettips voor het besparen van geld.

Bovendien zie je door het plaatsen van de producten in je digitale winkelmandje ook meteen wat je moet afrekenen voor je online boodschappen. Soms bij de kassa aangekomen verbaas ik me over wat ik moet afrekenen en dat heb je online dus niet. Daardoor zijn online boodschappen dus ook goed voor je budget.

Nog beter voor jouw budget is dat je met onze kortingscode REMCO652 voor Picnic 5 euro korting krijgt op jouw eerste bestelling bij Picnic.

Gezondere keuzes door online te bestellen bij je supermarkt

Zoals ik al vertelde, ik ben snel te verleiden tot impulsaankopen en dan vooral van lekkere dingen. En die zijn nou helaas vaak ook ongezond. Door online boodschappen te doen kies ik veel gerichter en daardoor vaak gezonder. Bovendien is bij Picnic niet alles leverbaar van wat er bijvoorbeeld bij Jumbo.com aan koekjes en chocolade is. En wat je niet in huis hebt, eet je niet op. Dat geldt dus voor wat je niet in huis hebt en niet in huis haalt.

voordelen online boodschappen doen

Duurzaam bezig met online boodschappen

Duurzaam boodschappen doen begint al met zorgen voor zo min mogelijk verspilling. Wanneer je tijdens het bestellen twijfelt of je nog komkommers hebt, dan kijk je even in je voorraadkast. En zo voorkom je dat je bijbestelt terwijl je het niet nodig hebt en misschien wel uiteindelijk weg moet gooien.

Daarnaast kijken supermarkten en hun bezorgservices steeds meer naar duurzaam transport. Bijvoorbeeld door de bezorgrondes zo efficiënt mogelijk te laten zijn. Je online boodschappen worden in plastic zakken of kratten geleverd waar statiegeld op zit. Toevallig is Picnic waar wij voor gekozen hebben als 100% online supermarkt extra bewust bezig met duurzaamheid. Met hun elektrische bezorgwagentjes dragen ze bij aan de besparing van Co2 van auto’s die naar supermarkten rijden.

Het gemak van je boodschappen online bestellen

Naast de genoemde voordelen van online boodschappen is ook gemak iets dat als pluspunt genoemd mag worden. Je hoeft namelijk niet zelf te slepen met lege flessen naar de supermarkt of met zware tassen naar huis. Of wat denk je van een hele lading luiers of grote inkopen voor de feestdagen! Je online bestelling wordt netjes bij je voordeur afgezet. Dit is extra handig met een feestje of wanneer je de voorraadkast weer eens wilt aanvullen.

Ook is het wel lekker makkelijk dat je de boodschappen kunt doen wanneer het jou uit komt, ook buiten openingstijden van de supermarkten. Vaak zet ik gaanderweg de week al boodschappen in de app waar ik dan opeens aan denk, zodat ik die niet vergeet. En tijdens mijn laatste zwangerschap toen er al een dreumes thuis rond liep, vond ik online boodschappen doen heel handig.

Geen supermarkt irritaties

Geen winkelkarretje met een lam wieltje. Niemand die tegen je hielen aan rijdt. Geen jengelende peuter (die van een ander of die van jezelf). En niet meer bij de kasse hoeven wachten. Dat klinkt zalig hè?

Nadelen van online boodschappen

Na alle voordelen van online boodschappen doen bij jouw supermarkt zijn er ook nadelen. Zo moet je natuurlijk wel binnen het tijdvak dat er geleverd wordt thuis zijn. Dus op dat moment even spontaan ergens een kop koffie drinken kan niet. Vaak is het tijdvak wel slechts een uur. En bij enkele aanbieders krijg je op de dag een berichtje met een nog kleiner tijdvak wanneer je de bezorger kunt verwachten.

Daarnaast is er een minimale bestelwaarde voor de boodschappen. Deze verschilt per supermarkt. Met een weekmenu zit je wel zo aan die waarde. Verder, zoals ik al vertelde, is bijvoorbeeld bij Picnic het assortiment kleiner dan bij een Jumbo en Albert Heijn. Laatst wilde ik iets met orzo maken, maar dat hebben ze meestal niet in het assortiment helaas. Bovendien heb je met online boodschappen bestellen een hele andere ervaring. En af en toe vind ik het juist wel leuk om in een supermarkt te struinen of over de markt te snuffelen.

Het grootste nadeel vind ik dat je zelf de producten niet uit kiest. In de supermarkt pak ik de in mijn ogen mooiste bananen. En het zakje soepgroente met de langste houdbaarheid, want dat is pas voor over een paar dagen. Die regie geef je met online boodschappen wel helemaal uit handen.

Kortingscode Picnic

Met onze kortingscode REMCO652 voor Picnic krijg je 5 euro korting op jouw eerste bestelling bij Picnic.

Ben je ook enthousiast over de voordelen van online boodschappen doen? Waarom wel, of waarom niet?

Misschien ook leuk

8 reacties

Cynthia 15 maart 2021 - 09:16

Wij bestellen ook regelmatig bij Picnic. Ik vind het ideaal. Ook kun je last minute nog wat toevoegen tegenwoordig. Daardoor komen er soms toch nog impulsaankopen bij. Oeps!

Antwoord
Lizette 15 maart 2021 - 10:28

Hihi, ja dat laatste moment toevoegen is fijn hè!

Antwoord
Wanda 15 maart 2021 - 13:54

Ik heb het afgelopen jaar ook zeker het online boodschappen doen ontdekt. Net als jij vind ik de tijdsbesparing een groot voordeel en inderdaad je minder impulsaankopen doet. Nadeel is wel dat je niet zelf de houdbaarheidsdatum kunt checken of je eigen groente en fruit kunt uitzoeken, maar online boodschappen doen blijf ik zeker regelmatig doen.

Antwoord
Lizette 15 maart 2021 - 14:40

Grappig, we zien dezelfde nadelen, want dat vind ik ook jammer. Maar toch blijven we het doen.

Antwoord
Jouvence 16 maart 2021 - 11:02

Ik doe altijd online mijn boodschappen bij de AH en ik vind het echt ideaal!

Antwoord
Lizette 16 maart 2021 - 14:28

Handig is dat he? En AH heeft zo’n lekker uitgebreid assortiment.

Antwoord
Janet 18 maart 2021 - 20:53

Ik heb het in het begin van de Rona-periode overwogen, maar toen heb ik het niet gedaan omdat er overal flinke wachttijden waren. Daarna ook nooit opgepakt, omdat ik het juist leuk vind om de boodschappen te doen. Wij doen wel weekboodschappen, dus ga met een goede lijst op pad zodat we ook geen overbodige spullen aanschaffen.

Antwoord
Lizette 19 maart 2021 - 09:53

Klopt, iedereen wilde toen opeens. We hadden het geluk dat we al eerder bij Picnic hadden besteld en dus al klant waren en meteen weer konden bestellen. Ik vind het ook leuk om boodschappen te doen, zeker nu het ongeveer het enige uitje is. Maar ik mag dus liever niet mee, omdat ik vanalles koop.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Oké. Lees meer.